Έκθεση “Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής 2023” από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών και την Gallery13 στην Δράμα

Μία έκθεση εμπνευσμένη από την έλευση του Νέου. Του Έτους που έρχεται & των Νέων Συνεργασιών. Εγκαίνια Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00.

Η GALLERY13 σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, παρουσιάζει την Έκθεση «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ 2023» η οποία θα λάβει χώρα κατά το διάστημα 18.12.2022 έως 21.01.2023.

Πρόκειται για έργα 20 δημιουργών τα οποία προκύπτουν από μήτρες Ξυλογραφίας, Χαλκογραφίας, Μεταξοτυπίας, Λινόλεουμ και άλλων τεχνικών, με μέγιστη διάσταση τα 24×24 εκατοστά.

Eκτίθενται τα έργα των

Οδυσσέα Αννιτσάκη, Ειρήνης Αντωνιάδη, Τζούντυ Άτγουντ (Judy Atwood), Αντιγόνης Βαλέρη, Αργυρής Βασιλάκου, Ελένης Δερβίσογλου, Δήμητρας Κουμαντάκη, Ευστρατίας Μαχαιρίδη, Ιωάννη Μονογυιού, Πίνο Παντολφίνι, Ναταλίας Παπαδοπούλου, Στεφάνιας Πατρικίου, Παναγιώτη Πριστούρη, Μαρίνας Προβατίδου, Ρουμπίνας Σαρελάκου, Δήμητρας Σιατερλή, Νίκου Σταυρακαντωνάκη, Βανέσσας Τουζλούκωφ, Αναστασίας Τσετουλίδου και Φλοράνς Χρηστάκη

Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα νέο άνοιγμα της ΕΕΧ προς ιδιωτικό χώρο. Αυτό το πρώτο βήμα της συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς, γίνεται με την GALLERY13, καθώς είναι ένας χώρος τέχνης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έντυπη τέχνη και σε ό,τι εικαστικό αφορά το χαρτί, ενώ ένα μέρος του λειτουργεί ως παραδοσιακό βιβλιοδετείο.

Η Τέχνη της Χαρακτικής, ως μητέρας της τυπογραφίας και των πρώτων τυπωμένων βιβλίων, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της GALLERY13. Η εμπιστοσύνη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών στο όραμα της GALLERY13 για την ανάδειξη της υλικής υπόστασης του βιβλίου ως αντικειμένου πολιτισμού υψηλής αισθητικής, αποτελεί για εκείνους ιδιαίτερη χαρά και τιμή. Ευελπιστούν ότι η έκθεση του Δεκεμβρίου με αυθεντικά χαρακτικά, που οι ίδιοι δημιουργοί-μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών χάραξαν και τύπωσαν σε 13 αντίτυπα, θα αποτελέσει την αρχή μίας δημιουργικής συνεργασίας.

GALLERY13

Η Γκαλερί / Η GALLERY13 αποτελεί ένα σημείο συνάντησης μέσα στο αστικό τοπίο, αφιερωμένο στον άνθρωπο και στον πολιτισμό. Λειτουργεί στο 13 της οδού Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου του ιστορικού κέντρου, εκεί όπου την περίοδο του μεσοπολέμου η συστάδα των μικρών διώροφων κτιρίων της περιοχής αποτελούσε τη «Νέα Αγορά» της πόλης της Δράμας.
Όραμα της GALLERY13 είναι να προβάλει στο ευρύτερο κοινό, μέσα από το σχέδιο, τη χαρακτική, την υδατογραφία, καλλιτέχνες όπου το χαρτί κυριαρχεί ως βασικό υλικό στα έργα τους.
Παράλληλα, η λειτουργία του ‘Βιβλιοδετείου’ στον χώρο της γκαλερί, συνδιαμορφώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της με στόχο να αναδείξει το βιβλίο ως αυτούσιο έργο τέχνης.

Mητρ. Aγαθαγγέλου 13 | Δράμα |
Tηλ: 2521181181 | Email: [email protected] www.gallery13.gr

Ένωση Ελλήνων Χαρακτών

Η Ενωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ) ιδρύθηκε το 1987 από ομάδα ονομαστών και καταξιωμένων Ελλήνων χαρακτών με πρωτοβουλία του Βασίλη Χάρου.

Ως μέλη της Ένωσης, έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάσσουμε εμπειρίες και απόψεις μεταξύ μας, και να καλλιεργεί και να εμπλουτίζει ο καθένας τη δική του τέχνη. Δραστηριοποιούμαστε ομαδικά, και αυτό μας επιτρέπει μία δυναμική παρουσία στον εικαστικό χώρο, εντός αλλά και εκτός εμπορικών κυκλωμάτων.

Η διάδοση και η στήριξη της Χαρακτικής Τέχνης τόσο με παραδοσιακές (ξυλογραφία, χαλκογραφία, μεταξοτυπία, λιθογραφία κ.λ.π.) όσο και με πειραματικές τεχνικές, η ευαισθητοποίηση του κοινού και η ένταξη νέων καλλιτεχνών στον εικαστικό αυτό χώρο είναι από τους βασικούς στόχους της Ένωσης.

Έτσι, εδώ και τριάντα χρόνια, οργανώνουμε εκθέσεις, διαλέξεις, σεμινάρια και προβαίνουμε σε δημοσιεύσεις και εκδόσεις. Επίσης, κάθε τρία χρόνια από το 2009, ανοιγόμαστε στην διεθνή χαρακτική με το μοναδικό Athens Print Fest.

Η Ενωση δίνει την ευκαιρία στους φιλότεχνους να έρθουν σε επαφή με τους καλλιτέχνες δημιουργούς, καθώς και να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν το αυθεντικό χαρακτικό έργο.

Διατηρεί τον χώρο τέχνης ΕΚΤόΣ στην Αθήνα, όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Τέλος στην ιστοσελίδα της, προσφέρει την καταγραφή και την παρουσίαση των δημοσίων συλλόγων χαρακτικών της Ελλάδος.

www.haraktes.gr

Info

Διάρκεια έκθεσης
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 έως Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Ωράριο Λειτουργίας
Τρίτη έως Παρασκευή 18:00 – 22:00
Σάββατο 11:00 – 14:00

GALLERY13
Mητρ. Aγαθαγγέλου 13, Δράμα
2521181181
[email protected]
www.gallery13.gr

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Frontpage Project”, Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Ομαδική εικαστική έκθεση γύρω από την κεντρική ιδέα της ‘πρώτης σελίδας’, της ‘πρώτης είδησης’, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  Συμμετέχουν δημιουργοί από τον εικαστικό χώρο και...

Κυβισμός: Το κίνημα της ταυτόχρονης οπτικής σύλληψης του αισθητικού αντικειμένου

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο «Κυβισμός»,  καλλιτεχνικό εικαστικό κίνημα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα αναπτύχθηκε με δυναμικό ρεύμα κορύφωσης από το...

Greek Sales: Αυτοί είναι οι ελληνικοί πίνακες που έκαναν χαμό στη δημοπρασία Bonhams στο Παρίσι

Σε μια μαραθώνια δημοπρασία που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, με έντονο bidding, στην αίθουσα του οίκου Bonhams στο Παρίσι, αλλά και μέσω τηλεφώνων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this