Η Ευστρατία Μαχαιρίδη εκθέτει στην Zivasart gallery

H έκθεση Δομική ποιητική εγκαινιάζεται την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, από τις 19.00 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 15 Μαϊου.

Οι ξυλογραφίες της Ευστρατίας Μαχαιρίδη, περιηγούνται και αποτυπώνουν εσωτερικά χώρων εργασίας, που η εγκατάλειψη, τους προσέδωσε το κύρος της φθοράς και τα ίχνη της απουσίας.

Η εξαιρετική ματιά και τεχνική της δημιουργού ως εικαστικού και μαζί πολιτικού μηχανικού και αρχιτέκτονα, χαράσσουν και αποτυπώνουν στο έργο μία εσωτερική δομική ποιητική, την οποία περιγράφει η ίδια ως « μιά ενδοσκόπηση (κυριολεκτική και αλληγορική), πάνω στην ιδέα του εσωτερικού χώρου, του χώρου εργασίας, της εν εξελίξει κατασκευής, της σκηνογραφίας, των συστατικών υποδομής μιας κατασκευής, της ιδέας του ερειπίου, του δομικού λειψάνου και των δομικών λεπτομερειών μνημειωδών τοπόσημων».

Ο τεχνοκριτικός Χάρης Καμπουρίδης σημειώνει

«…Τα νεότερα αυτά έργα της Ευστρατίας Μαχαιρίδη, μοιάζουν με υπερφωτισμένες φωτογραφίες , με έντονο κοντράστ και έτσι δηλώνεται η έμφαση στον δομικό χαρακτήρα τους. Ωστόσο , από τις χαραμάδες των σκούρων επιφανειών εκπέμπονται λεπτές φωτεινές παρεμβάσεις και κλιμακώνουν μια συμφωνία φωτεινών στοιχείων που διασπά ευχάριστα τους σκούρους όγκους. Μια λιτή αφαιρετική διαδικασία μετατρέπει το θέμα σε διάλογο σκούρων επιφανειών και φωτιστικών διαλειμμάτων, έτσι που η ρεαλιστική οπτική αφορμή ξεχνιέται και ο διάλογος γίνεται το κεντρικό θέμα.» Και καταλήγει: «…Έτσι η γραφιστική ένταση της χαρακτικής τεχνικής μετατρέπεται σε έναν νοηματικό συμβολισμό , σε κατάθεση συναισθημάτων , σε τέχνη συνολική και ομιλητική.»

Ευστρατία Μαχαιρίδη

Info

Διάρκεια έκθεσης
Δευτέρα 11 Απριλίου έως Κυριακή 15 Μαϊου 2022

Ώρες λειτουργίας
Καθημερινά 10.00 – 21.00

Zivasart gallery
Παντανάσσης 1 Μαρούσι
210 6830648, 6936531703

Ευστρατία Μαχαιρίδη
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξ αφορμής μιας συναυλίας: Nightwish @ Release Athens 2023

Γράφει η Βανέσσα Πανοπούλου We were here H φεστιβαλική περίοδος ξεκίνησε για το σχετικά νεαρό Release Festival με την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Nightwish στην χώρα μας. Μαζί...

“Hola” Flamenco Festival, μια επιτυχημένη διοργάνωση έκλεισε τα έξι της χρόνια

Γράφει η Μαρία Τριγώνη H έκτη χρονιά διοργάνωσης του διήμερου “Hola” Flamenco Festival, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και το artviews.gr δεν θα μπορούσε να λείπει απ’...

“Frontpage Project”, Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Ομαδική εικαστική έκθεση γύρω από την κεντρική ιδέα της ‘πρώτης σελίδας’, της ‘πρώτης είδησης’, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  Συμμετέχουν δημιουργοί από τον εικαστικό χώρο και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this