Με επιτυχία στέφθηκε το πρόγραμμα Just Go Zero της Polygreen στον πρώτο «πράσινο» Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ανακυκλώσιμα υλικά, οργανικά απόβλητα και ρούχα θα αποκτήσουν μια δεύτερη ζωή

Με εντυπωσιακά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η καταγραφή αποβλήτων στον πρώτο «πράσινο» Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στον οποίο η Polygreen συμμετείχε με το πρόγραμμα Just Go Zero ως Αποκλειστικός Υποστηρικτής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος. Η Polygreen ανέλαβε τη διαχείριση και την ορθολογική συλλογή υλικών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Just Go Zero ανέλαβε τη διαχείριση των υλικών της Marathon Expo που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως και τις 12 Νοεμβρίου, καθώς και τα ρούχα και τα πλαστικά απόβλητα από τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού του κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου.

Η συνολική ποσότητα των υλικών που συλλέχθηκαν από όλες τις ροές ανήλθε στα 12.470 kg. Ανακυκλώσιμα υλικά:

Σημαντική ήταν η ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών που συγκεντρώθηκαν τόσο στους Just Go Zero κάδους που είχαν τοποθετηθεί στην έκθεση, όσο στα ενδεδειγμένα σημεία της εκκίνησης και του τερματισμού του Μαραθωνίου δρόμου.

Το βάρος των επιμέρους ανακυκλώσιμων υλικών διαμορφώθηκε ως εξής:
• Πλαστικό: 7.897 kg
• Χαρτί: 2190 kg
• Ξυλεία: 1352 kg
• Αλουμίνιο: 34 kg

Τα παραπάνω υλικά μεταφέρθηκαν προς ανακύκλωση στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της Polygreen στον Ασπρόπυργο, με στόχο να αποτραπεί η απόρριψη τους σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής, εξοικονομώντας ενέργεια αντίστοιχη με 54.833 kWh και μείωση των εκπομπών CO2 κατά 59,13 kg.

Οργανικά Απόβλητα:

Τα οργανικά απόβλητα που προέκυψαν από τα υπολείμματα τροφίμων των επισκεπτών της Marathon Expo και των αγωνιζόμενων, καθώς επίσης και από την προεργασία του catering είχαν συνολικό βάρος 351 kg, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων δοχείων που απορρίφθηκαν και τα οποία έφεραν χυμούς. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις ΜέγαECO της Polygreen, για την μετατροπή τους σε εδαφοβελτιωτικό. H συνολική ποσότητα που θα προκύψει μετά την επεξεργασία θα αντιστοιχεί σε περίπου 193 kg.

Η χρήση του εδαφοβελτιωτικού περιορίζει το φαινόμενο του ευτροφισμού λιμνών, ποταμιών και ρεμάτων, καθώς αποτρέπεται όχι μόνο η τελική απόθεση των οργανικών υπολειμμάτων σε χώρους υγειονομικής ταφής, αλλά και περιβαλλοντικές επιπτώσεις όπως η μόλυνση υδάτων και οι εκπομπές μεθανίου. Επιπλέον, η χρήση του παραγόμενου εδαφοβελτιωτικού συμβάλλει στη μείωση της χρήσης των επιζήμιων ορυκτών λιπασμάτων.

Συλλογή ρούχων:
Σημαντική ήταν η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και επισκεπτών της διοργάνωσης για τη συλλογή ρούχων και παπουτσιών. Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

 33,4 kg ρούχων
 72,5 kg παπουτσιών

Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν προορίζονται για επαναχρησιμοποίηση, βοηθώντας το περιβάλλον μέσω της αξιοποίησης ήδη υπαρχόντων πόρων.

Σε δήλωσή του ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen ανέφερε:

«Με τη συμμετοχή της Polygreen και του Just Go Zero στον 39o Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ξεκινάει μια νέα ημέρα για την κυκλική οικονομία στην Ελλάδα. Το Just Go Zero ήρθε για να αλλάξει τη φιλοσοφία και τις συνήθειες μας, σε σχέση με τη μέριμνα γύρω από περιβαλλοντικά θέματα. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δράσης μας αποδεικνύουν ότι κάθε υλικό έχει μοναδική αξία και η ανακύκλωσή του μπορεί να συμβάλλει θετικά στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες των συλλεχθέντων υλικών, καθώς και τον συσχετισμό των ποσοτήτων που ανακυκλώθηκαν με την αντίστοιχη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εκδήλωσης, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Just Go Zero – Athens Authentic Marathon 2022

Λίγα λόγια για την Polygreen

H Polygreen είναι μια εταιρεία ηγέτης στον τομέα της κυκλικής οικονομίας παγκοσμίως. Με έμφαση στον προσεκτικό σχεδιασμό και την καινοτομία, η Polygreen εξειδικεύεται σε αξιόπιστες και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. Με παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, η Polygreen υλοποιεί άμεσα και αποτελεσματικά μερικά από τα πιο απαιτητικά, σε τεχνικό επίπεδο, περιβαλλοντικά projects παγκοσμίως.

Παράλληλα η Polygreen παρέχει σε επιχειρήσεις, δήμους, και κοινότητες, το Just Go Zero, ένα σύστημα από ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Τέλος, μέσα από στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, αλλά και πολιτιστικές δράσεις, η Polygreen στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

SOCIALDOO PR & Strategic Comms:
Κατερίνα Σαμαρτζή, Corporate Communications Manager, + 30 6970047335, [email protected]
Στέλα Καραχρήστου, Head of Media Relations, + 30 6906815925, [email protected]

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this