Η Σοφία Μελισσουργού στην ταινία μικρού μήκους “Χειραψία-Handshake” της Κατερίνας Σιγάλα

Γράφει η Vasia Bresta

-Πρωταγωνιστείτε στη δεύτερη κοινωνική ταινία μικρού μήκους “Χειραψία-Handshake” της Κατερίνας Σιγάλα. Πώς έγινε αυτή η συνεργασία;

Με την Κατερίνα ήμασταν μαζί στην Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Από τότε είχαμε στο μυαλό μας για μια συνεργασία. Τώρα νιώσαμε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή με την συγκεκριμένη δουλειά.

-Ποια σκηνή ,κατά τη δική σας,οπτική γωνία σας εμπνέει περισσότερο;

Η πρώτη σκηνή που διαδραματίζεται σε ένα νεκροταφείο και έχω την χαρά να είμαι σε αυτή. Πιστεύω πως είναι η στιγμή ενός ανθρώπου που δεν υπάρχουν λόγια να απαλυνεις τον πόνο του. Αρκεί ένα άγγιγμα για να εισπράξει την αγάπη από κοντινούς ανθρώπους που παραμένουν στην ζωή του.

-Πιστεύετε ότι όντως η χειραψία στις μέρες μας έγινε τυπική και απρόσωπη;

Ζούμε σε μια εποχή που τρέχουμε. Όλα κυλάνε σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οπότε δυστυχώς δε δίνουμε χρόνο και την κατάλληλη σημασία σε ανθρώπους που συναντάμε καθημερινά. Αποφεύγουμε την κάθε ουσιαστική επαφή. Ενώ από μια χειραψία αυτόματα μπορεις να καταλαβεις αρκετά για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου.

-Θεωρείτε ότι η Ελλάδα στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες;

Τους στηρίζει.. Όμως ετεροχρονισμένα. Ενώ η πραγματική ανάγκη υπάρχει στο ξεκίνημα.Ο πολιτισμός και η τέχνη είναι ένα. Και είναι σημαντικό να μη το ξεχνάμε.

-Με τι άλλο ασχολείστε αυτόν τον καιρό;

Βρισκόμαστε σε περίοδο προβων. Για το ‘Μοναστήρι’ του Βαλεντίνου Τσιλογλου. Είναι ένα κοινωνικό δράμα γροθιά στο στομάχι με κωμικές στιγμές. Σύντομα θα ανακοινώνουν και μέσω του δελτίου τύπου περισσότερες πληροφορίες. Το οποίο θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Θέατρο Βαφειο Λάκης Καραλης στον Κεραμεικό.

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Να μπει το θέατρο στις ζωές περισσότερων ανθρώπων, ποσο μαλλον και στις μικρότερες ηλικίες. Μέσα από την ‘Χρυσή Τομή ³¹⁴’ έναν νέο χώρο που θα εχω την χαρά να συνεργαζομαι. Μέσα από Σεμινάρια και διάφορα δρώμενα . Το να εκφραζομαστε ειναι Υγεία. Και η γραφή.

-Ποιο είναι το μεγάλο σας όνειρο;

Το μεγάλο μου όνειρο είναι να συνεχίζω να ονειρεύομαι. Και να παίρνω δύναμη για να προχωρώ.

-Τι θα λέγατε σ’έναν ηθοποιό που ξεκινάει τώρα τ’όνειρο του;

Να ψάξει τους πραγματικούς λόγους που θέλει να ακολουθήσει αυτό τον μοναχικό (αρκετές φορές) δρόμο. Και αφού το κάνει να τους έχει για κίνητρο μπροστά στις δυσκολίες που θα συναντήσει για να Συνεχίζει.!

 

 

Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«All or Nothing»… και σίγουρα τίποτα λιγότερο από αυτά που μας υπόσχεται ο Mike Leigh

Γράφει η Μαρία Δήμου Ο Mike Leigh, εισήλθε στην χιλιετία με το κοινωνικο-οικογενειακό δράμα, «All or Nothing», το 2002. Ξεφεύγει ελαφρώς από το μελόδραμα και...

H “τέχνη” της ανάγνωσης του Κορανίου

Γράφει η Μαρία Τριγώνη Το κοράνι είναι το πιο διαβασμένο βιβλίο στον Ισλαμικό κόσμο, ενώ έχει δοθεί εξαιρετική σημασία στην διατήρηση, απομνημόνευση και απαγγελία του....

«Μαγνητικά Πεδία»: Το indie σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ξεκινώντας την καριέρα του ως δημιουργός κόμικς, ο γεννημένος το 1986 στην Αθήνα καλλιτέχνης, Γιώργος Γούσης, έκανε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this