Home(r) keeps me alive, Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας στην ΔΛ Gallery

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάζεται το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, ώρα 15:00 – 21:00, και διαρκεί έως 29 Ιουνίου 2024.

Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Home(r) keeps me alive”.

Η έκθεση αποτελεί μέρος του προγράμματος RETURN2ITHACA curating art & artists που οργανώνεται τα τελευταία 5 χρόνια στην Ιθάκη, και έχει ως στόχο να αποκαλύψει πως ένα έργο παγκόσμιας πολιτιστικής εμβέλειας, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Η έκθεση διερευνά την έννοια της ελπίδας για επιστροφή στο σπίτι, όπως ο Όμηρος αναφέρει στην Οδύσσεια, διερωτάται για τους τρόπους που το διαχρονικό αυτό έπος συνεχίζει να κατοικεί μέσα μας και γύρω μας, τονίζει τις παραπομπές του που έχουν άμεση σχέση με το παρόν και την καθημερινότητα μας, αναλύει τα μηνύματα του και αναδεικνύει διαφορετικούς και πολύπλευρους τρόπος πρόσληψης του.

Massimiliano Gatti

Εδώ το σπίτι εκφράζεται μέσα από μια σύγχρονη και κριτική ματιά και σχετίζεται με πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.
Οι καλλιτέχνες συνδέουν την οικεία εμπειρία του θέματος της επιστροφής σε πολλαπλές τοποθεσίες μέσα από προσωπικές διαδρομές, διυποκειμενικές σχέσεις και πολιτιστικές αλληλεπιδράσεις. Λαμβάνοντας υπόψη τις ποικιλόμορφες φωτογραφικές αφηγήσεις των καλλιτεχνών, η έκθεση εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ανάγκη επιστροφής ως ένα ταξίδι στις ανέγγιχτες ρίζες και την Εστία που άφησε πίσω του το υποκείμενο.

Η διακριτική τους προσέγγιση συνδυάζει, αφενός, την ευαισθησία στο πλαίσιο και τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης διασποράς και της περιπλάνησης και αφετέρου, την ανάλυση των ατομικών ψυχολογικών διαδικασιών που είναι εγγενείς στην εμπειρία της μετατόπισης και της επιστροφής, όπως η νοσταλγία, η μνήμη και το ανήκειν.
Ο τίτλος Home(r) keeps me alive εξερευνά την ανθρώπινη Οδύσσεια όχι μόνο στο παρελθόν ή το παρόν αλλά και στην αιωνιότητα.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Κατερίνα Διγώνη, Ηλίας Λόης, Αντωνία Πετρίτη, Iris Demain, Elba Haxel, Massimiliano Gatti, Mauro Fiorito, Mafalda Rakos, Irene Zottola.

Επιμελητές Έκθεσης : Νίνα Κασσιανού, Alejandro Castellote

Αντωνία Πετρίτη

Info

Διάρκεια Έκθεσης
Σάββατο 13 Απριλίου 2024 έως 29 Ιουνίου 2024

Ώρες Λειτουργίας
Πέμπτη / Παρασκευή: 12:00 – 19:30
Σάββατο: 12:00 – 16:00

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό

ΔΛ Gallery
Μεσολογγίου 55Α, Πειραιάς 185 45
21 0461 9700

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

Οι εσωστρεφείς προσωπογραφίες του Φραγκίσκο Ντε Γκόγια

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Φρανσίσκο ντε Γκόγια / Francisco Goya y lucientes υπήρξε μαθητής του διακεκριμένου αυλικού ζωγράφου Φρανσίσκο Μπαγέ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this