“Microcosmos” της Τατιάνας Κοντούλη στο Κάστρο Αντιπάρου

Εγκαίνια Έκθεσης: 28/8/2018 στις 20:30 μ.μ., Διάρκεια έκθεσης: 28/8 – 10/9/18

O Aύγουστος του 2018 πριν φύγει, μας φέρνει στο Κάστρο Αντιπάρου τις εξαιρετικές χάρτινες δημιουργίες της ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗ και ο «microcosmos» της γεμίζει τις επιφάνειες της Αίθουσας Τέχνης ¨αντί¨ με τους γοητευτικούς ήρωές της και με τις τόσο ευχάριστες και φανταστικές χάρτινες ιστορίες της.

Μέσα από τις σελίδες παλιών βιβλίων, γεννιούνται ξανά ήρωες και έρχονται στο φως μικρές ιστορίες είτε από άλλες εποχές παράξενες και σκοτεινές, είτε από τη φωτεινή καθημερινότητα, διπλανοί, γνωστοί, γείτονες. Κουτιά που κρύβουν μέσα τους το προφανές αλλά και το απρόσμενο. Χάρτινα δημιουργήματα, εύθραυστα αλλά όχι εφήμερα, κλείνουν το μάτι στο θεατή αποσπώντας του το χαμόγελο. Ένας ζωντανός μικρόκοσμος.

microcosmos poster

Η Τατιάνα Κοντούλη ξεκίνησε να δημιουργεί τις μικρές αυτές ιστορίες το 2010, λίγο μετά την εγκατάστασή της στην Αντίπαρο. Έπρεπε να δημιουργηθεί η απαραίτητη ισορροπία για να πάρει ζωή και ψυχή αυτός ο μικρόκοσμος. Έμπνευση το ίδιο το νησί, η θάλασσα, η φύση, η αίσθηση της ελευθερίας, της γαλήνης και της ευγνωμοσύνης. Κλείνει το μάτι σε μικρούς και μεγάλους ταξιδεύοντάς τους σε εποχές αθωότητας, παιδικής ανεμελιάς αλλά και αγάπης για τέχνες περασμένες και παλιές μυρωδιές.

Η πρώτη ατομική της έκθεση, παρουσιάζει θέματα πάνω στα οποία έχει βασιστεί η μέχρι τώρα δουλειά της. Θα μας ταξιδέψει από την πόλη στο νησί, σε δάση και φάρμες, σκηνές της φύσης, θεάματα και παραστάσεις του παρελθόντος, λούνα πάρκ, ήρωες και ακροβάτες, παράξενες ιστορίες, μικρά παιδιά μιας άλλης εποχής συνυπάρχουν αρμονικά μπολιασμένα με γλυκόπικρα συναισθήματα και καρτερικότητα να φανερωθούν.

Who is who

Η Τατιάνα Κοντούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975, μεγάλωσε στο Περιστέρι, έπαιξε στις γειτονιές της και αποφοίτησε το 1993 από το λύκειό της το ΕΠΛ Αιγάλεω. Σπούδασε γραφιστική, εργάστηκε σε εφημερίδες & περιοδικά. Μέχρι τώρα δημιουργεί και εργάζεται σε αυτό τον τομέα που τόσο αγαπάει. Το 2010, στην Αντίπαρο πλέον, ξεκίνησε να δημιουργεί τις μικρές της ιστορίες. Έμπνευση το ίδιο το νησί, η θάλασσα και η φύση. Νοιώθοντας ευγνωμοσύνη, ελευθερία και γαλήνη ταξιδεύει με τους ήρωές της σε εποχές αθωότητας & παιδικής ανεμελιάς. Η αγάπη της για τέχνες περασμένες και παλιές μυρωδιές είναι ολοφάνερη στον δικό της «microcosmο»!

Η Αίθουσα Τέχνης «αντί» χαρούμενη για την ιδιαίτερα όμορφη συνεργασία με την αγαπημένη και δημοφιλή Τατιάνα Κοντούλη, θα φιλοξενήσει την πρώτη ατομική έκθεσή της από την Τρίτη 28 Αυγούστου μέχρι και την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

INFO

Αίθουσα Τέχνης Αντί –Anti Art Gallery

ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 84007 ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαίνια: 28/8/2018 στις 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 28/8 – 10/9/18

‘Ωρες λειτουργίας 19:00 – 00:30

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η γοητεία της ενοχλητικής αισθητικής του Μπρακ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Ζωρζ Μπρακ / Georges Braque γεννήθηκε στο Αρζαντέιγ του Seine-et-Oise της Γαλλίας το 1882. Μεγάλωσε στη...

Vergos Auctions: 35 χρόνια στην κορυφή των ελληνικών δημοπρασιών

Το 2024 σηματοδοτεί για τη VERGOS Auctions τη συμπλήρωση 35 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στις ελληνικές δημοπρασίες. Η VERGOS Auctions ιδρύθηκε το 1989 από τον...

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this