Η οντολογία της ρευστότητας, έκθεση του Χρήστου Μαρκίδη στην γκαλερί “7”

Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022.

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου η γκαλερί “7” παρουσιάζει την έκθεση του Χρήστου Μαρκίδη “Η οντολογία της ρευστότητας”.

Μετά από τρεις ποιητικές συλλογές, Κιννάβαρι, Άγρα 2009, Δράκων κατήλθες, Τυπωθήτω-Λάλον Ύδωρ 2013, Έρεβος ή το άλλο φως, Εκδόσεις του Φοίνικα 2020, ο Χρήστος Μαρκίδης επανέρχεται στα εικαστικά δρώμενα με μια έκθεση 32 επιλεγμένων σχεδίων της τελευταίας δεκαετίας (μολύβια, κάρβουνα, μελάνια, παστέλ) και παράλληλα με το βιβλίο των στοχαστικών δοκιμίων του Κατάματα σε 3η συμπληρωμένη έκδοση από τον Αρμό.

Ο Μαρκίδης, ερμητικός και ορμητικός ταυτόχρονα, φωταγωγείται από την ίδια του την πυρπόληση. Συσπειρώνει τις φιγούρες του στην ακινησία επωάζοντας όλη την αλληλουχία στιγμών μέχρι την εκτίναξη. Καταδύεται στις πιο δυσπρόσιτες εσχατιές του μαύρου για να ανακαλύψει τις λάμψεις που χαράζουν στο βυθό των πραγμάτων. Μακρά διαδικασία απόσταξης, αφαιρετική πορεία προς την πύκνωση της ουσίας είναι ο τρόπος του να ασκεί την σχεδιαστική τέχνη, την εκρηκτικότητα της χειρονομίας του.

Χρήστος Μαρκίδης

Who is Who

Ο Χρήστος Μαρκίδης γεννήθηκε στη Δράμα το 1954. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1974-1979).

Παρουσίασε ως τώρα τη δουλειά του σε 14 ατομικές εκθέσεις, ενώ συμμετείχε σε περισσότερες από 70 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 1999 ως το 2020 κυκλοφόρησαν επτά ποιητικές συλλογές του και τα δοκίμιά του Κατάματα.

Χρήστος Μαρκίδης

Info

Διάρκεια έκθεσης
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 12.00- 20.00
Τετάρτη, Σάββατο : 12.00- 16.00

γκαλερί “7”
Σόλωνος 20, Αθήνα 106 73
21 0361 2050

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Νίκος Λαγός: H τέχνη δρα υπερβατικά και απελευθερωτικά 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Κοιτώντας τα τελάρα του εικαστικού Νίκου Λαγού, ο θεατής διαπιστώνει μια τολμηρή αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης στο όριο μιας...

Françoise Hardy: Σήμερα αποχαιρετούμε ένα ακόμη υπέρλαμπρο ίνδαλμα των 60’s

Γράφει η Μαρία Δήμου Η γλυκιά Françoise Hardy, ένας θρύλος της γαλλικής pop καθώς κι ένα διαχρονικά αξεπέραστο fashion icon, ανακοινώθηκε σήμερα πως έφυγε από την...

Η εκλεπτυσμένη χρωματική φωτοχυσία των συνθέσεων του Μπονάρ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Ο Πιέρ Μπονάρ / Pierre Bonnard, γεννήθηκε το 1867 στο Φοντεναί-ω-Ροζ, κοντά στο Παρίσι. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this