Νέα παιδικά εργαστήρια στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται και πάλι με χαρά τους μικρούς του φίλους με τέσσερα διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών, που ξεκινούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Στον «Κόσμο ενός σουρεαλιστή!» τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών φτιάχνουν τον δικό τους πλανήτη με έμπνευση από τον  Joan Miró, ενώ στον «Μαγικό κόσμο του τσίρκου!» τα παιδιά 5 και 6 ετών ανακαλύπτουν τη μαγεία του τσίρκου μέσα από τα μάτια του Fernand Léger. Το έργο του Θεόδωρου Στάμου εμπνέει τα παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών στο εργαστήριο «Με πρωταγωνιστή το χρώμα» και στους «Χαρακτήρες από μια άλλη εποχή», για παιδιά 9 έως 12 ετών, μια χάρτινη αυγοθήκη μετατρέπεται στον τέλειο καμβά.

Νέα παιδικά εργαστήρια στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Νέα παιδικά εργαστήρια στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

O κόσμος ενός σουρεαλιστή!

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 3-4 έτων και έναν συνοδό

Κάθε Κυριακή, από 01/10 έως 03/12 | 10.30-11.30

Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του σουρεαλισμού, που αφήνει τη φαντασία μας να καλπάσει ελεύθερη, ξεκινά μέσα από τη γνωριμία μας με την μαγική ακρίδα του Joan Miró!

Μπορείτε να φανταστείτε έναν βυθό μέσα σε μια πόλη ή μια πόλη μέσα σε έναν βυθό; Πώς θα ήταν ο πλανήτης μας αν η τάξη και η αρμονία έδιναν τη σκυτάλη στη φαντασία; Κλείνοντας τα μάτια, μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας, μοναδικό πλανήτη, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη φαντασία σας;

Τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών αφού πρώτα γνωρίσουν το έργο του Joan Miró επιχειρούν να φτιάξουν τον δικό τους πλανήτη από χαρτόνι και άλλα υλικά με την τεχνική του κολλάζ, μαζί με τους συνοδούς τους. Στόχος του εργαστηρίου είναι να ενεργοποιήσει τη φαντασία των παιδιών και να τα βοηθήσει να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε κατασκευές.

Δείτε περισσότερα

Νέα παιδικά εργαστήρια στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Ο μαγικός κόσμος του τσίρκου!

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-6 έτων

Κάθε Κυριακή, από 01/10 έως 03/12 | 12.00-13.15

Με αφετηρία την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο», τα παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον μαγικό κόσμο του Fernand Léger, έναν κόσμο εμπνευσμένο από το τσίρκο, και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές!

Οι ακροβάτες, οι ταχυδακτυλουργοί, τα χρώματα και οι αντιθέσεις του τσίρκου μάγεψαν τον Léger, ο οποίος προσπάθησε να μεταδώσει την κίνηση και την αίσθηση της ελευθερίας μέσα από στρογγυλές φόρμες, θεωρώντας το στρογγυλό συνώνυμο της ελευθερίας.

Τα παιδιά περιηγούνται στην περιοδική έκθεση και συλλέγουν στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν στο Παιδικό Εργαστήριο με διάφορα υλικά όπως χαρτόνια, μαρκαδόροι και χάντρες για να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση.

Δείτε περισσότερα

Νέα παιδικά εργαστήρια στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Με πρωταγωνιστή το χρώμα

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 7-9 έτων

Κάθε Σάββατο, από 30/09 έως 02/12 | 10.30-12.00

Τι χρώμα έχει η θάλασσα όταν ο ήλιος ξαπλώνει στον ορίζοντα;

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή αντλώντας έμπνευση από την μόνιμη Συλλογή του Μουσείου και συγκεκριμένα από το έργο του Θεόδωρου Στάμου, προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-9 ετών να χαθούν στη μαγεία των χρωμάτων.

Παρατείνοντας το καλοκαίρι, ταξιδεύουμε στο Ατέρμονο Πεδίο της Λευκάδας του Στάμου και ανακαλύπτουμε τις ανεξάντλητες δυνατότητες των χρωμάτων, δίνοντας έμφαση στη δύναμή τους και στον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν για να εκφράσουν τον ψυχισμό και τις εμπειρίες ενός καλλιτέχνη.

Μέσα από τον πειραματισμό και την παραγωγή μοναδικών χρωμάτων, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν δυναμικές χρωματικές επιφάνειες που θα αντανακλούν τον δικό τους ψυχικό κόσμο και τις οπτικές εμπειρίες.

Δείτε περισσότερα

Χαρακτήρες από μια άλλη εποχή

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 9-12 έτων

Κάθε Σάββατο, από 30/09 έως 02/12 | 12.30-14.00

Πώς μπορεί μια αυγοθήκη να μεταμορφωθεί στον τέλειο καμβά;

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εμπνέεται από την περιοδική έκθεση «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο» που παρουσιάζεται στο Μουσείο έως τις 3 Δεκεμβρίου και καλεί τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών να ανακαλύψουν το έργο του Γάλλου ζωγράφου Henri de Toulouse-Lautrec.

Τα παιδιά γνωρίζουν τα πρόσωπα και τις ιστορίες που ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη μέσα από ένα ταξίδι στο Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα. Με αφορμή τις ιδιαίτερες προσωπικότητες που αναπαριστά ο Toulouse-Lautrec, τα παιδιά δημιουργούν τους δικούς τους χαρακτήρες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους. Μια χάρτινη αυγοθήκη μετατρέπεται σε καμβά και φιλοξενεί με χιουμοριστική και παιγνιώδη διάθεση μια μικρή ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται γύρω από ένα πρόσωπο βγαλμένο από άλλη εποχή.

Δείτε περισσότερα

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκθεσιακός και εκδοτικός εορταστικός Δεκέμβριος από τον Κώστα Ευαγγελάτο

Ο Κώστας Ευαγγελάτος μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης συμμετοχής του, ως τιμώμενος εικαστικός, στα Πολιτιστικά Δρώμενα Τέχνης 2023 / Visions of Contemporary Art, στον...

Η γεωμετρική πηγή των αφηρημένων αυτοσχεδιασμών του Καντίνσκι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Vassili Kandinsky γεννήθηκε στη Μόσχα το 1866. Το 1886 παρακολούθησε μαθήματα Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας....

Το ελκυστικό μυστήριο των εικαστικών έργων του Μαγκρίτ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης.  Ο Ρενέ Μαγκρίτ γεννήθηκε το 1898 στην Βελγική πόλη Λεσίν. Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του διαδραμάτισαν τα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this