H AKTO Gallery φιλοξενεί σπουδαστικά εικαστικά έργα, που η θεματολογία τους έχει αφετηρία και προορισμό τη Γυναίκα.

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 | 12:30 | ΑΚΤΟ Gallery – Αμφιθέατρο (Ευελπίδων 11Α)

 

Women in Art(s)

Δίνουμε το λόγο σε σύγχρονες γυναίκες, που ζουν και εργάζονται στις Τέχνες

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8/03) ο ΑΚΤΟ διοργανώνει την εκδήλωση Women in Art(s). Η Γυναίκα κερδίζει το “χαμένο έδαφος”, διεκδικεί ίσες ευκαιρίες, ίσες αμοιβές, την ισότιμη θέση που της αναλογεί στην κοινωνία. Στο χώρο της Τέχνης, αυτό φαίνεται ακόμα πιο λαμπρά και θεαματικά. Η Γυναίκα δεν είναι απλά το “αντικείμενο” σε ένα έργο, όπου το σώμα ή το κάλλος της απεικονίζεται για να ικανοποιεί το ανδρικό βλέμμα. Τολμηρές, δυναμικές και εμπνευσμένες οι γυναίκες σήμερα εκφράζονται πολύπλευρα και αποδεικνύουν με τα έργα τους πως η Γυναίκα είναι πια το “υποκείμενο” στις Τέχνες!

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 | 12:30 | ΑΚΤΟ Gallery – Αμφιθέατρο (Ευελπίδων 11Α)

Το Women in Art(s) δίνει το λόγο σε σύγχρονες γυναίκες, που ζουν και εργάζονται στις Τέχνες, σε μία εκδήλωση που αφορά τα μέλη της κοινότητας του ΑΚΤΟ και τους φίλους των Τεχνών και του Design. Το event περιλαμβάνει:

Inspirational Talks

Εκπρόσωποι από τον ευρύτερο χώρο των Τεχνών, μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους, ρίχνοντας φως σε σταθμούς της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής τους διαδρομής:

Δώρα Βασιλάκου (Art Historian – Curator) / Κατερίνα Ζαχαροπούλου (Εικαστικός – δημιουργός της εκπομπής “Η εποχή των Εικόνων”, ΕΡΤ τηλεόραση και Τρίτο πρόγραμμα) / Χριστίνα Μπότσου (Art educator, Researcher / Μουσειοπαιδαγωγός, Ερευνήτρια) / Ρούλα Πάτρα (Photographer – Performer – Visual Artist)

Exhibition

H AKTO Gallery φιλοξενεί σπουδαστικά εικαστικά έργα, που η θεματολογία τους έχει αφετηρία και προορισμό τη Γυναίκα.

 Cosy Reading Corner

Με την υποστήριξη της Mikos – The Metropolis of Decoration, δημιουργήσαμε ένα ζεστό, cosy corner όπου το κοινό μπορεί να χαλαρώσει και να ξεφυλλίσει επιλεγμένες Εκδόσεις από τις συλλογές των βιβλιοθηκών του ΑΚΤΟ, καθώς και, σειρά Ερευνητικών και Διπλωματικών εργασιών που εκπονήθηκαν στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, και έχουν κοινό παρονομαστή τη Γυναίκα.

Είσοδος ελεύθερη.

Εκδήλωση

https://akto.gr/women-in-arts/

https://www.facebook.com/events/753297926406501?ref=newsfeed

Πληροφορίες: AKTO @akto.gr | T. 210 5230130

Με την υποστήριξη της

Share this
Tags

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Frontpage Project”, Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Ομαδική εικαστική έκθεση γύρω από την κεντρική ιδέα της ‘πρώτης σελίδας’, της ‘πρώτης είδησης’, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  Συμμετέχουν δημιουργοί από τον εικαστικό χώρο και...

Κυβισμός: Το κίνημα της ταυτόχρονης οπτικής σύλληψης του αισθητικού αντικειμένου

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο «Κυβισμός»,  καλλιτεχνικό εικαστικό κίνημα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα αναπτύχθηκε με δυναμικό ρεύμα κορύφωσης από το...

Greek Sales: Αυτοί είναι οι ελληνικοί πίνακες που έκαναν χαμό στη δημοπρασία Bonhams στο Παρίσι

Σε μια μαραθώνια δημοπρασία που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, με έντονο bidding, στην αίθουσα του οίκου Bonhams στο Παρίσι, αλλά και μέσω τηλεφώνων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this