Ο Άγιος, από τον ζωγράφο Κωνσταντίνο – Γεράσιμο Ευαγγελάτο

Εικαστικές προσωπογραφικές προσεγγίσεις της μορφής του Αγίου Γερασίμου ως Ασκητή από τον ζωγράφο, ποιητή, θεωρητικό της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο. 

Χαίρε νήσος με πυξίδα του Αγίου τον καθαρμό!
(Από τον Ύμνο στην Κεφαλονιά.)

Εικαστικές προσωπογραφικές προσεγγίσεις της μορφής του Αγίου Γερασίμου ως Ασκητή από τον ζωγράφο, ποιητή, θεωρητικό της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο.

Πρόκειται για σχεδιαστικές και ζωγραφικές παραλλαγές της μορφής του Αγίου. Οι προσωπογραφίες ξεκίνησαν με βάση μελέτης μία από τις αρχαιότερες αγιογραφικές εικόνες του από την συλλογή Κοσμετάτου, με “ρεαλιστική” όμως προσέγγιση και εξπρεσιονιστική απόδοση της μορφής.

Η συνεχής προσπάθεια απεικόνισης συνεχίστηκε εντατικά από το 1998, και προξένησε ιδιαίτερη απήχηση και αισθητική συγκίνηση στους φιλότεχνους μέχρι σήμερα σε όλους του χώρους τέχνης που εκτέθηκαν οι συνθέσεις.

Πρόσφατα έγιναν παρουσιάσεις έργων της ενότητας στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι, στα πλαίσια των επετειακών εκθέσεων για τα πενήντα δημιουργικά χρόνια του καλλιτέχνη. Το 2001 ο Κώστας Ευαγγελάτος πρόσφερε στη μνήμη των γονέων του το έργο, με τίτλο: “Ο Άγιος”, ελαιογραφία σε καμβά, στο Ηγουμενείον της Ιεράς Μονής του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά της Κεφαλονιάς.

ΣΥΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
COSTAS EVANGELATOS ART-EST
ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αδριανός Σωτήρης: “Ζωγραφίζω για να ξορκίσω τους φόβους μου”  

Ο ζωγράφος Αδριανός Σωτήρης μιλά στo Αrtviews για την έκτη ατομική του έκθεση με τίτλο “The Thing in Itself”, στην γκαλερί Contemporary Athens σε...

Οι δραματικές μπαρόκ φωτοσκιάσεις του συναρπαστικού Καραβάτζιο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο / Michelangelo Merisi da Caravaggio γεννήθηκε πιθανόν στο Μιλάνο το 1571. Ο...

“Εμετός στο Κόρνερ” σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Ιάκωβου Μολυμπάκη

Γράφει η  Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) Στον υπέροχο χώρο του "RAMON" στο Παγκράτι μόνο για μία παράσταση στις 26.3.2024,  ανέβηκε το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this