Κεραμικό Κόσμημα για ενήλικες & εφήβους 15+

Μετά την επιτυχία των πρώτων δύο κύκλων, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή διοργανώνει στις 1, 8 και 15 Μαρτίου και τρίτο κύκλο τριών συναντήσεων για το εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες και εφήβους άνω των 15 «Κεραμικό Κόσμημα», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή.

Στο εργαστήριο «Κεραμικό Κόσμημα» δημιουργούμε μοναδικά κεραμικά κοσμήματα με κύρια ερεθίσματα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή. Μετά την ολοκλήρωση και των τριών συναντήσεων, οι συμμετέχοντες παίρνουν τα κεραμικά τους κοσμήματα ψημένα και εφυαλωμένα σε συσκευασία δώρου.

  • Στην πρώτη συνάντηση, μετά από μια εισαγωγή στη δυναμική του πηλού και την φινέτσα της πορσελάνης οι συμμετέχοντες επιλέγουν ποιο από τα δυο υλικά θα χρησιμοποιήσουν. Στη συνέχεια πλάθουν ο καθένας τα δικά του μικρά αντικείμενα, χάντρες, σκουλαρίκια, καρφίτσες, με το υλικό της επιλογής τους.
  • Στη δεύτερη συνάντηση οι συμμετέχοντες διδάσκονται τεχνικές και είδη υλικών εφυάλωσης μικρών αντικειμένων μεγάλης θερμοκρασίας. Χρησιμοποιούν διάφανα ή χρωματιστά κρακελέ υαλώματα και καλύπτουν τα κεραμικά τους με πινέλο.
  • Στην τρίτη συνάντηση οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν πραγματικό χρυσό 24 καρατίων πάνω στα ψημένα και χρωματισμένα κεραμικά κοσμήματα, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει το έργο τους.

Κεραμικό Κόσμημα

Εργαστήριο κεραμικής 3 συναντήσεων για ενήλικες & εφήβους 15+ με την Ελπίδα Κουρτζή

Γ’ κύκλος: Παρασκευές 01, 08 & 15 Μαρτίου | 17.30-19.45

Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 10 άτομα

Κόστος συμμετοχής ενός κύκλου (περιλαμβάνει και τις τρεις συναντήσεις): 120€
Κόστος συμμετοχής ενός κύκλου για Young και Family Members: 96€

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this