«Ιστορίες του νερού και της πέτρας», O Νίκος Καλαφάτης στην γκαλερί Αργώ

Η έκθεση διαρκεί έως το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022.

Η γκαλερί Αργώ υποδέχεται στους χώρους της τον Νίκο Καλαφάτη, ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά με ζωγραφικά και γλυπτά έργα, κάτω από το γενικό τίτλο «Ιστορίες του νερού και της πέτρας».

Πέτρες, πλίνθοι, ξύλα και μάρμαρα, που ο καλλιτέχνης συνέλεξε από το βυθό και τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, αποτέλεσαν την έμπνευσή του, όπως και το βασικό υλικό των περισσοτέρων έργων αυτής της έκθεσης.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει

“Έκείνο που με συγκίνησε ήταν το γεγονός πως έπιασα στα χέρια μου περιφρονημένα, αλλά άχρονα υλικά, που είχαν ήδη σμιλευθεί από τη θάλασσα, τον ήλιο και τους αέρηδες.

Δεν έμενε σε εμένα τίποτα άλλο, από το να αποκαλύψω τη μορφή και τις ιστορίες που μου ψιθύριζαν.”

Νίκος Καλαφάτης

Who is Who

Ο Νίκος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε ζωγραφική στην Academia Di Belle Arti της Φλωρεντίας απ’ όπου αποφοίτησε το 1979. Το 1991 πρωτεύοντας σε εξετάσεις του Ι.Κ.Υ και της Α.Σ.Κ.Τ πήρε τριετή υποτροφία στη γλυπτική. Έχει στο ενεργητικό του 17 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε πλήθος ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε διοργανώσεις της Art Athina.

Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για τη δουλειά του έχουν γράψει οι ιστορικοί – κριτικοί τέχνης: Αθηνά Σχινά, Harris Livas, Στέλιος Λυδάκης, Βιβή Βασιλοπούλου, Νίκη Ορφανού, Ίρις Κρητικού, Μάνος Στεφανίδης.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και την Εύβοια.

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

γκαλερί Αργώ
Νεοφύτου Δούκα 5, Αθήνα 106 74
21 0724 9333

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αδριανός Σωτήρης: “Ζωγραφίζω για να ξορκίσω τους φόβους μου”  

Ο ζωγράφος Αδριανός Σωτήρης μιλά στo Αrtviews για την έκτη ατομική του έκθεση με τίτλο “The Thing in Itself”, στην γκαλερί Contemporary Athens σε...

Οι δραματικές μπαρόκ φωτοσκιάσεις του συναρπαστικού Καραβάτζιο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο / Michelangelo Merisi da Caravaggio γεννήθηκε πιθανόν στο Μιλάνο το 1571. Ο...

“Εμετός στο Κόρνερ” σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Ιάκωβου Μολυμπάκη

Γράφει η  Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) Στον υπέροχο χώρο του "RAMON" στο Παγκράτι μόνο για μία παράσταση στις 26.3.2024,  ανέβηκε το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this