GREEK TV: H μεγάλη τεχνολογική ανακάλυψη

Γράφει ο Γρηγόρης Γκινοσάτης

Γεννημένος στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 και μεγαλώνοντας σε μία οικογένεια που είχε την τύχη (;) να αποκτήσει τηλεόραση το ’64 (και όσοι ζούσαμε στη Βόρεια Ελλάδα “πιάναμε” και Σερβία) έζησα από την αρχή την δημιουργία της Ελληνικής Τηλεόρασης, της κρατικής αρχικά και για πολλά χρόνια. Ακούγοντας λοιπόν ειδικούς να μιλάνε για το “χαζοκούτι” είχα πάντα την απορία γιατί χαρακτηριζόταν έτσι αυτή η μεγάλη τεχνολογική ανακάλυψη που εγώ θεωρούσα παράθυρο στον κόσμο. από την άλλη άκουγα άλλους να μιλάνε για την 8η τέχνη.

Μέχρι που έφτασε η μεγάλη εκείνη ημέρα που ξεκίνησε, κατόπιν γενικής απαίτησης της ελληνικής κοινωνίας η ιδιωτική τηλεόραση. Τότε κατάλαβα. Δεν θα ξεχάσω τον πρώην δημοσιογράφο της ΕΡΤ και νυν βουλευτή με πόση χαρά έβγαλε, από τσέπη του σακακιού του τα πεντοχίλιαρα και τα ανέμιζε προς τέρψη των νέων πελατών.

Και θα αναρωτηθείτε εσείς, φίλοι μου γιατί μου ήρθαν όλα αυτά Κυριακή βράδυ?

Μου ήρθαν αφενός γιατί δεν έχει σταματήσει η συζήτηση για την αναγκαιότητα η μη της ύπαρξης της κρατικής τηλεόρασης αφετέρου γιατί βλέποντας το πρόγραμμά της φαίνεται ότι μόνο εκεί υπάρχει κάτι να δεις.

Αναφέρομαι στις σειρές και συγκεκριμένα στην σειρά TRUE DETECTIVE που ξεκίνησε στο κρατικό κανάλι. Σαφώς και πρόκειται για μία από τις καλύτερες σειρές της τηλεόρασης και είναι ευτύχημα που για πρώτη φορά σε προβάλλεται σε ελεύθερο κανάλι και όχι σε κάποιο συνδρομητικό που δεν είναι εύκολο για όλους να πληρώνουν.

Στην άλλη μεριά (ελεύθερα ιδιωτικά κανάλια) όλα είναι καταπληκτικά. Τα reality ζουν και βασιλεύουν. Προφανώς όλοι οι Έλληνες έχουν κάποιο ταλέντο ή τουλάχιστον έτσι φαντάζονται. Και απ’ ότι φαίνεται τους είναι αδύνατον να παρακολουθήσουν μια ιστορία με συνέχεια. Χαζοκούτι σε όλο του το μεγαλείο.

Τέλος πάντων, όσοι δεν έχουν δει την σειρά είναι ευκαιρία να την δουν. Προσωπικά μου άρεσε και ο δεύτερος κύκλος παρά τις διιστάμενες κριτικές που δέχθηκε.

 

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this