O Απόλλων Γλύκας εκθέτει στην αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου»

Η έκθεση με τίτλο INHALE  “notes from behind a window” εγκαινιάζεται την Πέμπτη 17 Μαρτίου, 16.00 – 21.00, και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 9 Απριλίου 2022.

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου», παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Απόλλωνα Γλύκα με τίτλο INHALE  “notes from behind a window”.

Η έκθεση παρουσιάζει ένα σύνολο της πιο πρόσφατης δουλειάς του καλλιτέχνη που αποτελείται από φωτογραφικά κολάζ και κατασκευές. Μέσα από αυτή τη σειρά έργων, ο Γλύκας εστιάζει στη διαμόρφωση της επικοινωνίας του υποκειμένου με την πόλη και τον δημόσιο χώρο μέσα από μια καθηλωμένη οπτική, όπως αυτή διαμορφώθηκε το διάστημα των δύο τελευταίων ετών.

Φωτογραφίες από την περίοδο του εγκλεισμού που βγάζει ο καλλιτέχνης από τα στενά όρια του σπιτιού του απεικονίζουν αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, κεραίες και άλλες συσκευές επικοινωνίας, που υπονοούν την ανθρώπινη παρουσία και την ανάγκη του ανθρώπου να διατηρήσει μια επαφή με την εξωτερική πραγματικότητα. Οι μεταλλικές κατασκευές αντανακλούν λεπτομέρειες που βρίσκονται στα φωτογραφικά κολάζ και μαζί συνθέτουν μια εγκατάσταση, όπου η υλικότητα και η χρηστικότητα αντιστρέφονται δημιουργώντας μια αίσθηση αυτονομίας και παράξενης οικειότητας.

Απόλλων Γλύκας, Vacuum, variable dimensions Aluminum,metal, foam, acrylic glass

Who is Who

Ο Απόλλωνας Γλύκας είναι εικαστικός καλλιτέχνης με έδρα την Αθήνα.
Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2005-2012) και της Ακαδημίας Leica του τμήματος δημιουργικής φωτογραφίας (2000-2003). Συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά και δημιουργικά γραφεία υλοποιώντας εγκαταστάσεις και εικαστικές κατασκευές και εργάζεται ως φωτογράφος από το 2000. Παράλληλα διδάσκει σχέδιο και ζωγραφική από το 2010. Είναι μέλος του Εικαστικού επιμελητήριου. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και βρίσκονται σε δημόσιες συλλογές, ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει βραβευτεί από: το Artist Fellowship Program ARTWORKS (2019), τον Ο.Σ.Ε. (CODERAILART 2017), την Aegean Airlines (2016), την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός (2010), το Ινστιτούτο Ι.Ο.Α.Σ. (2010), το ταχυδρομικό ταμιευτήριο (Τ.Τ. 2009). Το σχέδιο, η ζωγραφική, η γλυπτική, και η φωτογραφία αποτελούν μέρη του εικαστικού του λόγου.
Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές.

Απόλλων Γλύκας, Lookout 80 x 60 cm Photograph in Artist Frame 2022

Info

Διάρκεια έκθεσης
Πέμπτη 17 Μαρτίου έως Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00-20.00
Τετάρτη 12.00-18.00
Σάββατο 12.00–15.00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα, 10671
2103607598, [email protected]
fax: 2103607546, www.ekfrasi-art.gr

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή σας στη γκαλερί.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι Δεύτεροι Δελφικοί Διάλογοι στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Στον ομφαλό της γης, στο σπουδαιότερο Μαντείο της Ελληνικής αρχαιότητας, διοργανωθήκαν πρόσφατα οι δεύτεροι Δελφικοί Διάλογοι, που στόχο είχαν την ανάλυση...

Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2024:  Τέχνη υψηλών αξιώσεων στα ξενοδοχεία «Minos Beach Art Hotel» &  “Minos Palace” του Ομίλου 

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη  Χαλάρωση, πολυτέλεια αλλά και τέχνη μπορούν να απολαύσουν οι ένοικοι των ξενοδοχείων του Ομίλου Μαμιδάκη στα δύο φιλόξενα ξενοδοχεία του στον...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this