Έναρξη θερινής λειτουργίας της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι

Φέτος συμπληρώνονται 24 χρόνια εκθεσιακών, λογοτεχνικών, μουσικών γεγονότων και performance. 

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, ώρα 8:30 μ.μ. θα αρχίσει η θερινή λειτουργία της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Φέτος συμπληρώνονται 24 χρόνια εκθεσιακών, λογοτεχνικών, μουσικών γεγονότων και performance. 

O ζωγράφος, ποιητής, θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος, ιδρυτής και επιμελητής των πολιτιστικών δρωμένων του χώρου, που έχει γίνει ένα σταυροδρόμι τεχνών, θα ξεναγεί αναλυτικά τους επισκέπτες στα εκθέματα από τις 6 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024. 

Κώστας Ευαγγελάτος, Συλλογή Τέχνης Villa Ροδόπη

Με τον τίτλο “Εγκόλπια ιάματα τέχνης” θα εκτεθούν νέα ζωγραφικά έργα του Κώστα Ευαγγελάτου με θέμα τους ανθρώπινες μορφές και άνθη.  

Η πολυετής ενασχόληση του καλλιτέχνη, ιδιαίτερα με τα τριαντάφυλλα, που ξεκίνησε από τα προεφηβικά του έργα και συνεχίστηκε με ποικίλες φάσεις της θεματογραφίας, συμπυκνώνει στην πρόσφατη προσέγγιση του αισθητικού αντικειμένου, την ιδεατή και συναισθηματική απόδοση, με αυθόρμητη έμφαση στα ατόφια λαμπερά χρώματα και νέες μονοτυπικές τεχνικές. Στις περιπτώσεις που τα άνθη συνυπάρχουν με μορφές, ονειρικής, συμβολικής, ποιητικής διάστασης και υπόστασης έλκουν το βλέμμα στην θέαση της εξωτερικής αρμονίας της φόρμας και των εσωτερικών ταλαντεύσεων της ανθρώπινης ψυχής. 

Villa Ροδόπη
Κώστας Ευαγγελάτος, Σχέδιο

Παράλληλα λειτουργεί στην αίθουσα “Χρυσομοίρα Κ. Ευαγγελάτου” η έκθεση-αφιέρωμα στον Λόρδο Βύρωνα, που εγκαινιάστηκε με επιτυχία τον Απρίλιο του 2024, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του και την πολύτιμη συνεισφορά του στην ελληνική εθνεγερσία. Στην ανανεωμένη σύνθεση και εκδοχή της ομαδικής έκθεσης, με ζωγραφική, γλυπτική, σχέδια και εκτυπώσεις συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι εικαστικοί δημιουργοί που έχουν εμπνευστεί  από το Βυρωνικό έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου ποιητή. 

Villa Ροδόπη
Κώστας Ευαγγελάτος. Σύνθεση. Art-EST

Info

Διάρκεια
Σάββατο 6 Ιουλίου έως Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Επισκέψεις
Καθημερινά, εκτός Κυριακής. 11.00 – 13.30

Είσοδος ελεύθερη

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη
Costas Evangelatos Art – Est
Ι.Μεσολωρα 7 και Βύρωνος, Αργοστόλι, Κεφαλλονιά
26710 28501, 6944621286
www.rodopicollection.blogspot.com 

Στις 19 Αυγούστου 2024, το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην “Μωβ Σκηνή” του κήπου της Villa Ροδόπη, η ετήσια εκδήλωση, βεγγέρα τέχνης και λόγου “Πανσέληνος στον κήπο”.  

Ξεναγήσεις στις εκθέσεις, στα έργα της μόνιμης συλλογής και στους εξωτερικούς χώρους της Villa Ροδόπη, αυλή και κήπος, που κοσμούν λιθογλυπτά, κεραμικά και μεταλλικά έργα τέχνης, θα γίνονται  κάθε Σάββατο από τις 8 μ.μ.-10 μ.μ. 

Villa Ροδόπη
Κώστας Ευαγγελάτος, Τριαντάφυλλο
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this