Έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Στέφωση στην γκαλερί Αργώ

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 8 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Στέφωση στην γκαλερί Αργώ, με έργα εμπνευσμένα από το “Βιβλίο της Ανησυχίας” του σπουδαίου πορτογάλου συγγραφέα Fernando Pessoa.

Κατά την ιστορικό τέχνης Κλεα Σουγιουλτζόγλου, η Μαρία Στέφωση είναι μια μετα-ετερώνυμη persona στο σύμπαν του Pessoa, η οποία εκφράζει με εικόνες την εσωτερική “Aνησυχία”.

«Δεν την δημιούργησε ο ίδιος ο Fernando Pessoa, όπως τους περίφημους ετερώνυμους, αυτόνομες και χαρισματικές οντότητες που εκφράζουν τις πολλαπλές προσομοιώσεις του μοναχικού, σε ατέρμονη φυγή και για πάντα άγνωστου, εαυτού του.

Δεν γεννήθηκε η Μαρία Στέφωση μέσα από την λαβυρινθώδη φαντασία του, δεν την έπλασε, σαν έναν άλλο εαυτό απέναντι του, ωστόσο με τρόπο απρόσμενα μοιραίο η έμπνευση της δημιουργού “αίφνης” αποκαλύφθηκε μέσα από τα γραπτά του και συγκλόνισε τον εσωτερικό της κόσμο. Πίσω από κάθε λέξη, μέσα από κάθε απόσπασμα ξεπηδούσαν οι εικόνες με άπειρους συμβολισμούς, ασύνδετα, όπως τα χειρόγραφα που βρέθηκαν στο μυστηριώδες μπαούλο, σκόπιμα κρυμμένα, σε αναμέτρηση με το πεπρωμένο».

Μαρία Στέφωση

Μαρία Στέφωση φωτογραφία
Κλεα Σουγιουλτζόγλου κείμενο
και ένα ποίημα του Σταμάτη Πολενάκη

Γιώργος Μυλωνάς υπεύθυνος επικοινωνίας

… αποσπάσματα, αποσπάσματα, αποσπάσματα
από την έκδοση Βιβλίο της Ανησυχίας του Fernando Pessoa,
εκδόσεις Gutenberg και μετάφραση της Μαρίας Παπαδήμα,
βραβευμένης με το Κρατικό Βραβείο μετάφρασης.

Μαρία Στέφωση

Info

Διάρκεια έκθεσης
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Eπισκέψεις
Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 17:00-20:00
Σάββατο: 11:00-15:00

Γκαλερί Αργώ
Νεοφύτου Δούκα 5, 10674, Κολωνάκι
210 7249.333 FAX 210 7249.777
[email protected]
www.argo-gallery.gr

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έκθεση της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής»

Ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις με τον φωτογραφικό φακό της Έβελιν Χόφερ της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής» παρουσιάζονται στην έκθεση «Evelyn Hofer: Eyes on the...

Τιμή-ρεκόρ σε δημοπρασία για το «Μεγάλο Κύμα» του Χοκουσάι

Την τιμή – ρεκόρ των 2,76 εκατομμυρίων δολαρίων απέσπασε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s ένα σπάνιο αντίγραφο του «The Great Wave off Kanagawa» του Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα...

Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές

Η Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση λευκώματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this