« Ιδεομορφίες », ημερολόγιο τέχνης 2020 του Κώστα Ευαγγελάτου

Το Ημερολόγιο διατίθεται αποκλειστικά στα Art Weekends στο Studio EST- La Chambre σε συγκεκριμένες ημερομηνίες

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το ετήσιο εικαστικό, συλλεκτικό Ημερολόγιο του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο: 
« Ιδεομορφίες », 20 χρόνια Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, με τη σύμπραξη του Art Studio EST και του Αρχείου “Fototanism”. 

Το συλλεκτικό αυτό ημερολόγιο του 2020 περιλαμβάνει ζωγραφικές συνθέσεις του εικαστικού δημιουργού στις οποίες πρωταγωνιστούν ιδεατές και φανταστικές μορφές, οι οποίες εγγράφονται ή αναδύονται οπτικά από ένα κόσμο συμβόλων και εννοιών σε πολυμορφικά χρωματικά πεδία.

Η ιδιότυπη γραφή συμβόλων, σωματογραφικών, ερωτικών και αρχαικών σχημάτων, που αναφαίνονται και χαρακτηρίζουν συνολικά τη δουλειά του καλλιτέχνη, αναδεικνύουν την εσωτερική, πνευματική αισθητική του έρευνα.

Το εξώφυλλο του ημερολογίου κοσμεί μία σύνθεση του καλλιτέχνη με νεανικά πρόσωπα “Μούσα- Ανάμνηση”, ενώ το οπισθόφυλλο το έργο “Μούσα-Ενόραση”.

Ημερολόγιο Κώστα Ευαγγελάτου, Ιδεομορφίες 2020, οπισθόφυλλο

Το σύνολο των έργων που κοσμούν τους μήνες έχουν εκτεθεί στις μεγάλες εκθέσεις του Κώστα Ευαγγελάτου στο Centre De Sevres, Espace Jano, Paris το 2017, στο University of Leeds, School of Physics and Astronomy το 2017, στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία το 2018, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραία το 2019 και πρόσφατα στο Polis Art Cafe, Αρσάκειο- Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου στην Αθήνα.

Η φωτογράφηση των έργων και των φόντων έγινε από τον καλλιτέχνη Ramadan Margjoka. Η Επιμέλεια και η εκτύπωση της έκδοσης από τον Ελευθέριο Καρτέρη των εκδόσεων “Περιτεχνών”.

Το Ημερολόγιο διατίθεται αποκλειστικά στα Art Weekends στο Studio EST- La Chambre, Πρατίνου 87 και Αντήνορος, (περιοχή Εθν. Πινακοθήκης) τις ημερομηνίες: 21, 22, 28, 29 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 12:30-16:00 και 3 Ιανουαρίου 2020, ώρες 18:00-21:00.

Όπως κάθε χρονιά αριθμός αντιτύπων θα προσφερθεί σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και πινακοθήκες.

O κ.Κώστας Ευαγγελάτος με το εικαστικό ημερολόγιο 2020

Info

ART STUDIO EST-LA CHAMBRE
Πρατίνου 87, 116 34 Αθήνα

Πληροφορίες
210 7294259, 6944621286
www.gisi.gr/evangelatos

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η γοητεία της ενοχλητικής αισθητικής του Μπρακ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Ζωρζ Μπρακ / Georges Braque γεννήθηκε στο Αρζαντέιγ του Seine-et-Oise της Γαλλίας το 1882. Μεγάλωσε στη...

Vergos Auctions: 35 χρόνια στην κορυφή των ελληνικών δημοπρασιών

Το 2024 σηματοδοτεί για τη VERGOS Auctions τη συμπλήρωση 35 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στις ελληνικές δημοπρασίες. Η VERGOS Auctions ιδρύθηκε το 1989 από τον...

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this