“Microcosmos” της Τατιάνας Κοντούλη στο Κάστρο Αντιπάρου

Εγκαίνια Έκθεσης: 28/8/2018 στις 20:30 μ.μ., Διάρκεια έκθεσης: 28/8 – 10/9/18

O Aύγουστος του 2018 πριν φύγει, μας φέρνει στο Κάστρο Αντιπάρου τις εξαιρετικές χάρτινες δημιουργίες της ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗ και ο «microcosmos» της γεμίζει τις επιφάνειες της Αίθουσας Τέχνης ¨αντί¨ με τους γοητευτικούς ήρωές της και με τις τόσο ευχάριστες και φανταστικές χάρτινες ιστορίες της.

Μέσα από τις σελίδες παλιών βιβλίων, γεννιούνται ξανά ήρωες και έρχονται στο φως μικρές ιστορίες είτε από άλλες εποχές παράξενες και σκοτεινές, είτε από τη φωτεινή καθημερινότητα, διπλανοί, γνωστοί, γείτονες. Κουτιά που κρύβουν μέσα τους το προφανές αλλά και το απρόσμενο. Χάρτινα δημιουργήματα, εύθραυστα αλλά όχι εφήμερα, κλείνουν το μάτι στο θεατή αποσπώντας του το χαμόγελο. Ένας ζωντανός μικρόκοσμος.

microcosmos poster

Η Τατιάνα Κοντούλη ξεκίνησε να δημιουργεί τις μικρές αυτές ιστορίες το 2010, λίγο μετά την εγκατάστασή της στην Αντίπαρο. Έπρεπε να δημιουργηθεί η απαραίτητη ισορροπία για να πάρει ζωή και ψυχή αυτός ο μικρόκοσμος. Έμπνευση το ίδιο το νησί, η θάλασσα, η φύση, η αίσθηση της ελευθερίας, της γαλήνης και της ευγνωμοσύνης. Κλείνει το μάτι σε μικρούς και μεγάλους ταξιδεύοντάς τους σε εποχές αθωότητας, παιδικής ανεμελιάς αλλά και αγάπης για τέχνες περασμένες και παλιές μυρωδιές.

Η πρώτη ατομική της έκθεση, παρουσιάζει θέματα πάνω στα οποία έχει βασιστεί η μέχρι τώρα δουλειά της. Θα μας ταξιδέψει από την πόλη στο νησί, σε δάση και φάρμες, σκηνές της φύσης, θεάματα και παραστάσεις του παρελθόντος, λούνα πάρκ, ήρωες και ακροβάτες, παράξενες ιστορίες, μικρά παιδιά μιας άλλης εποχής συνυπάρχουν αρμονικά μπολιασμένα με γλυκόπικρα συναισθήματα και καρτερικότητα να φανερωθούν.

Who is who

Η Τατιάνα Κοντούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975, μεγάλωσε στο Περιστέρι, έπαιξε στις γειτονιές της και αποφοίτησε το 1993 από το λύκειό της το ΕΠΛ Αιγάλεω. Σπούδασε γραφιστική, εργάστηκε σε εφημερίδες & περιοδικά. Μέχρι τώρα δημιουργεί και εργάζεται σε αυτό τον τομέα που τόσο αγαπάει. Το 2010, στην Αντίπαρο πλέον, ξεκίνησε να δημιουργεί τις μικρές της ιστορίες. Έμπνευση το ίδιο το νησί, η θάλασσα και η φύση. Νοιώθοντας ευγνωμοσύνη, ελευθερία και γαλήνη ταξιδεύει με τους ήρωές της σε εποχές αθωότητας & παιδικής ανεμελιάς. Η αγάπη της για τέχνες περασμένες και παλιές μυρωδιές είναι ολοφάνερη στον δικό της «microcosmο»!

Η Αίθουσα Τέχνης «αντί» χαρούμενη για την ιδιαίτερα όμορφη συνεργασία με την αγαπημένη και δημοφιλή Τατιάνα Κοντούλη, θα φιλοξενήσει την πρώτη ατομική έκθεσή της από την Τρίτη 28 Αυγούστου μέχρι και την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

INFO

Αίθουσα Τέχνης Αντί –Anti Art Gallery

ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 84007 ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαίνια: 28/8/2018 στις 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 28/8 – 10/9/18

‘Ωρες λειτουργίας 19:00 – 00:30

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αγγείο: Ομαδική έκθεση χαρακτικής από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Οργάνωση: Ντίνα Κώτσιου, Λία Μπλιούμη, Νίκος Σταυρακαντωνάκης Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού Συμμετέχοντες: Ανδρονικίδου Εύα, Ασημακοπούλου Αθηνά, Βέγκου Θάλεια, Βόλονιτς Οξάνα, Γαργαλιάνου Νίκη, Γεωργίτση Αναστασία, Γιαβάση Μαρία, Δωρικού...

Ευθύμης Μαλαφούρης: H εικόνα από την οποία αντλώ την έμπνευση περνά από το φίλτρο του μυαλού, της ψυχής, της εμπειρίας και των επιρροών μου 

Οι αινιγματικές μορφές του εικαστικού Ευθύμη Μαλαφούρη παρουσιάζονται αυτές τις μέρες με τίτλο «Γεωμετρικές Διαδρομές» στην Γκαλερί Περί Τεχνών.  Ο καλλιτέχνης με γεωμετρικό τρόπο...

Κίκη Κολυμπάρη: Σημεία της πραγματικότητας ενέχουν αρετές και αξίες και εκκινούν ένα ντόμινο σκέψεων 

«AFTERIMAGES» τίτλος της δεύτερης ατομικής έκθεσης της εικαστικού Κικής Κολυμπάρη στην  Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, όπου παρουσιάζεται μια σειρά νέων έργων από ακρυλικά σε καμβά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this