«Ειρήνην Ελώμεθα», Αναδρομική Έκθεση Γλυπτικής του Νίκου-Γιώργου Παπουτσίδη

Η έκθεση του Νίκου – Γιώργου Παπουτσίδη εγκαινιάζεται την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στις 19:00, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Ο Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης εγκαινιάζει αναδρομική έκθεση γλυπτικής, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στις 19:00, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με τίτλο :«Ειρήνην ελώμεθα».

Η Αννίτα Πατσουράκη – Ιστορικός της Τέχνης αναφέρει μεταξύ άλλων στον κατάλογο της έκθεσης

Ο Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης παρουσιάζει μία ιδιαίτερα σημαντική αναδρομική έκθεση με αντιπροσωπευτικές γλυπτικές δημιουργίες του, από διαφορετικές θεματικές ενότητες, που αναδύουν την ελληνικότητα αλλά ταυτόχρονα αποκτούν οικουμενικό χαρακτήρα.

Έργα μνημειώδη, επιβλητικά, μεγάλης κλίμακας, με σύγχρονη και πρωτοποριακή απόδοση, αναδεικνύουν κι εξυμνούν διαχρονικές αξίες και ιδανικά, αποτυπώνουν ιδεώδη κοινωνικά και πανανθρώπινα με συμβολική έννοια και μεταφορική διάσταση, επαινούν την ευγενή άμιλλα, την αριστεία, την πρωτιά και προωθούν οράματα μεγαλείου και δόξας.

Δημιουργίες περίτεχνες, μοντέρνας έκφρασης και δυναμικής, εξιστορούν την τόλμη, την γενναιότητα, τους ένδοξες αγώνες για την πατρίδα, αναζητούν την αληθινή υπόσταση και θέτουν με ουσιαστικό τρόπο διαχρονικά και επίκαιρα ερωτήματα.

Ο Παπουτσίδης είναι πολυπράγμων καλλιτέχνης, μείζων γλύπτης, με αξιοπρόσεκτη εικαστική συμβολή διεθνούς εμβέλειας. Σεμνός και λιτός, σχεδιάζει και δημιουργεί ακατάπαυστα ιδιοφυείς συνθέσεις με επικές προδιαγραφές. Με συνέπεια, ήθος και σοβαρότητα εκφράζει το εύρος του πηγαίου ταλέντου του. Διαθέτει μεθοδικά τεκμηριωμένη προσέγγιση και τεχνική με εξασκημένες δεξιότητες για να προβάλλει αισθητικά πεδία έντονων συναισθηματικών φορτίσεων. Επικοινωνεί ευρέως τις απόψεις του με απλότητα και κατανόηση σε έργα στοχασμού και εσωτερικής έντασης. Διατυπώνει με πληρότητα έργα με προορισμό να συγκινούν, να συγκλονίζουν και να αποτελούν αποταμίευση για τον πολιτισμικό μας πλούτο. Με αυθεντική έκφραση παράγει υπερπροσφορά αισθητικής και δίνει μέγιστη υπόσταση σε αρχαία σύμβολα και διαχρονικές έννοιες»

Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης: Δημιουργώντας τρόπαια που ανασταίνουν την δύναμη, το πάθος, τον έρωτα, το θάρρος, την αγωνία

Info

Διάρκεια έκθεσης
Κυριακή 1 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ωράριο Λειτουργίας
Καθημερινά 9.00 – 17.00

Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Ριζάρη 2-4, Αθήνα 106 75
21 0725 2974

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αδριανός Σωτήρης: “Ζωγραφίζω για να ξορκίσω τους φόβους μου”  

Ο ζωγράφος Αδριανός Σωτήρης μιλά στo Αrtviews για την έκτη ατομική του έκθεση με τίτλο “The Thing in Itself”, στην γκαλερί Contemporary Athens σε...

Οι δραματικές μπαρόκ φωτοσκιάσεις του συναρπαστικού Καραβάτζιο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο / Michelangelo Merisi da Caravaggio γεννήθηκε πιθανόν στο Μιλάνο το 1571. Ο...

“Εμετός στο Κόρνερ” σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Ιάκωβου Μολυμπάκη

Γράφει η  Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) Στον υπέροχο χώρο του "RAMON" στο Παγκράτι μόνο για μία παράσταση στις 26.3.2024,  ανέβηκε το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this