H Galerie Lefakis εγκαινιάζει το νέο της χώρο στις Βρυξέλλες 

Τα αδέρφια Λεφάκη επεκτείνουν την διεθνή τους παρουσία απαντώντας στο διαχρονικό αίτημα, για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της Ελληνικής τέχνης.

Η Galerie Lefakis, συνεχίζοντας την ιστορική της διαδρομή στον χώρο της Ελληνικής και διεθνούς τέχνης, εγκαινιάζει τον νέο της εικαστικό χώρο στις Βρυξέλλες, επεκτείνοντας την διεθνή της παρουσία, με στόχο την εξωστρέφεια της Ελληνικής τέχνης και προώθηση της στους διεθνείς κύκλους. 

Στο νέο αυτό χώρο της Galerie Lefakis, φιλοξενούνται έργα σπουδαίων και  καταξιωμένων καλλιτεχνών με τους οποίους η οικογένεια Λεφάκη συνεργάζεται διαχρονικά, αλλά και νεότερων εικαστικών, που μέσω της αισθητικής τους, αποβλέπουν στο να γυρίσουν σελίδα στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Έργα των: Αλέκου Φασιανού, Αγγέλικα Κοροβέση, Κώστα Βαρότσου, Νεκτάριου Αποσπόρη,  Κωνσταντίνου Βαλαή, Γιώργου Κυπρή, Γιάννη Μπίζα, Τάσου Χώνια, Απόστολου Λάβδα, Pierre Marie Brisson, Antonio Segui, Evelyne Brader, Julie Esteban και Aleksandar Zafirovski, είναι μερικά μόνο από αυτά που θα κοσμήσουν την γκαλερί των Βρυξελλών και τα οποία θα μπορούν οι επισκέπτες της να θαυμάσουν και φυσικά να αποκτήσουν. 

Η Εβελίνα Λεφάκη, Gallery Director της Galerie Lefakis στη Νότιο Γαλλία δήλωσε

 «Πιστεύοντας και επενδύοντας στην Ελλάδα και τους Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά έχοντας και ως διαχρονική επιδίωξη τη διεύρυνση μας πέρα από τα σύνορα που οι χάρτες ορίζουν, επεκτείνουμε σταδιακά την παρουσία μας. Όραμα της Galerie Lefakis, με την περισσότερα από 40 χρόνια αδιάλειπτη πορεία της στην Ελληνική αγορά έργων τέχνης, είναι η προώθηση στο εξωτερικό σπουδαίων έργων, μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας και υψηλής αισθητικής. Μετά την έναρξη λειτουργίας των δύο γκαλερί στη Νότια Γαλλία, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, εγκαινιάζοντας το νέο μας χώρο σ’ ένα από τα σημαντικότερα κέντρα τέχνης, τις Βρυξέλλες. Έτσι, η Galerie Lefakis θα αποτελεί στο εξής έναν ισχυρό χτύπο, που θα ακούγεται στην καρδιά της Ευρώπης.»

O Άρης Λεφάκης, Manager της  Galerie Lefakis στην Ελλάδα, ανέφερε

«Τρία χρόνια μετά τα εγκαίνια της γκαλερί μας στο Saint Paul de Vence στην Νότια Γαλλία, η αδερφή μου Εβελίνα κι εγώ αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Τα συναισθήματα αυτά, έρχεται να συμπληρώσει τώρα και ένα βαθύ αίσθημα χρέους, άμεσα συνυφασμένο με την απόφαση μας να επεκτείνουμε την παρουσία μας σ’ μια ακόμη πολιτιστική κοιτίδα της Δύσης, τις Βρυξέλλες. Παραμένοντας πιστοί στις αξίες με τις οποίες έχουμε μεγαλώσει,  καταφέραμε να δημιουργήσουμε – όπως και στο ξεκίνημά μας στη Γαλλία – μία άρτια και προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή με έργα Ελλήνων και ξένων εικαστικών.

Φιλοδοξία μας, τα έργα αυτά, να απηχήσουν στο φιλότεχνο κοινό, αλλά και σε όποιον εκφράζεται μέσα από την τέχνη ή ταυτίζεται με αυτήν. Έμπνευση μας σε κάθε νέο ξεκίνημα, ήταν και θα είναι πάντα η Ελλάδα. Το Ελληνικό φως είναι ο οδηγός μας και η προσπάθειά μας να το διαδώσουμε μέσω της τέχνης σε κάθε γωνιά του κόσμου, είναι κάτι που μας κάνει σίγουρα, να αισθανόμαστε περήφανοι.»

