Η πολυπολιτισμική Conti (Kiki Counduros) εκθέτει στην Άνδρο

Γνωρίσαμε την Conti (Kiki Counduros) σε μία παραλία του αγαπημένου της νησιού, της Άνδρου ενώ έψαχνε υλικά για μία από τις επόμενες καλλιτεχνικές της δημιουργίες.

Η κουβέντα μαζί της αμέσως έκανε αισθητή την καλλιτεχνική της φύση, τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την ίδια την ζωή. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κατασκευές της με ανάμειξη διάφορων φυσικών υλικών όπως ξύλα και σχοινιά με μέταλλα και χρυσό. Επίσης οι αέρινες δημιουργίες της επάνω σε διαφανές μετάξι με αφηρημένα σχέδια.

Είναι μια δροσερή καλλιτέχνιδα, που μεταδίδει την χαρά της ζωής μέσα από κάθε δημιουργία της και κάθε κουβέντα κι επαφή μαζί της, καλλιτέχνιδα με βαθιά επαφή με διάφορους τομείς τέχνης από την παιδική της ηλικία που μας διδάσκει με την πορεία της ζωής της, την μη παραίτηση από το όνειρό μας.

Έργα της θα εκτεθούν από τις 31/07 έως και τις 14/08 στον χώρο τέχνης Αδαμαντία στην χώρα της Άνδρου στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης Υδρούσα.

Η Conti (Kiki Counduros) μιλά στην Αριστέα Παναγιωτακοπούλου

Εργαστήρια με τον Ιάπωνα καλλιτέχνη κλωστοϋφαντουργίας Yoshiko Wada.

Εργαστήρια ζωγραφικής για αρκετά χρόνια στην Αργεντινή με την καλλιτέχνη Gabriela Aberastury.

Μαθήματα για κεραμικά raku με τη Γερμανίδα καλλιτέχνη Cornelia Nagel

Εργαστήρια σχηματισμού μεταλλικών έργων τέχνης (realgolding) με τον Γερμανό καλλιτέχνη Wolfgang Haussner στο Βερολίνο

Conti (Kiki Counduros)

-Κική, σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη σας επαφή με την τέχνη;

-Η πρώτη μου επαφή με την τέχνη ήταν στο σχολείο, σε ηλικία 8 ετών, ως μέρος των μαθημάτων μας. Η επαφή μου με τη μουσική (πιάνο) ήταν επίσης σε πολύ μικρή ηλικία, περίπου επτά ετών.

Οι μουσικές μου σπουδές συνεχίστηκαν πιο σοβαρά στα 12 μου. Με τις μουσικές μου σπουδές με την πιανίστα Fedora Aberastury, με έφεραν επίσης στον κόσμο της πλαστικής τέχνης μέσω της κόρης της, Gabriela Aberastury. Η Γκαμπριέλα ήταν στην αρχή της μελλοντικής της καριέρας ως γνωστής ζωγράφου και περνούσα χρόνο μαζί της γοητευμένη από τους πίνακες και τη μυρωδιά των ελαιοχρωμάτων.

Σε αυτήν την νεαρή ηλικία ήμουν ήδη σίγουρη για την επιθυμία μου να γίνω πιανίστα, χωρίς να μπορώ να φανταστώ τι πεπρωμένο με περίμενε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι το χρώμα ήταν πάντα μια συναρπαστική εμπειρία για εμένα και ο πατέρας μου πάντα με ρωτούσε γιατί δεν ζωγραφίζω. Εκείνη την εποχή η μουσική ήταν η προτεραιότητά μου. Ο χορός ήταν επίσης μεγάλη αγάπη μου, αλλά το ανακάλυψα πολύ αργότερα.

Λόγω των συνθηκών της ζωής, απομακρύνθηκα εντελώς από τα καλλιτεχνικά μου ενδιαφέροντα μέχρι τα 50 μου. Στην συνέχεια ήρθα σ’ επαφή πρώτα με την τέχνη της κεραμικής και μετά στα 54 χρόνια μου ήρθα στον κόσμο της τέχνης με ζωγραφική σε μεταξωτά υφάσματα. Με τεράστια αίσθηση ευτυχίας και ελευθερίας κατάφερα να συνδυάσω μουσική, κίνηση και χρώμα στην τέχνη μου.

Έργο Conti (Kiki Counduros)

-Με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι η πολυπολιτισμική καταγωγή σας επηρεάζει την τέχνη σας;

-Η πολυπολιτισμική μου προέλευση επηρεάζει την τέχνη μου, πιθανώς με το να έχω ανοιχτό μυαλό και αντίληψη απέναντι στην ελευθερία που σχετίζεται με κάθε μορφή έκφρασης και κάθε τρόπο ζωής.

Γεννήθηκα στην Αργεντινή από μητέρα Αργεντινή και πατέρα Έλληνα. Στην συνέχεια έζησα κάποια χρόνια στην Ελλάδα κι εν συνεχεία ο τόπος διαμονής μου είναι το Βερολίνο. Η καλλιτεχνική μου εκπαίδευση ξεκίνησε στην Αργεντινή με μουσικές σπουδές στην ηλικία των 10 ετών με την πιανίστα Chilenian Fedora Aberastury.

