Lagrange Point2: Art Project από την Cube Gallery σε συνεργασία με το 5th Patras Word Poetry Festival 

Η Cube Gallery μετατρέπεται στο Open Studio των συνεργατών καλλιτεχνών της έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2022.

Στην Cube Gallery πιστεύουν πως οι ωραίες συνεργασίες είναι εκείνες που δίνουν τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που καλωσορίζουν την καινούρια συνεργασία τους, με το 5th Patras Word Poetry Festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 1 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου 2022, με την συμμετοχή 65 ποιητών και ποιητριών από 13 χώρες 

Εικαστικοί και ποιητές θα συναντηθούν σε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία μέσα από τις διαφορετικότητες της δουλειάς τους που όμως λειτουργούν συνθετικά σχολιαστικά, στο Art Project Lagrange Point2 (L2), το οποίο επιμελείται η Λιάνα Ζωζά και εντάσσεται στην εικαστική πλατφόρμα Lagrange Points, που έχει σαν στόχο τις δημιουργικές συναντήσεις όλων των μορφών της τέχνης. 

Άραγε πως γεννιέται
από ένα τίποτα η επιθυμία;
Πως η επιθυμία γίνεται έρωτας,
ο έρωτας πως αλλάζει 
σε μακρινή ανάμνηση;
Άραγε πως μπορεί
η ανάμνηση να σβήνει 
μες στο τίποτα; 

Κυκλικό, Τίτος Πατρίκιος 

Virginia Filipoussi, Fine art print mounted on aluminium, without edition, 30 x 50 cm

Η Λιάνα Ζωζά, επιμελήτρια του project, γράφει

Αν και ο όρος Lagrange Points είναι δανεικός από την μηχανική των ουράνιων σωμάτων, όπου πραγματεύεται τους κανόνες ισορροπίας και έλξης με τους οποίους λειτουργεί η σχέση και η συνύπαρξή τους, λειτουργεί με την ίδια ισορροπία και στην συνύπαρξη των διαφόρων μορφών τέχνης. 

Ο χώρος της τέχνης έχει ένα εύρος αρκετά μεγάλο, αλλά και τόσο ευέλικτο που εκτός του ότι μπορεί να αγκαλιάσει την δημιουργία μπορεί παράλληλα να ενθαρρύνει την εισαγωγή εκείνων των σύγχρονων στοιχείων που θα λειτουργήσουν εξελικτικά στην μελλοντική του πορεία. 

Το project Lagrange Point2 θα συνδέσει εικαστικά δύο διαφορετικούς χώρους τέχνης, όπως είναι η Cube Gallery και ο χώρος πολιτισμού Επίκεντρο. Η Cube Gallery μετατρέπεται στο Open Studio των συνεργατών καλλιτεχνών της, που με τα έργα τους θα συνομιλήσουν με τα ποιήματα των φιλοξενούμενων ποιητών του 5th Patras Word Poetry Festival, δίνοντας την δυνατότητα, στον θεατή να “συναντηθεί” τόσο με τους εικαστικούς όσο και με τους ποιητές μέσα από τη δουλειά τους, σαν να τους επισκέπτονταν στον δικό τους χώρο, στο studio τους ή στον χώρο δημιουργία τους. 

Maria Papatzelou, Inner Connections

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο art project Open Studio είναι οι

Bleeps, Brendan Kelly, Σοφία Δαλαμάγκα, Βασίλης Καρακατσάνης, Χρήστος Κουτσούκης, Νίκος Κρυωνίδης, Σοφία Κυριακού, Δέσποινα Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Αλέξανδρος Μάγκος, Ελεάννα Μαρτίνου, Δημοσθένης Μπογιατζής, Ισμήνη Μπονάτσου, Ανδρέας Νικολάου, Αλεξία Ξαφοπούλου, Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Βασιλική Πανταζή, Γεύσω Παπαδάκη, Αφροδίτη Παπαδουλή, Άλεξ Παπαϊωάννου, Βούλα Φερεντίνου.

Στο Επίκεντρο θα φιλοξενηθεί το ongoing project Αόρατες Πόλεις, με την συμμετοχή των Νίκου Βατόπουλου, Ιωάννη Κουρταλή, Μάκη Κυριακόπουλου, Τίτας Μπονάτσου, Βιργινίας Φιλιππούση και Ξενοφώντα Παπαευθυμίου και η εικαστική εγκατάσταση Εσωτερικές συνδέσεις | Inner Connections της Μαρίας Παπατζέλου, σαν άνοιγμα και καλωσόρισμα του Φεστιβάλ.

Ioannis Kourtalis, Fine Art Print mounted on DBond, without edition 70 x 100 cm

Info

Lagrange Point2 (L2)
Πέμπτη 1 έως Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 | Επίκεντρο + Cube Gallery 

Open Studio
Πέμπτη 1 έως Παρασκευή 30
Σεπτεμβρίου 2022 | Cube Gallery 

Ώρες λειτουργίας | Cube Gallery
Δευτέρα Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00  
Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
Κυριακή   κλειστά 

cube gallery
Μιαούλη 39, 26222 Πάτρα
2611110069
lianazoza@cubegallery.gr
www.cubegallery.gr 

Alecos Papadatos, Open Studio, Fine Art print mounted on aluminium, 70 x 65 cm
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

Freedom Plaza: Πώς θα μεταμορφώσει το κέντρο του Μανχάταν

Τα σχέδια για το νέο mega project που θα αλλάξει το κέντρο του Μανχάταν αποκάλυψε το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group. Ένα νέο πολιτιστικό κέντρο θα δημιουργηθεί στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this