Μάρτιος εικαστικών και λογοτεχνικών δράσεων

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης και εικαστικός performer Κώστας Ευαγγελάτος που φέτος διανύει 50 χρόνια εκθεσιακής και εκδοτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνεχίζει τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

Με αφορμή την επέτειο του έγιναν και θα γίνουν τιμητικές εκδηλώσεις, εκδόσεις και εκθέσεις.

Ήδη τιμήθηκε με το Μετάλλειο του Γρηγορίου Ξενόπουλου και Τιμητικό Δίπλωμα για την προσφορά του από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ). Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή των πρώτων εικαστικών ART AWARDS 2023 που διοργάνωσε η Dreamteam στο Πολεμικό Μουσείο και στην έκθεση ART4LOVE. Συμμετείχε επίσης τιμητικά στην ομαδική έκθεση Ελλήνων και Ιταλών καλλιτεχνών, με τίτλο: “Τέχνη, Σύνοδος ουρανού και γής” στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Μέχρι τις 7 Μαρτίου συμμετέχει τιμητικά στην έκθεση εικαστικών της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.), στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης. (Σοφοκλή Βενιζέλου και Μαρίνου Αντύπα) στην Ηλιούπολη).
Στη νέα έκδοση του τόμου “Φιλολογική Πρωτοχρονιά 2023” περιλαμβάνονται τρία θεωρητικά-κριτικά κείμενα του για εικαστικά θέματα.
Θα ακολουθήσουν συμμετοχές σε εικαστικές εκθέσεις και λογοτεχνικές εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (20 και 21 Μαρτίου 2023) στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ

Ο απόμακρος ποιητής
καλλιγράφος σωμάτων
γλύπτης ονείρων
χαράκτης θλίψης
στο λαβύρινθο της μοναξιάς
ανεμίζει ιδέες
συρράπτει είδωλα.

Ο εξιλαστήριος πρόσφυγας
αγέρωχος μέτοικος
βουβός μαχητής
ανέστιος σκλάβος
πιστός εργάτης
στη γραμμή του πυρός
στήνει οδοφράγματα.

Κώστας Ευαγγελάτος.

Κώστας Ευαγγελάτος, art est, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δ.Ηλιούπολης
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

Freedom Plaza: Πώς θα μεταμορφώσει το κέντρο του Μανχάταν

Τα σχέδια για το νέο mega project που θα αλλάξει το κέντρο του Μανχάταν αποκάλυψε το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group. Ένα νέο πολιτιστικό κέντρο θα δημιουργηθεί στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this