Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Food Experience Graviera Naxos!

Γεμάτο ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες ήταν το 6o Food Experience Graviera Naxos, που διοργανώθηκε το τριήμερο 14-16 Ιουνίου στο νησί της Αριάδνης. Έλληνες και Ιταλοί σεφ μαγείρεψαν ιταλικές σπεσιαλιτέ και «απογείωσαν» τα πιάτα τους με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό event του Αιγαίου δημιούργησε γνήσιες ιταλικές συνταγές με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π!

Στα ξεχωριστά cooking lessons που παρέδωσε ο γνωστός σεφ (και πρώην παίκτης του Master Chef), Χρήστος Μπάρκας, σε καταπράσινο κτήμα στις Μέλανες με παραδοσιακό ξυλόφουρνο, πάνω στο κύμα αλλά και μέσα σε ελαιώνες, πήραν μέρος διάσημοι ηθοποιοί, δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί που μαγείρεψαν νιόκι α λα μελαντσάνα, ριζότο μιλανέζ, φρούτι ντι μάρε, πακέρι α λα μπολονέζ, καρπάτσιο λαχανικών και πολλές ακόμη συνταγές – όλες με Γραβιέρα Νάξου- που ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Οι αγαπημένες ηθοποιοί, Ελένη Καρακάση, Τζένη Διαγούπη και Μαρία Αντουλινάκη, αποδείχθηκαν πολύ καλές «μαθήτριες» αφού έμαθαν και έκαναν ιταλικές πίτσες με χειροποίητες ζύμες και ντοματοκεφτέδες με Γραβιέρα Νάξου. Μάλιστα, στήθηκε και νησιώτικο γλέντι στο οποίο η Ελένη Καρακάση εντυπωσίασε και με τις τραγουδιστικές της ικανότητες!

6ο Food Experience Graviera Naxos
6ο Food Experience Graviera Naxos

Μάθημα μαγειρικής σε ζωντανή σύνδεση έκανε και η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, η οποία ετοίμασε κρύα ντοματόσουπα σερβιρισμένη με κριτσίνια και Γραβιέρα Νάξου! Επίσης, η πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, μαγείρεψε πάνω στο κύμα στην παραλία της Πλάκας, μπρουσκέτες με ντομάτα, σκόρδο, γαύρο και, φυσικά, Γραβιέρα Νάξου!

Το Food Experience Graviera Naxos, που διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, σε μία προσπάθεια να προωθήσει το πεντανόστιμο τυρί που έχει χαρακτηριστεί και ως «το χρυσάφι του νησιού» και παράλληλα να γνωρίσει στον κόσμο τις ομορφιές της Νάξου και να προσφέρει στους επισκέπτες της μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Η υπέροχη γεύση και η απαράμιλλη ποιότητα της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., του κορυφαίου προϊόντος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και της ναξιώτικης τυροκομίας, αναγνωρίστηκε ακόμη μία φορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εκλεκτό, πιστοποιημένο τυρί κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευθεί με το Superior Taste Award με δύο αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης των Βρυξελλών (International Taste Institute, πρώην ITQI), το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.

6ο Food Experience Graviera Naxos

Το 6ο Food Experience Graviera Naxos διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, υπό την αιγίδα του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Τσαμίχας, το επόμενο διάστημα Ναξιώτες σεφ θα μεταφέρουν γεύσεις και αρώματα Αιγαίου στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, μαγειρεύοντας εκεί ελληνικές συνταγές με Γραβιέρα Νάξου και παρμεζάνα!

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this