Εργαστήριο Προπύλαιων 8, ομαδική έκθεση στο Café του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Μια έκθεση ζωγραφικής από απλούς καθημερινούς ανθρώπους που μέσα από τα έργα τους εκφράζουν κοινωνικούς προβληματισμούς αλλά και μας μαθαίνουν πώς μπορούμε να περνάμε καλά και δημιουργικά με όπλο μας την Τέχνη.

Οι δημιουργοί είναι όλοι μαθητές του εργαστηρίου της Μάτως Ιωαννίση, εικαστικού, που συγκέντρωσε τα έργα των μαθητών της, τα οποία σύμφωνα με την ίδια έχουν “ως εργαλείο την εικαστική γλώσσα, όχι με φιλολογικές, διδακτικές προσεγγίσεις ούτε με εικονογραφική τάση“.

Έργο από την έκθεση

Τα αυτούσια λόγια ενός απο τους συμμετέχοντες, του Κώστα Καστραντά, ηλεκτρολόγου μηχανικού, έρχονται να εκφράσουν τις σκέψεις όλων των δημιουργών της ομάδας:

“Είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι με διαφορετικά backgrounds, τρόπο σκέψης και ερεθίσματα και εκφραζόμαστε ζωγραφίζοντας. Προσπαθούμε να αποτυπώσουμε τις κοινωνικές μας ανησυχίες αλλά καικομμάτια” του εαυτού μας σε μια εποχή με τρομερές αντιφάσεις: πλούτος-φτώχεια, τεχνολογικά θαύματαοικολογική καταστροφή, πόλεμοιάγνοια πολέμου.Τα έργα που εκτίθενται αφορούν την περίοδο 2020 – 2022.
Έργο από την έκθεση

Συμμετέχουν

Καλλιόπη Αλεξοπούλου, ξεναγός
Κώστας Καστραντάς, ηλεκτρολόγος-μηχανικός
Kaynar Antoinette, εμπορική δραστηριότητα
Εύα Λεωνίδη, παιδοψυχίατρος, ψυχαναλύτρια
Παπαφράγκου Αικατερίνη, ιατρός
Πιπίνη Ελένη, ιατρός
Σωτηρίου Βίκη, οικονομολόγος

Επιμέλεια έκθεσης: Μάτω Ιωαννίδου, εικαστικός

Έργο από την έκθεση

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Café στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

Freedom Plaza: Πώς θα μεταμορφώσει το κέντρο του Μανχάταν

Τα σχέδια για το νέο mega project που θα αλλάξει το κέντρο του Μανχάταν αποκάλυψε το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group. Ένα νέο πολιτιστικό κέντρο θα δημιουργηθεί στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this