Κυκλοφόρησαν δύο συλλεκτικά ημερολόγια Τέχνης 2023 από τον Κώστα Ευαγγελάτο

Η Πρώτη παρουσίαση των δύο Ημερολογίων τέχνης θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου 2023, ώρα 7 μ.μ. στο ART STUDIO EST-LA CHAMBRE, Πρατίνου 87 (Πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη)

“Ιδεομορφικές Συνθέσεις” του Κώστα Ευαγγελάτου

50 εκθεσιακά χρόνια (1973-2023)

Κυκλοφόρησε το επετειακό εικαστικό Ημερολόγιο του 2023, ειδική έκδοση για τα 50 εκθεσιακά χρόνια του Κώστα Ευαγγελάτου.
Τίτλος του Ημερολογίου “Ιδεομορφικές Συνθέσεις”.

Το Ημερολόγιο σχήματος 20×20 εκ, 14 φύλλα, κοσμούν ζωγραφικές συνθέσεις και εικαστικές συλλήψεις στο χώρο, που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης στη διάρκεια της μεγάλης καλλιτεχνικής του εκθεσιακής δραστηριότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1973-74 που πρωτοεξέθεσε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για ζωγραφικά έργα που αναφαίνονται πηγαία και συνειρμικά και ζουν διαδραστικά στο παρόν με οπτικοποίηση αρχαικών και σύγρονων μορφών και μοτίβων. Η σύλληψη τους αναπαράγει τις εσωτερικές προσλήψεις του καλλιτέχνη, την κοινωνική κατάσταση της εποχής με χαρακτηριστική εκφραστική δύναμη και τεχνοτροπική ταυτότητα. Στις ιδιότυπες συνθέσεις κυριαρχούν έντονα χρώματα, χαράξεις ιδεών, συμβόλων και συνάφειες συναισθημάτων.

Φωτογράφηση έργων: Ντάνυ Μαρτζώκας, μέλος του Art Studio EST / Αρχείο FOTOTANISM.
Επιμέλεια έκδοσης, εκτύπωση: Ελευθέριος Καρτέρης, του ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ.

“Ιόνιες Εκλάμψεις” του Κώστα Ευαγγελάτου

Κυκλοφόρησε το ετήσιο εικαστικό-συλλεκτικό Ημερολόγιο του 2023 του Κώστα Ευαγγελάτου.
Τίτλος του Ημερολογίου “Ιόνιες Εκλάμψεις”, 23 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ.

Το Ημερολόγιο σχήματος 20×20 εκ, 14 φύλλα, κοσμούν ζωγραφικές συνθέσεις με τοπία εκ του φυσικού αλλά και φανταστικά που έχει φιλοτεχνήσει ο καλλιτέχνης από την αρχή της εκθεσιακής του δραστηριότητας μέχρι σήμερα εμπνεόμενος από την φυσική ομορφιά και την πνευματικότητα του Ιόνιου πελάγους και των νησιών του. Στην έκδοση για πρώτη φορά περιλαμβάνονται επίσης όλα τα ζωγραφικά έργα με απόψεις της “Αγίας Κυριακής” παραλίας του Αγκώνα της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για ζωγραφικά έργα σε χαρτόνι και καμβά, με λάδια και ακρυλικά, που εντάσονται στη διαχρονική ενότητα “Νεφελογραφίες, Nebulagraphics” και αποκρυσταλλώνουν τις χρωματικές ανταύγειες και τους σχηματισμούς των νεφών πάνω από το πεδίο της θάλασσας ή ατέρμονων τόπων και συμπαντικών πεδίων. Τα σχετικά έργα που κοσμούν το Ημερολόγιο 2023 είναι ανέκθετα και αρκετά ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Φωτογράφηση έργων: Ντάνυ Μαρτζώκας, μέλος του Art Studio EST / Αρχείο Fototanism.
Επιμέλεια έκδοσης, εκτύπωση: Ελευθέριος Καρτέρης, του ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ.

Όπως κάθε χρονιά αριθμός αντιτύπων θα προσφερθεί δωρεάν σε Βιβλιοθήκες και Πινακοθήκες.

Info

Η Πρώτη παρουσίαση των δύο Ημερολογίων τέχνης θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου 2023, ώρα 7 μ.μ.
στο ART STUDIO EST-LA CHAMBRE, Πρατίνου 87 (Πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη)

πληροφορίες: 210 7294259, 6944621286

www.rodopicollection.blogspot.com

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έκθεση της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής»

Ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις με τον φωτογραφικό φακό της Έβελιν Χόφερ της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής» παρουσιάζονται στην έκθεση «Evelyn Hofer: Eyes on the...

Τιμή-ρεκόρ σε δημοπρασία για το «Μεγάλο Κύμα» του Χοκουσάι

Την τιμή – ρεκόρ των 2,76 εκατομμυρίων δολαρίων απέσπασε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s ένα σπάνιο αντίγραφο του «The Great Wave off Kanagawa» του Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα...

Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές

Η Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση λευκώματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this