Gil Bruvel: Εξερευνώντας τον ανθρώπινο νου

Γεννημένος στην Αυστραλία και μεγαλωμένος στη Γαλλία, ο Gil Bruvel εξερευνά τα βάθη του ανθρώπινου μυαλού στην τελευταία του δουλειά με τίτλο, “Bending the Lines”. Χρησιμοποιώντας απλά ξύλινα μπαστούνια μετατρέπει τα έργα του σε εικονογραφημένες, γλυπτικές μορφές που εκφράζουν ένα σύνθετο ανθρώπινο συναίσθημα.

Gil Bruvel

Tρισδιάστατα μοτίβα από ξύλινα μπαστούνια

Τρισδιάστατα μοτίβα που εμφανίζονται σαν να έχουν πιεστεί από την πίσω πλευρά, αντί για προσωρινές εντυπώσεις μύτης ή χεριού, αποκαλύπτουν μόνιμες εικόνες γαλήνιου ανθρώπινου προσώπου και αφηρημένων προτύπων.

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τα βάθη του ανθρώπινου νου στη σειρά γλυπτών του με τίτλο “Bending the Lines”.

Από μπροστά, πολλά από τα γλυπτά του Bruvel απεικονίζουν ήρεμα συναισθήματα, αλλά από το πίσω τους μέρος, τα ραβδιά εμφανίζονται με ζωντανό χρώμα, που αντιπροσωπεύουν την έκρηξη της εσωτερικής σκέψης που πυροδοτεί τον εγκέφαλο.

“Αυτά τα πρόσωπα απεικονίζουν εκφράσεις γαλήνης και εσωτερικής αντανάκλασης, καθένα χωριστά δομημένο σε ένα παράδειγμα διαλογιστικού συναισθήματος” αναφέρει ο Bruvel και προσθέτει: “Μιλώντας στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, τα έργα τέχνης μπορούν να βιώσουν με μια νέα προοπτική από κάθε αντιληπτή γωνία στις πτυχές και τις σκιές των μεμονωμένων γλυπτών”.

Ενώ πολλά από τα έργα του Bruvel απεικονίζουν ρεαλιστικά ανθρώπινα πρόσωπα, μερικά από τα πιο πρόσφατα κομμάτια του είναι εμπνευσμένα από emojis.

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν αυτές τις απλές, γραφικές αναπαραστάσεις συναισθημάτων κατά την επικοινωνία στο διαδίκτυο, αλλά τα έργα του Bruvel υπογραμμίζουν την πρόθεση και το συναίσθημα πίσω από αυτά τα σύγχρονα σύμβολα.

Από μικρός λάτρης της τέχνης

Ο Gil Bruvel άρχισε να πειραματίζεται με την τέχνη σε ηλικία εννέα ετών. Ο πατέρας του, ένας κατασκευαστής γραφείων, εξοικείωσε τον Gil με το γλυπτό ξύλο και το σχέδιο επίπλων και αργότερα εφάρμοσε αυτές τις δεξιότητες στα λειτουργικά σχέδια τέχνης και στα γλυπτά του.

Το 1974, ο Gil ξεκίνησε τις σπουδές του σε εργαστήριο αποκατάστασης έργων τέχνης στο Chateaurenard (Γαλλία). Έτσι, σπούδασε στο M. Laurent de Montcassin μαθαίνοντας τις τεχνικές των παλιών και σύγχρονων μάστερς καθώς και την ιστορία της τέχνης του 14ου-20ού αιώνα.

Στη συνέχεια, ίδρυσε το στούντιο του στο St. Remy de Provence μέχρι το 1986, όταν για πρώτη φορά πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1990 αποφάσισε να μείνει μόνιμα στις ΗΠΑ.
Κάθε μία από τις εμπειρίες του έχει μάθει ένα πάθος για τη γνώση για την τέχνη, καθώς συνεχώς αναπτύσσει νέους τρόπους για να εξερευνήσει και να επεκτείνει τη δημιουργικότητά του.

Συμμετοχή στο Art Miami

Ο Bruvel παρουσίασε τα τολμηρά γλυπτά του στο CONTEXT art Miami και Art Miami τον Δεκεμβρίο 2019.

GIL BRUVEL
Follow our instagram page
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Μαγνητικά Πεδία»: Το indie σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ξεκινώντας την καριέρα του ως δημιουργός κόμικς, ο γεννημένος το 1986 στην Αθήνα καλλιτέχνης, Γιώργος Γούσης, έκανε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο...

Αγγείο: Ομαδική έκθεση χαρακτικής από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Οργάνωση: Ντίνα Κώτσιου, Λία Μπλιούμη, Νίκος Σταυρακαντωνάκης Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού Συμμετέχοντες: Ανδρονικίδου Εύα, Ασημακοπούλου Αθηνά, Βέγκου Θάλεια, Βόλονιτς Οξάνα, Γαργαλιάνου Νίκη, Γεωργίτση Αναστασία, Γιαβάση Μαρία, Δωρικού...

Ευθύμης Μαλαφούρης: H εικόνα από την οποία αντλώ την έμπνευση περνά από το φίλτρο του μυαλού, της ψυχής, της εμπειρίας και των επιρροών μου 

Οι αινιγματικές μορφές του εικαστικού Ευθύμη Μαλαφούρη παρουσιάζονται αυτές τις μέρες με τίτλο «Γεωμετρικές Διαδρομές» στην Γκαλερί Περί Τεχνών.  Ο καλλιτέχνης με γεωμετρικό τρόπο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this