Ιωάννα Μιχοπούλου “Urban Narratives”: Ατομική έκθεση στην Art Zone 42 Gallery

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 8.00 μ.μ. εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της εικαστικού Ιωάννας Μιχοπούλου με τίτλο Urban Narratives.

Η έκθεση στο σύνολό της αποτελείται από ακρυλικά έργα τα οποία έχουν μια συναισθηματική αξία για την ίδια, καθότι αποτελούν βιώματά της από πόλεις, σοκάκια, κτίρια που ενέχουν αναμνήσεις ευχάριστες και δυσάρεστες.

Γνώμονάς της είναι η γεωμετρία σε συνδυασμό με το έντονο, δίχως σκιές, χρώμα. Θα λέγαμε ότι τα έργα της θυμίζουν κάτι από τον διάσημο πίνακα του Hockney “Α Bigger Splash”, όπου η αυστηρή γεωμετρία καθορίζει το τοπίο. Έντονη προοπτική, βάθος και επίπεδα δημιουργούν έναν αστικό ιστό ως ένα δίκτυο το οποίο μόνο η καλλιτέχνης μπορεί να αντιληφθεί, σα να υπάρχει πόλη μέσα στην πόλη και νέες φόρμες κτιρίων να αποκαλύπτονται με ακτίνες Χ. Μάλιστα, ο ιστός αυτός της πόλης, όταν είναι, δε, ειδωμένος από ψηλά, πλησιάζει σε μορφολογία τις γεωμετρικότητες πλακέτας ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η ιστορικός τέχνης Ευαγγελία Καϊράκη, μιλάει για το έργο της εικαστικού: “Την πόλη ως ένα παλίμψηστο οπτικών ερεθισμάτων πραγματεύεται σε αυτήν τη δεύτερη ατομική της έκθεση η Ιωάννα Μιχοπούλου, με τον πολεοδομικό σχεδιασμό, τους κτηριακούς όγκους και τα τοπόσημα να αποτελούν για εκείνη ένα πρόσφορο πεδίο ενδοσκόπησης και ενατένισης. Με γεωμετρικούς συσχετισμούς, αλλά και με το χρώμα να υποδηλώνει το ψυχικό πάθος, η καλλιτέχνις μεθερμηνεύει την εμπειρική πραγματικότητα, αποδομώντας και ανασυστήνοντάς την ως «μαϊστορας» στο πλαίσιο μιας μεταλλαγμενης νέο-πλαστικιστικής εικονιστικής αντίληψης.”

“Κτίριο του Τσίλλερ στην Καλαμάτα” 90x90cm

Βιογραφικό

Η Ιωάννα Μιχοπούλου είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Καλαμάτα και έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις. Στην Art Zone 42 διοργανώνει την τρίτη ατομική της έκθεση. Έχει φιλοτεχνήσει σκηνικά και κοστούμια θεάτρων και εργάζεται ως εικαστικός στην εκπαίδευση. Έργα της υπάρχουν σε αρκετές ιδιωτικές συλλογές.

“Το Κάστρο της Πύλου” 50x50cm

Διάρκεια έκθεσης: 16 Φεβρουαρίου – 9 Μαρτίου 2024

Διεύθυνση: Γκαλερί ArtZone 42, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 15:00 – 21:00 //
Τετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15.00

Τηλ.: 210 7259549

www.artzone42.gr

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this