Παράλληλα και για αρκετά χρόνια έπαιρνα μαθήματα έκφρασης σώματος και σύγχρονου χορού στην Αργεντινή όπως επίσης και ένα έτος διδακτικών μαθημάτων για την παιδική μουσική εκκίνηση. Εν συνεχεία 14 χρόνια σχηματισμού και μελέτης ζωγραφικής σε μεταξωτά υφάσματα με τη Γερμανίδα καλλιτέχνη Anke Mühlig.

Εργαστήρια με τον Ιάπωνα καλλιτέχνη κλωστοϋφαντουργίας Yoshiko Wada. Εργαστήρια ζωγραφικής για αρκετά χρόνια στην Αργεντινή με την καλλιτέχνη Gabriela Aberastury. Μαθήματα για κεραμικά raku με τη Γερμανίδα καλλιτέχνη Cornelia Nagel όπως επίσης και 3 χρόνια σχηματισμού μεταλλικών έργων τέχνης (realgolding) με τον Γερμανό καλλιτέχνη Wolfgang Haussner στο Βερολίνο.

-Ως καλλιτέχνης τι είδους εμπόδια έπρεπε να ξεπεράσετε τα χρόνια;

-Έπρεπε να ξεπεράσω τα εμπόδια της πρακτικής πλευράς της ζωής, όπως να κερδίσω τα προς το ζην, πραγματικότητα όχι πάντα συμβατή με τις επιθυμίες ή την ευαισθησία ενός καλλιτέχνη.

Επίσης, η αποδοχή του γεγονότος ότι οι καλλιτέχνες έχουν τα ίδια προβλήματα να επιβιώσουν με οποιοδήποτε άλλο άτομο που εργάζεται σε οποιαδήποτε εργασία. Ο ίδιος ανταγωνισμός εκτός εάν ο καλλιτέχνης έχει το προνόμιο να εργάζεται για τις δημιουργικές του ανάγκες και ευχαρίστηση.

-Τι σας εμπνέει περισσότερο να δημιουργήσετε;

-Η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη και η έμπνευσή μου είναι η μουσική και μια βαθύτερη επικοινωνία με την ουσία μου για να ελευθερωθώ από εξωτερικές επιρροές.

-Πώς καταλήξατε στις σημερινές καλλιτεχνικές δημιουργίες σας;

-Οι υπάρχουσες καλλιτεχνικές μου δημιουργίες είναι αποτέλεσμα συνεχών πειραματισμών με διαφορετικά μέσα, μορφές, κίνηση και ήχους. Μια συνεχής ανάπτυξη και αναζήτηση για τα μυστήρια του ανθρώπου.

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια?

-Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να βρω τρόπους για να δείξω την τέχνη μου μέσω εκθέσεων σε γκαλερί, σε εκθέσεις τέχνης Διαδικτύου σε διαφορετικές χώρες κι επίσης να οργανώσω εκθέσεις σε κάποιο ιδιωτικό χώρο σε ένα Ελληνικό νησί. Το μεγαλύτερο σχέδιό μου για το μέλλον είναι να συνεχίσω να πειραματίζομαι και να δημιουργώ μέχρι το τέλος των ημερών μου.

Έργα μου θα εκτεθούν από τις 31/07 έως και τις 14/08 στον χώρο τέχνης Αδαμαντία στην χώρα της Άνδρου στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης Υδρούσα.

Who is who

Οι διαφορετικές ατομικές μου εκθέσεις:

2007 – Kunst Boutique, Linz – Αυστρία

2011 – Old Mayor House, Άνδρος – Ελλάδα

2011 – Art Ouzerie, Άνδρος – Ελλάδα

2014 – Διαφάνειες – Ξενοδοχείο Περάκης – Άνδρος – Ελλάδα

2016 – Χρώμα και φόρμα – Τέχνη και κοσμήματα – Gallery Padova – Ιταλία

Ομαδικές εκθέσεις

2004 – Worte sind Luft, Alte Feuerwache Βερολίνο – Γερμανία

2006 – Farbklänge – Klangbilder Victor Gollanz -VHS Βερολίνο – Γερμανία

2009 – Typisch Weiblich, Alte Feuerwache, Βερολίνο – Γερμανία

2011 – Πινακοθήκη – Jose Ignacio – Ουρουγουάη

2012 – Farbenrausch – Victor Gollanz VHS, Βερολίνο – Γερμανία

2018 – Werk Ausstellung, Art House, Caputh – Γερμανία

2020 – Συμμετοχή στο βραβείο τέχνης του Λουξεμβούργου με 5 έργα τέχνης

2021 – Idroussa – Ομαδική έκθεση στην Άνδρο – Ελλάδα

Έργο Conti (Kiki Counduros)

 

ΥΔΡΟΥΣΑ – πηγή Τέχνης στο χώρο Τέχνης Αδαμαντία – Adamantia Art Space

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this