Η Vacheron Constantin παρουσιάζει το Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus

Η Vacheron Constantin παρουσιάζει δυναμικά τη χρονιά με το Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus. Ένα μεγάλο περίπλοκο ρολόι- κόσμημα με διπλό πρόσωπο, το Bacchus αποτελεί μέρος της ετήσιας συλλογής μοναδικών ρολογιών της μάρκας.

Το Bacchus κατατάσσεται μεταξύ των πιο περίπλοκων ρολογιών που παράγονται από τη Vacheron Constantin,  που αποτελείται από περισσότερα από 800 εξαρτήματα.

Αν και η ωρολογοποιία της Γενεύης έχει χρησιμοποιήσει παραλλαγές του ίδιου διαμετρήματος σε προηγούμενα ρολόγια, το Bacchus είναι ασυνήθιστο λόγω της διακόσμησης της θήκης του, η οποία περιλαμβάνει και χάραξη στο χέρι και πολύτιμους λίθους σχηματίζοντας ένα ανάγλυφο μοτίβο αμπέλου και στις δύο πλευρές της θήκης.

The star chart display on the reverse of the Bacchus

Το Bacchus ανήκει στην ίδια κατηγορία ρολογιών με το Patek Philippe Sky Moon Tourbillon. Είναι εξαιρετικά μεγάλο, πολύ περίπλοκο και αδύνατο να το χάσετε στον καρπό.

Αν και είναι μια μοναδικό, το Βάκχος δεν είναι η πρώτη με δύο όψεις μεγάλη περιπλοκή δημιουργία από τον Vacheron Constantin. Στην πραγματικότητα, αρκετά προηγούμενα μοντέλα, ιδίως το Phoenix του 2018, περιείχαν παραλλαγές του ίδιου διαμετρήματος . Όμως το Βάκχος έχει μια μοναδική διακόσμηση, στην πραγματικότητα από τις πιο περίτεχνες μέχρι σήμερα.

 

 

Οι μεγάλες διακοσμήσεις του Vacheron Constantin είναι συχνά χαραγμένες, αλλά το Βάκχος φαίνεται να είναι το πρώτο – ή τουλάχιστον το πρώτο που αποκαλύφθηκε δημόσια – που έχει πολύτιμους λίθους που αποτελούν μέρος του χαραγμένου μοτίβου. Αν και το περίτεχνο στυλ δεν θα είναι για όλους, είναι εντυπωσιακό τόσο στη χειροτεχνία όσο και στην εκτέλεση.

Τέτοια ρολόγια συνήθως πωλούνται αρκετά γρήγορα, ειδικά τα προηγούμενα χρόνια όταν η Vacheron Constantin διοργάνωνε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ή ίσως ο Βάκχος είχε συλληφθεί έχοντας κατά νου έναν πελάτη που έπινε κρασιά και αγαπούσε τις περιπτύξεις

Η θήκη από ροζ χρυσό 18 καρατίων έχει τεράστια διάμετρο 47 mm και ύψος 19,1 mm, αφήνοντας άφθονο χώρο για χάραξη σχεδόν σε κάθε επιφάνεια. Η στεφάνη, τα ωτία και η πλάτη είναι χαραγμένα με ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο αμπέλου, αλλά η πιο περίτεχνη διακόσμηση βρίσκεται στις πλευρές της θήκης.

Απαιτώντας τις δεξιότητες τόσο του χαράκτη όσο και του κοσμηματοποιού, η διακόσμηση της θήκης χρειάστηκε περίπου 300 ώρες εργασίας για να ολοκληρωθεί. Και οι δύο όψεις της θήκης είναι ανάγλυφες χαραγμένες με αμπέλια και τονίζονται με ρουμπίνια, περίπου 113 από αυτά συνολικού βάρους 1,84 καρατίων.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τη χάραξη βάζοντας τα περιγράμματα του μοτίβου καθώς και τις εσοχές για τα ρουμπίνια.

 

An exploded view of the cal. 2755 showing the layers of the complication plates

The fan-shaped displays on either side of the tourbillon indicate sunrise and sunset times

The reverse of the watch has a star chart, sidereal time display, as well as a zodiac and seasonal calendar


Key facts and price

Vacheron Constantin Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus
Ref. 9700C/000R-B755

Diameter: 47 mm
Height: 19.1 mm
Material: 18k pink gold, set with 113 rubies of 1.84 carats
Crystal: Sapphire
Water-resistance: Not water-resistant

Movement: Cal. 2755 GC16
Functions: Time, minute repeater, perpetual calendar with the equation of time, sunrise and sunset times, power reserve indication, and tourbillon regulator; on reverse, sky chart with sidereal time and zodiac calendar
Winding: Hand wind
Frequency: 18,000 beats per hour (2.5 Hz)
Power reserve: 58 hours

Strap: Alligator with hand-engraved folding buckle

Limited edition: Unique piece
Availability: From Vacheron Constantin boutiques
Price: Upon request

For more information, visit Vacheron-constantin.com.

Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Oia Treasures Art Gallery: Ένας «κρυφός» θησαυρός στα πολυσύχναστα σοκάκια της Οίας

Συνέντευξη στην Μαρία Δήμου Περιηγηθήκαμε στην μαγευτική αγορά της Οίας στην Σαντορίνη, όπου πέρα από την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική στην οποία αντανακλά το φημισμένο ηλιοβασίλεμα,...

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this