Ο Άγιος, από τον ζωγράφο Κωνσταντίνο – Γεράσιμο Ευαγγελάτο

Εικαστικές προσωπογραφικές προσεγγίσεις της μορφής του Αγίου Γερασίμου ως Ασκητή από τον ζωγράφο, ποιητή, θεωρητικό της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο. 

Χαίρε νήσος με πυξίδα του Αγίου τον καθαρμό!
(Από τον Ύμνο στην Κεφαλονιά.)

Εικαστικές προσωπογραφικές προσεγγίσεις της μορφής του Αγίου Γερασίμου ως Ασκητή από τον ζωγράφο, ποιητή, θεωρητικό της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο.

Πρόκειται για σχεδιαστικές και ζωγραφικές παραλλαγές της μορφής του Αγίου. Οι προσωπογραφίες ξεκίνησαν με βάση μελέτης μία από τις αρχαιότερες αγιογραφικές εικόνες του από την συλλογή Κοσμετάτου, με “ρεαλιστική” όμως προσέγγιση και εξπρεσιονιστική απόδοση της μορφής.

Η συνεχής προσπάθεια απεικόνισης συνεχίστηκε εντατικά από το 1998, και προξένησε ιδιαίτερη απήχηση και αισθητική συγκίνηση στους φιλότεχνους μέχρι σήμερα σε όλους του χώρους τέχνης που εκτέθηκαν οι συνθέσεις.

Πρόσφατα έγιναν παρουσιάσεις έργων της ενότητας στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι, στα πλαίσια των επετειακών εκθέσεων για τα πενήντα δημιουργικά χρόνια του καλλιτέχνη. Το 2001 ο Κώστας Ευαγγελάτος πρόσφερε στη μνήμη των γονέων του το έργο, με τίτλο: “Ο Άγιος”, ελαιογραφία σε καμβά, στο Ηγουμενείον της Ιεράς Μονής του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά της Κεφαλονιάς.

ΣΥΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
COSTAS EVANGELATOS ART-EST
ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι Δεύτεροι Δελφικοί Διάλογοι στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Στον ομφαλό της γης, στο σπουδαιότερο Μαντείο της Ελληνικής αρχαιότητας, διοργανωθήκαν πρόσφατα οι δεύτεροι Δελφικοί Διάλογοι, που στόχο είχαν την ανάλυση...

Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2024:  Τέχνη υψηλών αξιώσεων στα ξενοδοχεία «Minos Beach Art Hotel» &  “Minos Palace” του Ομίλου 

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη  Χαλάρωση, πολυτέλεια αλλά και τέχνη μπορούν να απολαύσουν οι ένοικοι των ξενοδοχείων του Ομίλου Μαμιδάκη στα δύο φιλόξενα ξενοδοχεία του στον...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this