Η Σοφία Μελισσουργού στην ταινία μικρού μήκους “Χειραψία-Handshake” της Κατερίνας Σιγάλα

Γράφει η Vasia Bresta

-Πρωταγωνιστείτε στη δεύτερη κοινωνική ταινία μικρού μήκους “Χειραψία-Handshake” της Κατερίνας Σιγάλα. Πώς έγινε αυτή η συνεργασία;

Με την Κατερίνα ήμασταν μαζί στην Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Από τότε είχαμε στο μυαλό μας για μια συνεργασία. Τώρα νιώσαμε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή με την συγκεκριμένη δουλειά.

-Ποια σκηνή ,κατά τη δική σας,οπτική γωνία σας εμπνέει περισσότερο;

Η πρώτη σκηνή που διαδραματίζεται σε ένα νεκροταφείο και έχω την χαρά να είμαι σε αυτή. Πιστεύω πως είναι η στιγμή ενός ανθρώπου που δεν υπάρχουν λόγια να απαλυνεις τον πόνο του. Αρκεί ένα άγγιγμα για να εισπράξει την αγάπη από κοντινούς ανθρώπους που παραμένουν στην ζωή του.

-Πιστεύετε ότι όντως η χειραψία στις μέρες μας έγινε τυπική και απρόσωπη;

Ζούμε σε μια εποχή που τρέχουμε. Όλα κυλάνε σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οπότε δυστυχώς δε δίνουμε χρόνο και την κατάλληλη σημασία σε ανθρώπους που συναντάμε καθημερινά. Αποφεύγουμε την κάθε ουσιαστική επαφή. Ενώ από μια χειραψία αυτόματα μπορεις να καταλαβεις αρκετά για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου.

-Θεωρείτε ότι η Ελλάδα στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες;

Τους στηρίζει.. Όμως ετεροχρονισμένα. Ενώ η πραγματική ανάγκη υπάρχει στο ξεκίνημα.Ο πολιτισμός και η τέχνη είναι ένα. Και είναι σημαντικό να μη το ξεχνάμε.

-Με τι άλλο ασχολείστε αυτόν τον καιρό;

Βρισκόμαστε σε περίοδο προβων. Για το ‘Μοναστήρι’ του Βαλεντίνου Τσιλογλου. Είναι ένα κοινωνικό δράμα γροθιά στο στομάχι με κωμικές στιγμές. Σύντομα θα ανακοινώνουν και μέσω του δελτίου τύπου περισσότερες πληροφορίες. Το οποίο θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Θέατρο Βαφειο Λάκης Καραλης στον Κεραμεικό.

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Να μπει το θέατρο στις ζωές περισσότερων ανθρώπων, ποσο μαλλον και στις μικρότερες ηλικίες. Μέσα από την ‘Χρυσή Τομή ³¹⁴’ έναν νέο χώρο που θα εχω την χαρά να συνεργαζομαι. Μέσα από Σεμινάρια και διάφορα δρώμενα . Το να εκφραζομαστε ειναι Υγεία. Και η γραφή.

-Ποιο είναι το μεγάλο σας όνειρο;

Το μεγάλο μου όνειρο είναι να συνεχίζω να ονειρεύομαι. Και να παίρνω δύναμη για να προχωρώ.

-Τι θα λέγατε σ’έναν ηθοποιό που ξεκινάει τώρα τ’όνειρο του;

Να ψάξει τους πραγματικούς λόγους που θέλει να ακολουθήσει αυτό τον μοναχικό (αρκετές φορές) δρόμο. Και αφού το κάνει να τους έχει για κίνητρο μπροστά στις δυσκολίες που θα συναντήσει για να Συνεχίζει.!

 

 

Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Antoine de Saint-Exupéry: Ο πρίγκιπας της παιδικής μας ηλικίας

Γράφει η Λιάνα Ζωζά Ο Antoine de Saint-Exupéry, ο "μπαμπάς" του Μικρού Πρίγκιπα, δεν είχε σίγουρα στο μυαλό του, όταν έγραφε το βιβλίο του, πως...

Ο Αφηρημένος Εξπρεσιονισμός του Μπάρνετ Νιούμαν ενάντια στον «κρατικό καπιταλισμό και την απολυταρχία»

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Γιος Εβραίων μεταναστών από την Πολωνία, ο Αμερικανός εικαστικός και κύριος εκπρόσωπος του κινήματος του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού, Μπάρνετ Νιούμαν, γεννήθηκε το...

Ψήφισμα για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα από το Δ.Σ της “Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ” συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή της είδησης του θανάτου της σπουδαίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this