«Mundus Imaginalis», ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Mundus Imaginalis, Η ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών των καλλιτεχνών Ηλιάνας Κυριακίδου, Γιώργο  Λουλούδη, Ελένης Μάναλη, Θοδωρη Ρουσόπουλο  & Πέτρου Στράγκα, διαρκεί έως τις 14 Φεβρουαρίου 2024.

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζεται έως τις 14 Φεβρουαρίου η ομαδική έκθεση με τίτλο: «Mundus Imaginalis» 2024 των καλλιτεχνών Ηλιάνας Κυριακίδου, Γιώργο  Λουλούδη, Ελένης Μάναλη, Θοδωρη Ρουσόπουλο  & Πέτρου Στράγκα, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Κωνσταντίνου Θ. Σπυρόπουλου.

Όπως σημειώνει ο επιμελητής

«Ξεκινώντας με την παρουσίαση των εικαστικών έργων 5 καλλιτεχνών και την κατάδυση στο πνευματικό και εννοιολογικό τους υπόβαθρο, έγινε αντιληπτή η δυνατότητα να αναδειχθεί η ικανότητα της όρασης όχι μόνο του κόσμου των αντικειμένων, αλλά και της ακριβούς θέας του εσωτερικού ή και πνευματικού κόσμου. Η απόκτηση αυτής της διπλής όρασης θα υπηρετούσε περαιτέρω την εσώτερη αναγκαιότητα για επαναμάγευση και επανανοηματοδότηση της παγιωμένης εικόνας του κόσμου (η οποία προϋποθέτει βέβαια πρώτα τον κατακερματισμό της), μέσα από μια ερμηνευτική, εικαστική και θεωρητική γλώσσα, κατά βάση συμβολική, δηλαδή μια ars combinatoria.

Η έκθεση πραγματεύεται τα τρία επίπεδα της πραγματικότητας: το Υπεργήινο, το Γήινο και το Υπογήινο. Αν αναζητήσουμε τον συμβολικό κώδικα που διατρέχει τα έργα των καλλιτεχνών αυτής της ομαδικής, ίσως μπορέσουμε να αποκαλύψουμε τον μίτο, το νήμα που δένει μεταξύ τους αυτά τα τρία κοσμικά επίπεδα, τις διαμορφωτικές δυνάμεις που τα διέπουν, καθώς και τις λειτουργίες που ενεργοποιούν μέσα στον άνθρωπο…»

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Ηλιάνα Κυριακίδου, Γιώργος  Λουλούδης, Ελένη Μάναλη, Θοδωρής Ρουσόπουλος  & Πέτρος Στράγκας

Επιμέλεια έκθεσης: Κωνσταντίνος Θ. Σπυρόπουλος, Ιστορικός της Τέχνης

mundus-imaginalis
Giorgos Louloudis – 2 (50 x 40 cm)

Who is Who

Η Ηλιάνα Κυριακίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 2019 με Άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών, με κατεύθυνση στη Ζωγραφική και καθηγητές τον Αριστοτέλη Τζάκο και τον Γιώργο Χαρβαλιά της απονεμήθηκε ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master) στην ειδικότητα των Εικαστικών Τεχνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, παρακολούθησε επίσης τα ειδικά μαθήματα Σχεδίου 2013-14 με τον καθηγητή Γεώργιο Καζάζη και Ψηφιδωτό από το 2014-2017 με καθηγήτρια την Δάφνη Αγγελίδου και Διδασκαλία της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Γιώργος Λουλούδης γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και σε νεαρή ηλικία έφυγε για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Αποφοίτησε από το Β΄ Εργαστήριο του Γιώργου Χαρβαλιά και το Α΄Εργαστήριο Χαρακτικής.

Η Ελένη Μάναλη γεννήθηκε στον Πειραιά, το 1975. Σπούδασε αρχικά (1999) Γραφικές Τέχνες στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στα Τ.Ε.Ι. της Αθήνας όπου ειδικεύτηκε στην καλλιτεχνική βιβλιοδεσία. Το 2019 αποφοίτησε με Άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το τμήμα Εικαστικών τεχνών με καθηγητές τον Γ. Χαρβαλιά στην ζωγραφική και την Δ. Αγγελίδου στο ψηφιδωτό.

mundus-imaginalis
Thodoros Roussopoulos – 1 (110 x 150 cm)

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Από το 2017 έως το 2023 φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, αρχικά στο Α΄Εργαστήριο Γλυπτικής με καθηγητή τον Νίκο Τρανό και ακολούθως στο Β΄Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητή τον Γιώργο Χαρβαλιά. Το εικαστικό του έργο έχει να κάνει με τη ζωγραφική και τη γλυπτική εγκατάσταση στον χώρο. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις σε συνεργασία με την ΑΣΚΤ. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) (2021-2022), ενώ από το 2023 συνεργάζεται σταθερά με το Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στον τομέα Τέχνης και Εκπαίδευσης.

Ο Πέτρος Στράγκας είναι τελειόφοιτος του εικαστικού τμήματος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Επέλεξε σ’ αυτήν έναν κύκλο σπουδών με έμφαση στο αντικείμενο της Ζωγραφικής συνδυαστικά με τις τεχνικές γνώσεις Χαρακτικής και Ψηφιδωτού, με καθηγητές τους Zαχαρία Αρβανίτη, Άγγελο Αντωνόπουλο, Δάφνη Αγγελίδου και Βίκυ Τσαλαματά. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του μετακινήθηκε με υποτροφία Ι.Κ.Υ./Εrasmus στην Κρακοβία – Jan Matejko Academy of Fine Arts, όπου συνεπιμελήθηκε εκθέσεις, πτυχιακές εργασίες και χωροταξία των εργαστηρίων επιλογής του.

mundus-imaginalis
Petros Stragkas – 3 (140 x 100 cm)

Info

Διάρκεια έκθεσης
Tετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 14:30 & 18:00 – 21:00
Σάββατο 11:00 – 14:30

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
Γλύκωνος 4, Δεξαμενή, 106 75 Αθήνα
210 7213938 – [email protected]
www.athensartgallery.gr

Ilianna Kyriakidou 1 (140 x 120 cm)
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το 9ο Beyond Borders -Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου παρουσιάζει τη φετινή οπτική του ταυτότητα

Για 9η συνεχόμενη χρονιά το Beyond Borders-Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ανανεώνει το ραντεβού του (25/08–01/09/2024) με το κινηματογραφόφιλο κοινό και δημιουργούς απ’ όλον τον...

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this