Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή!

Ο νέος κύκλος παιδικών δημιουργικών δράσεων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ξεκινά το Σάββατο 20 Ιανουαρίου με τέσσερα πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών που θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 31 Μαρτίου, ενώ μια ακόμη ξεχωριστή δράση για παιδιά ηλικίας από 20 μηνών έως 3 ετών έρχεται να προστεθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.

Μια νέα σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ξεκινά το Σάββατο 20 Ιανουαρίου

Τι κρύβει ένα καπέλο;

Εργαστήριο για παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών και έναν γονέα/συνοδό

Στο εργαστήριο «Τι κρύβει ένα καπέλο;» τα παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών γνωρίζουν τον Karel Appel με τη βοήθεια της μουσικής και πειραματίζονται με νέες τεχνικές και υλικά, ενώ στο «Όπερα, σκούπες και χρώματα» τα παιδιά ηλικίας 3-4 ετών συναντούν τον Julian Schnabel ενεργοποιώντας τις σκέψεις και τις αισθήσεις τους.

Στο «Μοτίβα στη φύση» παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών εμπνέονται από τον Αυστριακό καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser, ενώ με αφορμή την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου», τα παιδιά ηλικίας 5-6 ετών και 9-12 ετών ανακαλύπτουν το μοναδικό έργο του Paul Signac στα εργαστήρια «Ένα μωσαϊκό, ο πουαντιγισμός!» και «Παίζοντας με το φως».

Στο νέο εργαστήριο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Τι κρύβει ένα καπέλο;», τα παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών μαζί με έναν γονέα/συνοδό γνωρίζουν τον καλλιτέχνη Karel Appel με τη βοήθεια της μουσικής και πειραματίζονται με νέες τεχνικές και υλικά.

Με αφετηρία ένα μεγάλο καπέλο που κρύβει μαγικές πόλεις, τα παιδιά και οι γονείς/συνοδοί τους ανακαλύπτουν την ελευθερία που κυριαρχεί στο έργο του Appel και στη συνέχεια «παίζουν» με χρώματα, πινέλα και δαχτυλομπογιές για να δημιουργήσουν τις δικές τους γραμμές.

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το 9ο Beyond Borders -Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου παρουσιάζει τη φετινή οπτική του ταυτότητα

Για 9η συνεχόμενη χρονιά το Beyond Borders-Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ανανεώνει το ραντεβού του (25/08–01/09/2024) με το κινηματογραφόφιλο κοινό και δημιουργούς απ’ όλον τον...

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this