Τα αδέλφια Λεφάκη, έχοντας μεγαλώσει σε μια οικογένεια με αδιάλειπτη παρουσία στον χώρο της τέχνης, αποτελούν την τρίτη γενιά∙ αυτή που γνώρισε ένα μεγάλο αριθμό σπουδαίων Ελλήνων εικαστικών και που έχει ως βασικό της στόχο, να συστήσει τους Έλληνες καλλιτέχνες στο εξωτερικό. Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια εκτός Ελλάδος, τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε διεθνές επίπεδο τις εξελίξεις στον χώρο της τέχνης, αλλά και να κατανοήσουν το μεγάλο ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς για τον τομέα της σύγχρονης τέχνης. Για το λόγο αυτό, προέκυψε και η επιθυμία επέκτασης της Galerie Lefakis στο εξωτερικό το στόχο να πρωταγωνιστήσει σε διεθνείς εικαστικές εκθέσεις και Foires, προσελκύοντας το αμείωτο ενδιαφέρον συλλεκτών από όλο τον κόσμο. 

H Galerie Lefakis βρίσκεται στην οδό 19 Rue de Minimes- Bruxelles. 

Η Galerie Lefakis

 

Σχετικά με την Galerie Lefakis 

Η Galerie Lefakis με συνεχή και δυναμική παρουσία στον εικαστικό χώρο που διαρκεί για περισσότερα από 40 χρόνια, έχει εξελιχθεί σε ένα καλλιτεχνικό ορόσημο ανάμεσα στους εικαστικούς θεσμούς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Παρουσιάζοντας  καταξιωμένους και εδραιωμένους Έλληνες και διεθνείς εικαστικούς στο φιλότεχνο κοινό  έχει θέσει ως στόχο τη διάδοση της Ελληνικής τέχνης εκτός των συνόρων της χώρας μας. 

Ήδη, από την δεκαετία του 1980, η Galerie Lefakis συστηματικά αποκέντρωσε την τέχνη στην Ελλάδα εγκαινιάζοντας μεγάλες γκαλερί εκτός του κέντρου της Αθήνας και σε συνδυασμό με την στενή συνεργασία της με τους  σπουδαιότερους Έλληνες εικαστικούς, δόθηκε η δυνατότητα  στο ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με την Σύγχρονη Ελληνική τέχνη εντάσσοντας την στην καθημερινή ζωή του.   

Επιπλέον, αρκετά νωρίς, η Galerie Lefakis είχε στρέψει την προσοχή της και στο εξωτερικό καθώς ήταν μια από τις πρώτες Ελληνικές γκαλερί που στις αρχές της δεκαετίας του 1990 πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία εκθέσεις και δημοπρασίες έργων τέχνης στην Κύπρο και στο Λονδίνο. Η κίνηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τη διάδοση και καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής τέχνης και στην Κύπρο και τη δημιουργία ενός νέου κοινού που από τότε την υποστηρίζει σταθερά.  

Στη διάρκεια αυτής της σαραντάχρονης πορείας η Galerie Lefakis εξελίχθηκε και επεκτάθηκε εγκαινιάζοντας νέους χώρους τέχνης στην Κηφισιά, την Γλυφάδα και στο Κολωνάκι. Πιο πρόσφατα, το 2019, η  τρίτη  γενιά της οικογένειας Λεφάκη έχοντας θέσει ως στόχο να συστήσει τους Έλληνες καλλιτέχνες στο εξωτερικό αλλά και να συνεργαστεί με σπουδαίους διεθνείς εικαστικούς, άνοιξε την πρώτη της γκαλερί στο Saint Paul de Vence, στη Νότια Γαλλία, κίνηση πολύ πρωτοποριακή για Ελληνική γκαλερί έργων τέχνης. Πρόκειται  για ένα μέρος που αποτελεί ένα από τα διασημότερα κέντρα καλλιτεχνικής δραστηριότητας παγκοσμίως  καθώς αριθμεί πάνω από 50 γκαλερί προερχόμενες από όλο τον κόσμο και ένα διεθνές πελατολόγιο. Μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας και μια πολύ επιτυχημένη πρώτη χρονιά άνοιξε και η δεύτερη γκαλερί στο ίδιο μέρος. 

Διανύοντας το 2022, η Galerie Lefakis  συνεχίζει να επεκτείνεται στο εξωτερικό εγκαινιάζοντας έναν καινούργιο εικαστικό χώρο στη καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων εικαστικών. 

Μάθετε περισσότερα εδώ: www.galerielefakis.com  

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

Ελένη Σαμέλη: Η τέχνη μου ξεπηδά κατευθείαν από την ψυχή μου  

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Τη νέα της δουλειά με τίτλο «Σταλακτίτες της ψυχής» παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά η...

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this