«Μια σκέψη για τον Γιάννη»: Ομαδική έκθεση στη μνήμη του Γιάννη Δημητράκη στο ΜΕΤΗ

Μια σπουδαία έκθεση, αφιέρωμα στον Γιάννη Δημητράκη, παρουσιάζει το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 18.00 το απόγευμα.

Μια έκθεση που κάλλιστα θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς ως ένα εικαστικό μνημόσυνο φίλων καλλιτεχνών για τον ταλαντούχο ζωγράφο που έφυγε από κοντά μας πριν από λίγο καιρό.

Τίτλος της έκθεσης είναι «Μια σκέψη για τον Γιάννη» κι απευθύνεται στο κοινό μας που
τον γνώρισε και τον αγάπησε, δεδομένου ότι αρκετό χρόνο βρέθηκε ανάμεσά μας ώστε να δοθεί η ευκαιρία της συναναστροφής αλλά και της εκτιμήσεως στο πρόσωπό του, στις σκέψεις του και στο μεγάλο ταλέντο που διέθετε στην εικαστική γραφή.

Έργο του Γιάννη Γαβαλά

Ο Γιάννης Δημητράκης γεννήθηκε το 1958 στην Παιανία όπου έζησε κι εργάστηκε.
Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δασκάλους τον Δημοσθένη
Κοκκινίδη, τον Βαγγέλη Δημητρέα και άλλους. Πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις και ακόμα περισσότερες ομαδικές, ανήκε δε στην ομάδα της γκαλερύ Μέδουσα.

Στην Κρήτη, εξέθεσε στο ΜΕΤΗ το 2016 είχε δε την χαρά να γίνει αποδεκτός χάριν της
πνευματώδους καλλιέργειας που διέθετε και η οποία συνδιαζόμενη με την σεμνότητα που τον διέκρινε αναδείκνυε τον έντιμο και εργατικό καλλιτέχνη και το υψηλό επίπεδο του έργου του.

Έργο του Τάσου Δήμου

Στην έκθεση παίρνουν μέρος αλφαβητικά οι εξής καλλιτέχνες:

Αλατσάκης Χρίστος- Ανδρικοπούλου Όλγα- Βασιλάκου Αργυρή- Γαβαλάς Γιάννης- Δήμος Τάσος- Δούμα Θαλασσινή- Θεός Βασίλης- Καζάκου Άννα- Καμπιτάκης Μηνάς- Καραμούζη Ράνια- Κατιμερλη Άννα- Κελαϊδή Μαρία- Κομνηνού Ειρήνη- Κουκουζέλη Ιωάννα- Κουνάλης Κώστας- Λατινοπούλου Αθηνά- Λυρίτη Μπέτυ- Μάνου Έφη- Μαργαρώνη Λυδία- Μπλιάτσου Γεωργία- Μποβιάτσου Λαμπρινή- Νομικός Γιάννης- Πανταζή Δέσποινα- Παπαγγελής Ευάγγελος- Παπαδημητρίου Γιώργος- Παπανικολάου Δημήτρης- Πετρή Μαρίνα- Πολιτοπούλου Ελένη- Ρουμελιώτη Φλώρα- Σαββανίδου Σταματίνα- Σαλούστρου Αννα- Σαμουηλίδου Βίκυ- Σταύρου Τίτα- Φαλκώνης Μιχαήλ- Χατζή Αθηνά.

Από τη βιντεοπροβολή της Αιμιλίας Παπαφιλίππου

Επίσης, η Αιμιλία Παπαφιλίππου ανταποκρίθηκε με βίντεο στην πρόσκλησή μας. Υπάρχουν δε και γραπτές παρουσιάσεις σχετικές με το θέμα από τον Παντελεήμονα Τζορμπατζόγλου, εφημέριο των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή του Ψυρρή, τον συλλέκτη, επικοινωνιολόγο Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο και τον Αντώνη Περαντωνάκη, φιλόλογο και θεατρικό παιδαγωγό.

Η έκθεση θα αρχίσει το Σάββατο 23 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Απριλίου στην αίθουσα της οδού Νυμφών 3. Το ωράριο λειτουργίας είναι 18.00-20.00 καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Email: [email protected]

Tηλέφωνο 6976974000

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this