Mediterranean Village Hotel & Spa: Το πράσινο ξενοδοχείο έγινε χρυσό

Η “πράσινη” ξενοδοχειακή μονάδα Mediterranean Village Hotel & Spa έγινε “χρυσή” λαμβάνοντας τιμητική διάκριση όχι με ένα άλλα με δύο βραβεία στα Tourism Awards που έκλεισαν φέτος 10 χρόνια παρουσίας και αποτελούν θεσμό στο χώρο του ελληνικού Τουρισμού. 

Η Πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται στην Παραλία Κατερίνης του νομού Πιερίας, κατάφερε να ξεχωρίσει όχι μόνο γιατί διαθέτει άριστες υποδομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αλλά επειδή έχει δρομολογήσει με τη συνδρομή της επιστημονικής ομάδας του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) να γίνει ενεργειακά αυτόνομη με τη χρήση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Μορφών Ενέργειας), μειώνοντας τα απορρίμματα που παράγει κατά 83% και προχωρώντας σε αλλαγές που θα περιορίσουν στο ελάχιστο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. 

Σε μια μοναδική βραδιά, που αποτελεί γιορτή για τον ελληνικό τουρισμό με εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου, τα Mediterranean Hotels της εταιρίας «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε τιμήθηκαν με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.» και ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «ENVIRONMENTAL SOCIAL and GOVERNANCE STRATEGY». 

Στιγμιότυπα από τα Tourism Awards

Το μοναδικό και πρωτότυπο εγχείρημα οδηγός αειφορίας και κυκλικής οικονομίας για όλο τον ξενοδοχειακό κλάδο 

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό εγχείρημα που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως στόχο να μετατρέψει το πεντάστερο Mediterranean Village Hotel & Spa σε ένα ξενοδοχείο πρότυπο σε ό,τι αφορά τις αρχές της αειφορίας και βιωσιμότητας, της διαχείρισης κρίσεων, της αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 

«Το όραμά μας είναι να διατηρήσουμε το “φως” του Ολύμπου, της γης που μας φιλοξενεί και του τόπου όπου γεννηθήκαμε και δημιουργούμε. Καμία ανάπτυξη δεν υπάρχει χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία και χωρίς τη διαχρονικότητα που προσφέρει η σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων», δήλωσε η Ευαγγελία Ξυπτερά, CEO & Co-founder της εταιρίας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ. 

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν την διπλή διάκριση, καθώς είναι ένα ακόμη βήμα στη διαδρομή μας που δεν θέλουμε να είναι “μοναχική”, θέλουμε να αποτελέσει έμπνευση, εφαλτήριο και εργαλείο για να ακολουθήσουν κι άλλοι. Στόχος μας είναι η διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας που προκύπτει μέσα από το δικό μας εγχείρημα, καθώς το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας είναι ενιαίο και όλοι στον κλάδο εκτιμώ ότι εργαζόμαστε για την αναβάθμισή του», τόνισε η Παναγιώτα Λάμπρου, Μηχανολόγος Μηχανικός – Sustainability Manager του ομίλου Mediterranean Hotels.  

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του έργου «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – Π.Ρ.ΑΞ.ΕΙΣ.», «GREEN INNOVATIVE VALUE SERVICES – GIVS» με την ολοκλήρωση του οποίου στα τέλη του 2023 θα έχει δημιουργηθεί ένα πρότυπο ξενοδοχείο και ένας πλήρης οδηγός για τους ξενοδόχους που επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματα της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας στο χώρο του τουρισμού. 

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Βαν Γκογκ και τα κυπαρίσσια της παρηγοριάς

Μάλλον δεν προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο πιο διάσημος καταθλιπτικός στην ιστορία της τέχνης, υιοθέτησε το μεσογειακό κυπαρίσσι ως μοτίβο στα...

Η παλλόμενη ζωγραφική τρυφερότητα στις συνθέσεις του Ρενουάρ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης. Ο Πιέρ Ωγκύστ Ρενουάρ / Pierre Auguste Renoir γεννήθηκε στην πόλη Λιμόζ της Γαλλίας το 1841. Ήταν...

Ξένοι δημοσιογράφοι μαγεύτηκαν από την Νάξο και διαφημίζουν το νησί της Αριάδνης σε όλο τον πλανήτη

Πρόεδροι δημοσιογραφικών ενώσεων και δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this