“METAMORFOSIS” της Αγγελικής Κοκονάκη στην Κέα

Στον φιλόξενο χώρο της Marina keas Gallery, που διευθύνει η Κατερίνα Μαρούλη στο Βουρκάρι της Κέας, η Αγγελική Κοκονάκη παρουσιάζει μια σειρά από ψηφιδωτά και γλυπτικά έργα με θέματα δανεισμένα από την φύση και τις λειτουργίες της.

Με την διπλή ιδιότητα της γλύπτριας και της ζωγράφου, η καλλιτέχνιδα εξερευνά τις δυνατότητες του μέσου του ψηφιδωτού και παρουσιάζει μεγάλες βελανιδιές σε επιτοίχια ψηφιδωτά και κεραμικές ανάγλυφες φόρμες που “αναπνέουν” ή αναπτύσσονται στον χώρο και έχουν ψηφιδωτή επικάλυψη.

Οι οργανικές της φόρμες, η εικόνα των οποίων παραπέμπει σε κολοκύθες και φρούτα του καλοκαιριού, δημιουργούν έναν φανταστικό αγρόκηπο στην τρίτη διάσταση. Η εντύπωση ενισχύεται από τα μικρά ψηφιδωτά με τα έντονα χρώματα που εικονίζουν άνθη με λεπτομερειακή κατασκευή. Η γλυπτική συχνά αναφέρεται σε σύμβολα, θεότητες και μύθους. Είναι στην ανθρώπινη φύση να ανακαλύπτει μύθους και παραμύθια, ακόμα και μέσα από την παρατήρηση της πραγματικότητας που μας περιβάλλει.

Η Κοκονάκη εξερευνά την σχέση του ανθρώπου με την φύση και δανειζόμενη συχνά την φόρμα ενός καλοκαιρινού αγαθού, μιας κολοκύθας, μας αποκαλύπτει μινιμαλιστικά το παραμύθι της Σταχτοπούτας και την επίδραση του στις ανθρώπινες σχέσεις.

INFO

Eγκαίνια: 27 Ιουλίου 2018, 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιουλίου – 12 Αυγούστου 2018

ΜARINA KEAS GALLERY, Βουρκάρι Κέας, Κυκλάδες

τηλ.: 22880 22444, 22880 21771

email: marinakeasgallery@gmail.com

Who is who

H Αγγελική Κοκονάκη γεννήθηκε το 1970 στα Χανιά της Κρήτης, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τους κ. Θόδωρο Παπαγιάννη και Ευθύμιο Πανουργιά (1990-1997), Ζωγραφική με καθηγητή τον κ. Δημήτρη Μυταρά (1998-2003) και Ψηφιδωτό με τον Γιάννη Βαλαβανίδη και την Δάφνη Αγγελίδου επί 5 έτη. Διδάσκει στην Α.Σ.Κ.Τ. στο εργαστήριο του Ψηφιδωτού από το 1999 μέχρι σήμερα. Έχει παρουσιάσει Γλυπτική, Ζωγραφική και Ψηφιδωτά σε 3 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις (Γκαλερί “7”, Γκαλερί Β. Μυλονογιάννη και Γκαλερί Χώρος στα Χανιά). Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Oia Treasures Art Gallery: Ένας «κρυφός» θησαυρός στα πολυσύχναστα σοκάκια της Οίας

Συνέντευξη στην Μαρία Δήμου Περιηγηθήκαμε στην μαγευτική αγορά της Οίας στην Σαντορίνη, όπου πέρα από την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική στην οποία αντανακλά το φημισμένο ηλιοβασίλεμα,...

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this