Η εικαστικός Αγγέλικα Παναγιωτίδου Πράπα εκθέτει στην Γκαλερί Παπατζίκου

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Αναψυχή» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 στην Γκαλερί Παπατζίκου, στη Βέροια.

Τη νέα της δουλειά με τίτλο «Αναψυχή» θα παρουσιάσει η εικαστικός Αγγέλικα Παναγιωτίδου Πράπα το Σάββατο, 16 Απριλίου στην Γκαλερί Παπατζίκου, στη Βέροια.

Σήμερα όταν λέμε «αναψυχή», αναφερόμαστε σε δράσεις ή ηθελημένες παύσεις που στοχεύουν στη σωματική ή ψυχική ανάταξη και ευεξία. Ως βαθύτερη ψυχολογική έννοια η αναψυχή περιγράφει αισθητικές και πνευματικές εμπειρίες που παράγονται από τη δραστηριότητα αυτή.

Η Αγγέλικα Παναγιωτίδου – Πράπα χρησιμοποιεί την τοπιογραφία για να περιγράψει ένα περιβάλλον ιδανικό, ένα μέρος κρυμμένο στο οποίο η ύπαρξη αναψύχει. Σε περιόδους κρίσεις εντατικοποιείται η ανάγκη να επανεξετάσουμε τις συνθήκες της ζωής μας, τις πραγματικές μας ανάγκες, τις εσώψυχες επιθυμίες μας και να βρούμε αυτήν την ξεχωριστή γωνία του κόσμου που θα μας περιέχει. Αυτό το σημείο του κόσμου επιθυμεί η ζωγράφος να αποτυπώσει, βασίζοντας τη δουλειά της και συγκεκριμένα την τοπιογραφία στη μελέτη του ρομαντισμού, κατασκευάζοντας τοπία με μυστικισμό και αλληγορίες.

Η ζωγράφος ανατρέποντας τις προκαθορισμένες φόρμες όπως της φωτοσκίασης η της προοπτικής, διαταράσσει ελαφρά την αληθοφάνεια και ανατρέπει την συνηθισμένη οπτική. Επιλέγει επίσης να αποσταθεροποιήσει την ανάγνωση του έργου, συνδυάζοντας μέρη παραστατικής ζωγραφικής με τμήματα που είναι έντονα αφαιρετικά.
Το αποτέλεσμα που επιδιώκει είναι η δημιουργία ενός τόπου ή χώρου γαλήνης και ασφάλειας που επιτρέπει στο θεατή να αφεθεί μέσα του και να βιώσει την εμπειρία που η εικόνα του προσφέρει.

Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Κωνσταντίνου

Έργο της Αγγέλικας Παναγιωτίδου-Πράπα

Who is Who

Η Αγγέλικα Πράπα γεννήθηκε στο Γκρατς και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία και ψυχολογία. Ζωγραφική σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
Η δουλειά της έχει παρουσιασθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Info

Εγκαίνια έκθεσης
Σάββατο 16 Απριλίου 2022, 19.00

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17.00-21.00
Τετάρτη, Σάββατο 10.00-14.00

Γκαλερί Παπατζίκου
Βενιζέλου 43, Βέροια 59100
2331400998
[email protected]
www.papatzikou.gr

Έργο της Αγγέλικας Παναγιωτίδου-Πράπα
Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

Οι εσωστρεφείς προσωπογραφίες του Φραγκίσκο Ντε Γκόγια

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Φρανσίσκο ντε Γκόγια / Francisco Goya y lucientes υπήρξε μαθητής του διακεκριμένου αυλικού ζωγράφου Φρανσίσκο Μπαγέ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this