Εργαστήριο Προπύλαιων 8, ομαδική έκθεση στο Café του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Μια έκθεση ζωγραφικής από απλούς καθημερινούς ανθρώπους που μέσα από τα έργα τους εκφράζουν κοινωνικούς προβληματισμούς αλλά και μας μαθαίνουν πώς μπορούμε να περνάμε καλά και δημιουργικά με όπλο μας την Τέχνη.

Οι δημιουργοί είναι όλοι μαθητές του εργαστηρίου της Μάτως Ιωαννίση, εικαστικού, που συγκέντρωσε τα έργα των μαθητών της, τα οποία σύμφωνα με την ίδια έχουν “ως εργαλείο την εικαστική γλώσσα, όχι με φιλολογικές, διδακτικές προσεγγίσεις ούτε με εικονογραφική τάση“.

Έργο από την έκθεση

Τα αυτούσια λόγια ενός απο τους συμμετέχοντες, του Κώστα Καστραντά, ηλεκτρολόγου μηχανικού, έρχονται να εκφράσουν τις σκέψεις όλων των δημιουργών της ομάδας:

“Είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι με διαφορετικά backgrounds, τρόπο σκέψης και ερεθίσματα και εκφραζόμαστε ζωγραφίζοντας. Προσπαθούμε να αποτυπώσουμε τις κοινωνικές μας ανησυχίες αλλά καικομμάτια” του εαυτού μας σε μια εποχή με τρομερές αντιφάσεις: πλούτος-φτώχεια, τεχνολογικά θαύματαοικολογική καταστροφή, πόλεμοιάγνοια πολέμου.Τα έργα που εκτίθενται αφορούν την περίοδο 2020 – 2022.
Έργο από την έκθεση

Συμμετέχουν

Καλλιόπη Αλεξοπούλου, ξεναγός
Κώστας Καστραντάς, ηλεκτρολόγος-μηχανικός
Kaynar Antoinette, εμπορική δραστηριότητα
Εύα Λεωνίδη, παιδοψυχίατρος, ψυχαναλύτρια
Παπαφράγκου Αικατερίνη, ιατρός
Πιπίνη Ελένη, ιατρός
Σωτηρίου Βίκη, οικονομολόγος

Επιμέλεια έκθεσης: Μάτω Ιωαννίδου, εικαστικός

Έργο από την έκθεση

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Café στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η αριστοτεχνική νεοκλασική γλυπτική του Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Aristide Maillol (Αριστίντ Μαγιόλ) γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

Η ψυχογραφική ευαισθησία της χαράκτριας Ρένας Ανούση-Ηλία

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Η Ρένα Ανούση-Ηλία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Σπούδασε χαρακτική στην ΑΣΚΤ με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., στο εργαστήριο...

To καλαμάρι του Γεώργιου Καραϊσκάκη για πρώτη φορά σε δημοπρασία από τη VERGOS Auctions

Mε τη δημοπρασία "Ιστορικά και Λαογραφικά αντικείμενα 19ου & 20ού αιώνα" υποδέχεται το νέο έτος η VERGOS Auctions. Η δημοπρασία περιλαμβάνει μεγάλο εύρος αντιπροσωπευτικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this