Εκθεσιακός, Εκδοτικός και Εορταστικός Δεκέμβριος στο studio του Κώστα Ευαγγελάτου

Συνεχίζονται στο ART STUDIO EST-LA CHAΜBRE, Πρατίνου 87 στην Αθήνα τα ART WEEKENDS .

Εκτίθενται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, μικρογλυπτικής, χαρακτικής, διακοσμητικής και παρουσιάζονται νέες εκδόσεις τέχνης και λογοτεχνίας του Κώστα Ευαγγελάτου, όπως η νέα συγκεντρωτική έκδοση “Εγκάρσια Ρήματα”, ποιητικές αναδρομές, εκ. ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ, Αθήνα 2021 και το νέο εικαστικό, συλλεκτικό Ημερολόγιο 2022, με τίτλο “Συμβολικές Μορφές”.

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς αναφέρει σε θεωρητικό κείμενο του: Η πραγματικότητα των ποικίλων εικόνων-εκθεμάτων που παρουσιάζονται εναρμονίζεται με μια έντονη εκφραστικότητα που επιδρά ποικιλόμορφα στην τεχνική ιδιαιτερότητα των συλλήψεων και των καταθέσεων του Κώστα Ευαγγελάτου.

Τα άφθονα υλικά στις συνθέσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τον ταλαντούχο δημιουργό υιοθετούν τις ματιές και τις μανιέρες από μια αισθητικά ενιαία επιφάνεια διαπραγμάτευσης και διευθέτησης των συνθέσεων.

Oι εικαστικές εκτοξεύσεις του Κώστα Ευαγγελάτου διατηρούν την υπερβατικότητα και την οντότητα των ελεγειακών αποδόσεων με θέσεις που προέρχονται από στοχαστικές προσεγγίσεις. Απεικονίζουν αντιστίξεις με σημειογραφίες και εικονίσεις που ανακαλούν αναφορές με νοήματα και μηνύματα.

Τονίζουν καίριες σχέσεις που εμπεριέχουν αποκλίσεις με γραμμή και περιεχόμενο κάτι που γίνεται γρήγορα αντιληπτό καθώς επιδεικνύεται στα εγχειρήματα. Στον πυρήνα της τεχνικής του βρίσκονται θεάσεις με λεπτομερείς φιλοσοφικές απόψεις που εντείνουν την επικοινωνία μεταξύ των γραφικών αναφορών και του ιστού διαχρονικότητας.

Ο εμπνευσμένος καλλιτέχνης διαθέτοντας την επαρκή σφραγίδα της δωρεάς συνδέει τις κλίμακες με τον προβληματισμό και την όχθη της αναμενόμενης συνοχής με την απαιτούμενη σύνεση. Οι ζωγραφικές αφηγήσεις του με απολήξεις και εξάρσεις διευρύνουν τις οπτικές εξιχνιάσεις και τις σημασιολογικές ερμηνείες.

ART WEEKENDS 2021

Επισκέψεις-ξεναγήσεις σε φιλότεχνους κάθε Σάββατο και Κυριακή από 12:00-16:00 μόνο μετά από προσυνεννόηση και τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

ARTSTUDIO EST-LA CHAMBRE

COSTAS EVANGELATOS ART-EST

ΠΡΑΤΙΝΟΥ 87

(πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη)

πληροφορίες: 210 7294259, 6944621286

Share this
Tags
Maria Tr
Maria Tr
Η Μαρία είναι "παιδί του κέντρου". Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, μα το μυαλό της πάντα ταξίδευε σε ακρογιαλιές και ανοιχτούς ορίζοντες. Έχει περάσει απ΄ τα έδρανα της φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του τμήματος θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου της Πάτρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η γοητεία της ενοχλητικής αισθητικής του Μπρακ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Ζωρζ Μπρακ / Georges Braque γεννήθηκε στο Αρζαντέιγ του Seine-et-Oise της Γαλλίας το 1882. Μεγάλωσε στη...

Vergos Auctions: 35 χρόνια στην κορυφή των ελληνικών δημοπρασιών

Το 2024 σηματοδοτεί για τη VERGOS Auctions τη συμπλήρωση 35 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στις ελληνικές δημοπρασίες. Η VERGOS Auctions ιδρύθηκε το 1989 από τον...

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this