Καλλιτεχνικός Σεπτέμβρης λήξεων και ενάρξεων για τον εικαστικό Κώστα Ευαγγελάτο

Η είσοδος του Σεπτέμβρη σηματοδοτεί για τον εικαστικό, λογοτέχνη, θεωρητικό τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο την λήξη αλλά και την έναρξη καλλιτεχνικών γεγονότων εντός και εκτός Ελλάδας.

Η εκθεσιακή δραστηριότητα στην Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη συνεχίζεται με επιτυχία και αμείωτο ενδιαφέρον με την έκθεση ζωγραφικής DOS A DOS- Πλάτη με Πλάτη, που συνεκθέτει στην κεντρική αίθουσα μαζί με τον διεθνή διανοητή, εικαστικό, συγγραφέα Δημοσθένη Δαββέτα. Η έκθεση τους θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 8 μ.μ.-10μ.μ..

Παράλληλα στην αίθουσα “Χρυσομοίρα Κ. Ευαγγελάτου” εκτίθενται χαρακτηριστικά επιλεκτικά έργα από την ομαδική έκθεση “Διαχρονικός Βυρωνισμός” η οποία είχε επί διετία πανελλήνια και ομογενειακή απήχηση, ενώ στην αίθουσα “Ιφιγένεια Λαγάνα” εκτίθενται εικαστικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που ανήκουν στην ευρύτερη συλλογή τέχνης της πινακοθήκης.

Η τελευταία ξενάγηση στις δύο αυτές αίθουσες θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 8μ.μ.-10μ.μ.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος

Επίσης πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η μεγάλη αντιπολεμική έκθεση που είχε λάβει μέρος ο Κώστας Ευαγγελάτος με δύο συνθέσεις του, σε κίτρινο και γαλάζιο χρώμα, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο, που έγινε στη Βόρεια Ιταλία με θέμα-αφιέρωμα στην Ουκρανία, η οποία διήρκεσε τρείς μήνες.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου που θα βρίσκεται πλέον στην Αθήνα θα ανακοινωθεί το εικαστικό, λογοτεχνικό και εκδοτικό πρόγραμμα του ίδιου και των συνεργατών του στο ART STUDIO EST-LA CHAMBRE καθώς και οι συμμετοχές του σε σημαντικές εκθέσεις και εκδόσεις.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ
Στον Δημοσθένη Δαββέτα

Μεταφερθήκαμε αντάμα
στα λιβάδια των ψυχών.
Σε έναν κόσμο με γνήσιες ρίζες
στο άφθαρτο και διαχρονικό
εικόνισμα γραφών
της κοσμικής αρμονίας.

Κώστας Ευαγγελάτος, 2022

Ο Κώστας Ευαγγελάτος και ο Δημοσθένης Δαββέτας

Costas Evangelatos Art-Est
Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη
Μεσαλωρα 7 και Βύρωνος
Αργοστόλι, 28100 Κεφαλονιά

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Το Τέλος Μιας Σχέσης»: Το τελευταίο από τα «καθολικά» μυθιστορήματα του Γκράχαμ Γκρην

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Βρετανός μυθιστοριογράφος Γκράχαμ Γκρην, γεννημένος στο Μπέρχαμστεντ το 1904, είναι ευρέως γνωστός για τα θρίλερ αγωνίας του, όπως «Το υπουργείο...

O μεγάλος καμβάς που πάτησαν τα νήπια του Δηλίου με τον ζωγράφο Αλέξανδρο Λιάπη

Έναν καμβά απλωμένο στο Νηπιαγωγείο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δήλιον ή Δήλεσι Βοιωτίας πάτησαν τα νήπια και προνήπια σε ένα φανταστικό παιχνίδι. Ο ζωγράφος,...

Η εσωτερική αλήθεια της γλυπτικής δημιουργίας του Rodin

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης  O Φρανσουά Ωγκύστ Ρενέ Ροντέν γεννήθηκε στις 12 Νοέμβρη του 1840 στο Παρίσι. Από μικρός ζωγράφιζε. Στα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this