Η Ευστρατία Μαχαιρίδη εκθέτει στην Zivasart gallery

H έκθεση Δομική ποιητική εγκαινιάζεται την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, από τις 19.00 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 15 Μαϊου.

Οι ξυλογραφίες της Ευστρατίας Μαχαιρίδη, περιηγούνται και αποτυπώνουν εσωτερικά χώρων εργασίας, που η εγκατάλειψη, τους προσέδωσε το κύρος της φθοράς και τα ίχνη της απουσίας.

Η εξαιρετική ματιά και τεχνική της δημιουργού ως εικαστικού και μαζί πολιτικού μηχανικού και αρχιτέκτονα, χαράσσουν και αποτυπώνουν στο έργο μία εσωτερική δομική ποιητική, την οποία περιγράφει η ίδια ως « μιά ενδοσκόπηση (κυριολεκτική και αλληγορική), πάνω στην ιδέα του εσωτερικού χώρου, του χώρου εργασίας, της εν εξελίξει κατασκευής, της σκηνογραφίας, των συστατικών υποδομής μιας κατασκευής, της ιδέας του ερειπίου, του δομικού λειψάνου και των δομικών λεπτομερειών μνημειωδών τοπόσημων».

Ο τεχνοκριτικός Χάρης Καμπουρίδης σημειώνει

«…Τα νεότερα αυτά έργα της Ευστρατίας Μαχαιρίδη, μοιάζουν με υπερφωτισμένες φωτογραφίες , με έντονο κοντράστ και έτσι δηλώνεται η έμφαση στον δομικό χαρακτήρα τους. Ωστόσο , από τις χαραμάδες των σκούρων επιφανειών εκπέμπονται λεπτές φωτεινές παρεμβάσεις και κλιμακώνουν μια συμφωνία φωτεινών στοιχείων που διασπά ευχάριστα τους σκούρους όγκους. Μια λιτή αφαιρετική διαδικασία μετατρέπει το θέμα σε διάλογο σκούρων επιφανειών και φωτιστικών διαλειμμάτων, έτσι που η ρεαλιστική οπτική αφορμή ξεχνιέται και ο διάλογος γίνεται το κεντρικό θέμα.» Και καταλήγει: «…Έτσι η γραφιστική ένταση της χαρακτικής τεχνικής μετατρέπεται σε έναν νοηματικό συμβολισμό , σε κατάθεση συναισθημάτων , σε τέχνη συνολική και ομιλητική.»

Ευστρατία Μαχαιρίδη

Info

Διάρκεια έκθεσης
Δευτέρα 11 Απριλίου έως Κυριακή 15 Μαϊου 2022

Ώρες λειτουργίας
Καθημερινά 10.00 – 21.00

Zivasart gallery
Παντανάσσης 1 Μαρούσι
210 6830648, 6936531703

Ευστρατία Μαχαιρίδη
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

Οι εσωστρεφείς προσωπογραφίες του Φραγκίσκο Ντε Γκόγια

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Φρανσίσκο ντε Γκόγια / Francisco Goya y lucientes υπήρξε μαθητής του διακεκριμένου αυλικού ζωγράφου Φρανσίσκο Μπαγέ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this