Karmica: «Ο Λαυρέντης ήταν ένας βαθιά αληθινός και γενναιόδωρος καλλιτέχνης»

Στις 6 Νοεμβρίου στη μουσική σκηνή “Rizes-Keramikos” με την συνδρομή του Αντώνη Μιτζέλου, οι Karmica θα μας ταξιδέψουν με τα σπουδαιότερα ελληνικά τραγούδια της τελευταίας τριακονταετίας.

Η Καλλίοπη Πολένα και ο Θανάσης Μπιλάλης, οι κατά κόσμον «Karmica» μιλούν στην «Α» για την πρώτη οικογενειακή ροκ μπάντα της Ελλάδας που οι ίδιοι δημιούργησαν, τη θέρμή, την αγάπη και την νταπόκριση με την οποία τους υποδέχθηκε το κοινό, την περιοδεία τους που ακολουθεί στη Γερμανία, αλλά και όσα διδάχθηκαν από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και κρατούν ως παρακαταθήκη τόσο στη δουλειά αλλά και στη ζωή τους.

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη

-Θάνο, στις 6 Νοεμβρίου παρέα με τον Αντώνη Μιτζέλο θα μας ταξιδέψετε με τα σπουδαιότερα τραγούδια των τελευταίων τριάντα ετών στη μουσική σκηνή «Rizes keramikos». Τι θα μας παρουσιάσετε;

Θάνος Μπιλάλης: Ο Αντώνης Μιτζέλος είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς με σπουδαίο έργο που ακούμπησε την καρδιά του κόσμου. Αισθανόμαστε μεγάλη τύχη και χαρά ταυτοχρόνως γι’ αυτή την ξεχωριστή συνύπαρξη. Γνωριστήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια και εξαρχής δεθήκαμε ουσιαστικά. Είναι ένας βαθιά καλός, γενναιόδωρος και ευαίσθητος καλλιτέχνης. Θα ξετυλίξουμε μαζί τους μύθους και τις ιστορίες των σημαντικότερων τραγουδιών των τελευταίων τριάντα ετών.

Από τους θρυλικούς «Τερμίτες» που έδρασε ο Αντώνης ως τα σημαντικότερα τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών. Παράλληλα θα παρουσιάσουμε και κομμάτια της προσωπικής μας δισκογραφίας που αγαπάμε πολύ.

Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε στο κοινό είναι πώς θα είναι μία πολύ ιδιαίτερη και μοναδική συνύπαρξη.

-Καλλιόπη, θα ερμηνεύσετε παράλληλα και τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που άγγιξαν τις καρδιές όλων. Με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιό άλλωστε σας έδενε μία ξεχωριστή φιλία.

Καλλιόπη Πολένα: Ο Λαυρέντης υπήρξε ένας ατόφια φωτεινός και σπουδαίος δημιουργός, αλλά και ένας εξαιρετικός, γλυκός, καλός άνθρωπος με ψυχή ιδίου ύψους με το ταλέντο του. Ήταν ένας βαθιά αληθινός, γενναιόδωρος, δίκαιος, ηθικός άνθρωπος. Είχε καθαρή ψυχή, άφθονο χιούμορ και αξιοθαύμαστο ταλέντο. Τα τραγούδια του αποτελούν προίκα για όλους μας.

Ξέρεις δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να μείνει το έργο σου στο χρόνο. Είναι σα να κερδίζεις ακόμα και αυτόν τον αδυσώπητο εχθρό, τον θάνατο. Λυπήθηκα βαθιά για την απώλεια του Λαυρέντη. Ήταν σοκαριστικό. Δεν υπάρχει πιο σκληρό συναίσθημα από το χάνονται τόσο άδικα αγαπημένοι άνθρωποι. Συζητούσαμε πολύ. Μοιραζόμασταν τις αγωνίες μας. Μας άγγιξε μ’ αυτό το τεράστιο πέπλο της αγάπης του. ‘Ήταν μάλιστα να ηχογραφήσουμε ένα τραγούδι μαζί για τον επόμενο δίσκο μας. Δεν τα καταφέραμε. Θα μείνει πάντα στην καρδιά μου η γενναιοδωρία, η καλοσύνη και ανθρωπιά του.

Οι Karmica θα εμφανιστούν στις 6 Νοεμβρίου στη μουσική σκηνή “Rizes-Keramikos” με την συνδρομή του Αντώνη Μιτζέλου.

-Είστε το πρώτο οικογενειακό ροκ γκρουπ. Αποτελείτε το μοναδικό ελληνικό συγκρότημα, που συμμετέχουν και τα παιδιά σας.

