«επί το έργον διαρκώς», η Αγγελική Αντωνέα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων

Από 31 Μαρτίου έως και 12 Απριλίου 2023 το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί την έκθεση της Αγγελικής Αντωνέα «επί το έργον διαρκώς» (ζωγραφική με τα μέσα της χαρακτικής) με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Θα εκτεθούν μονότυπα έργα, μονοτυπίες, λιθογραφίες και ζωγραφικά έργα (λάδι σε χαρτί, καμβά και ξύλο) που η Αγγελική Αντωνέα φιλοτέχνησε την περίοδο 2016-2023 και επέλεξε για την συγκεκριμένη έκθεση.

Όπως ή ίδια σημειώνει

“πρόκειται για τα ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ σε χαρτί -και όχι μόνο- μιας διαδρομής στη ζωγραφική με τα μέσα της χαρακτικής. Από το 2016 έως το 2023. Από τη δουλειά μου στη σχολή (ΑΣΚΤ), εκείνη της πτυχιακής και μετέπειτα εκείνης (της εξωσχολικής) στο περιβάλλον του δικού μου –πλέον- εργαστηρίου. Μορφές τοπίων και τοπία μορφών (τα αχαρτογράφητα της πτυχιακής μου), και στη συνέχεια πρόσωπα και τοπία που έχουν και δεν έχουν εκτεθεί και που στην πορεία γίνονται δέντρα, καρποί και  ό,τι… 

Μια διαδρομή που οδήγησε στην αφαίρεση και φλερτάρει με τη συνέχειά της στη κατεύθυνση του συγκερασμού αυτής (της αφαίρεσης) με τη μορφή. Δύσκολο το εγχείρημα αυτής της έκθεσης. Όχι αυτάρεσκο. Πρωτίστως ζωογόνο για την πορεία της εικαστικής μου δημιουργίας. Γιατί η ζωγραφική θέλει πάθος, το πάθος θέλει ψυχή και την ψυχή τροφοδοτεί η «έκθεση» για να συνεχίσει (μοναχικά) την στοχαστική της διαδρομή μέσα από την ύλη». 

Αγγελική Αντωνέα

Who is Who

Η Αγγελική Αντωνέα γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Το 2011, έχοντας ήδη 20 χρόνια ενεργού δικηγορίας, προσεγγίζει παράλληλα τα εικαστικά. 

Το 2015 αρχίζει τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα (Α΄ Εργαστήριο Χαρακτικής με καθηγητή τον Γιάννη Γουρζή) και αποφοιτά με άριστα τον Ιούνιο του 2020. 

Δείγματα έργου της έχουν παρουσιασθεί στην Αθήνα σε δύο ατομικές εκθέσεις («Απεικονίσεις του ιδεατού»- Μαίος/Ιούνιος 2021- ZivasArtGallery, «Βλέμματα μετέωρα, τοπία πλέοντα»- Οκτώβριος 2022- GalleryArtPrisma)), σε 11 ομαδικές εκθέσεις (2017-2023) και σε μια ατομική έκθεση στο Μετρό Ακρόπολη στο πλαίσιο του προγράμματος Metro Stages (2018). Εργα της επελέγησαν ως εξώφυλλο στα βιβλία «Ιστορική σκέψη, σχολείο και μουσείο» της Γεωργίας Κουσερή (εκδόσεις επίκεντρο, 2019) και «Ισοβίτης στο ελληνικό κάτεργο» του Γιώργου Λεωτσάκου (εκδόσεις Καστανιώτη 2022). 

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. 

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 

[email protected] 

Αγγελική Αντωνέα

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων
Ηρακλειδών 66, Θησείο
στάση μετρό Κεραμεικός

Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Τρίτη έως Πέμπτη 11.00 -19.00
Σάββατο και Κυριακή 11.00 – 15.00
Δευτέρα κλειστά

Είσοδος ελεύθερη

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. 

Αγγελική Αντωνέα
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η γοητεία της ενοχλητικής αισθητικής του Μπρακ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Ζωρζ Μπρακ / Georges Braque γεννήθηκε στο Αρζαντέιγ του Seine-et-Oise της Γαλλίας το 1882. Μεγάλωσε στη...

Vergos Auctions: 35 χρόνια στην κορυφή των ελληνικών δημοπρασιών

Το 2024 σηματοδοτεί για τη VERGOS Auctions τη συμπλήρωση 35 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στις ελληνικές δημοπρασίες. Η VERGOS Auctions ιδρύθηκε το 1989 από τον...

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this