Καλλιόπη Πολένα: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να μοιράζεσαι την σκηνή με τα με τα παιδιά σου. Το συναίσθημα είναι μοναδικό και βαθιά συγκινητικό. Παρατηρώντας τους, σε κάθε ζωντανή μας εμφάνιση, αισθάνομαι περηφάνια. Είναι εκπληκτικό, να δημιουργείς καλλιτεχνικά, έχοντας στο πλευρό σου, τόσο κοντινούς αγαπημένους σου ανθρώπους.

Θάνος Μπιλάλης: Η κόρη μου Δήμητρα-Χριστίνα ήταν η τραγουδίστρια του πρώτου μου γκρουπ με τίτλο “Οι Αλλοι”.

Στους Karmica, εξαιτίας των επαγγελματικών της υποχρεώσεων, συμμετέχει σε κάποιες εμφανίσεις μας μόνο ως guest. Ο γιος μου Παναγιώτης – Αλέξανδρος, όμως, ως ηχολήπτης, είναι παρών σε κάθε μας εμφάνιση.

Είναι υπέροχο, να έχεις την ευτυχία και ευκαιρία, να συνταξιδεύεις καλλιτεχνικά με τα παιδιά σου.

Νιώθω, πώς η τύχη μας χάρισε αυτό το μοναδικό δώρο. Θα ήθελα να τονίσω πως ήταν καθαρά προσωπική τους επιλογή, να έρθουν στη μπάντα μας.

-Μπερδεύονται όμως οι ρόλοι γονέα – συναδέλφου ή προσπαθείτε να αφήνετε την οικογενειακή θέση στην άκρη;

Καλλιόπη Πολένα: Ως μητέρα είμαι απόλυτη τρυφερή και δοτική στην προσωπική σχέση με τα παιδιά μου. Στη δουλειά οφείλω να είμαι επαγγελματίας. Τους αντιμετωπίζω όπως όλους τους συναδέλφους μουσικούς που συνεργάζομαι. Συμπορευόμαστε μαζί καλλιτεχνικά. Είμαι αντικειμενική μαζί τους ομολογώ και ίσως περισσότερο αυστηρή απ’ ότι θα ήμουν με οποιοδήποτε άλλον συνάδελφο μουσικό.

-Αισθάνεσθε την αγάπη του κοινού;

Καλλιόπη Πολένα: Μας έχει συγκινήσει η θέρμη και η αγάπη του κοινού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο για έναν καλλιτέχνη από το να αισθάνεται ανοιχτή την τεράστια αγκαλιά του κόσμου.

-Το Νοέμβριο ακολουθεί μία σειρά συναυλιών του συγκροτήματος σας στη Γερμανία. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι αυτό;

Θάνος Μπιλάλης: Ακριβώς. Έπειτα από την συνεύρεση μας επί σκηνής με τον Αντώνη Μιτζέλο από τις 15 Νοεμβρίου θα ταξιδέψουμε στη Γερμανία για δύο περίπου μήνες σε μία σειρά συναυλιών στις μεγαλύτερες πόλεις της.

Η επιστροφή μας στην Ελλάδα θα ακολουθηθεί από τη δημιουργία της επόμενης δισκογραφικής δουλειάς μας. Η εμπειρία των ετών μου έμαθε περίτρανα πώς μόνο όταν πιστεύεις στο όνειρό σου μπορείς να βρεις το μονοπάτι που θα σε οδηγήσει στην ευτυχία.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«All or Nothing»… και σίγουρα τίποτα λιγότερο από αυτά που μας υπόσχεται ο Mike Leigh

Γράφει η Μαρία Δήμου Ο Mike Leigh, εισήλθε στην χιλιετία με το κοινωνικο-οικογενειακό δράμα, «All or Nothing», το 2002. Ξεφεύγει ελαφρώς από το μελόδραμα και...

H “τέχνη” της ανάγνωσης του Κορανίου

Γράφει η Μαρία Τριγώνη Το κοράνι είναι το πιο διαβασμένο βιβλίο στον Ισλαμικό κόσμο, ενώ έχει δοθεί εξαιρετική σημασία στην διατήρηση, απομνημόνευση και απαγγελία του....

«Μαγνητικά Πεδία»: Το indie σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ξεκινώντας την καριέρα του ως δημιουργός κόμικς, ο γεννημένος το 1986 στην Αθήνα καλλιτέχνης, Γιώργος Γούσης, έκανε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this