Ο διεθνής Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος είναι ο τιμώμενος καλλιτέχνης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γιόρτασε την 52η επέτειο της ιδρύσεως του ανωτέρω Ομοσπονδιακού Κράτους στο Ζάππειο την περασμένη Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023.

Με τιμώμενο πρόσωπο τον Έλληνα Καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γιόρτασε την 52η επέτειο της ιδρύσεως του ανωτέρω Ομοσπονδιακού Κράτους στο Ζάππειο την περασμένη Πέμπτη (23 Νοεμβρίου).

Η εφετινή εκδήλωση είχε πολυδιάστατη σημασία καθώς με την έκθεση αντιπροσωπευτικών και υψηλού οικολογικού συμβολισμού έργων του “παγκόσμιου” Αρκά γλύπτη “προλογίστηκε” η επικείμενη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP 28 που θα εκκινήσει στο Ντουμπάι στις 30 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή είκοσι οκτώ χωρών.

 

Ο Νίκος Φλώρος

Τα οκτώ μοναδικά μεγάλων διαστάσεων και ασύλληπτης καλλιτεχνικής εμπνεύσεως που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα έργα του Νίκου Φλώρου “μαγνήτισαν” τα βλέμματα όλων όσων είχαν την τιμή να παραβρεθούν στις αίθουσες του Ζαππείου Μεγάρου.

Το αστραφτερό μεταλλικό αλουμινένιο φόρεμα της Μαρίας Κάλλας που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νίκος Φλώρος εμπνευσμένο από εκείνου με το οποίο η Diva ερμήνευσε την “Τραβιάτα” του Βέρντι και που ήρθε ιδικά για την εκδήλωση αυτή απευθείας από την όπερα του Ντουμπάι όπου και εκτίθεται από τον Μάιο 2023 στην κεντρική αίθουσα της όπερας του Ντουμπάι στα πλαίσια του εορτασμού των εκατό χρόνων από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας! το γλυπτό συγκλόνισε και εντυπωσίασε άπαντες, ευρισκόμενο στο κέντρο της αίθουσας με τα εκθέματα.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Στην εγκωμιαστική για τον τιμώμενο Καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο ομιλία του ο Πρέσβης των Η.Α.Ε. στην Ελλάδα, Σουλεϊμάν Χάμιντ Αλ Αλμαζοούι τόνισε

“Για πρώτη φορά η Πρεσβεία των Η.Α.Ε. ανοίγει τις πόρτες της στους υψηλούς της προσκεκλημένους οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά μερικά από τα σημαντικότερα έργα του Έλληνα γλύπτη που βασίζονται σε μια ειδική τεχνική μετατροπής αλουμινίου σε πρωτότυπα έργα τέχνης, μοναδικά γλυπτά κοστούμια και πορτραίτα διάσημων προσωπικοτήτων.

Ο Νίκος Φλώρος έχει δώσει στο πρόσφατο παρελθόν το καλλιτεχνικό του παρών με μεγάλη επιτυχία στο Αμπού Ντάμπι, όπου εκτός από εκθέσεις που έχει παρουσιάσει εκεί, έχει δημιουργήσει με την ιδιαίτερη τεχνική του το πορτραίτο του προέδρου των Η.Α.Ε., Α.Υ. Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Zαγιέν Aλ Ναχαγιάν. Έκτοτε το πορτρέτο του ανήκει στη μόνιμη συλλογή του Κράτους.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τη φιλοξενία των Η.Α.Ε, ο κ. Νίκος Φλώρος δημιούργησε το σύμβολο των Η.Α.Ε, το «Γεράκι της Ερήμου» που μας προσέφερε ως ένδειξη τιμής και συνέχειας της καλλιτεχνικής συνεργασίας του με τα Η.Α.Ε.
Μέσω του καλλιτεχνικού του έργου προωθεί το ενδιαφέρον των δύο χωρών να επεκτείνουν την ήδη εξαιρετική διμερή τους συνεργασία σε διάφορους τομείς, κρίσιμους για το μέλλον των κοινωνιών, που υποδηλώνουν τη δυνατότητα της τέχνης ως χρήσιμου εργαλείου για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την ανάγκη συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση βασίζεται στην επιτυχία των προηγούμενων εκθέσεων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο οποίος με τη μεγάλη δημιουργικότητα και το πάθος του για το έργο του, ενεργεί ως πρεσβευτής του κοινού οράματός μας για ένα βιώσιμο μέλλον, καθώς επίσης και της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης, ανοίγοντας διεθνείς δρόμους στην πορεία της Ελλάδας με βάση το πολιτιστικό πλεόνασμα που κληρονόμησε και το οποίο συνεχώς εξελίσσεται!”

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Στην λαμπερή βραδιά του Ζαππείου Μελάθρου έδωσαν το παρών εκπρόσωποι του Πολιτικού, του Πνευματικού και του Καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας, οι συνεργάτες του Νίκου Φλώρου καθώς και η ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων με τον στρατηγό Κωνσταντίνο φλώρο αλλά και δεκάδες διπλωμάτες από πολλά Κράτη της υφηλίου.

Την έκθεση επιμελήθηκε το γραφείο οπτικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Matrix Design. Το styling του Νίκου Φλώρου είναι από TImos fashion store and lygeri hair.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση
Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι Δεύτεροι Δελφικοί Διάλογοι στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Στον ομφαλό της γης, στο σπουδαιότερο Μαντείο της Ελληνικής αρχαιότητας, διοργανωθήκαν πρόσφατα οι δεύτεροι Δελφικοί Διάλογοι, που στόχο είχαν την ανάλυση...

Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2024:  Τέχνη υψηλών αξιώσεων στα ξενοδοχεία «Minos Beach Art Hotel» &  “Minos Palace” του Ομίλου 

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη  Χαλάρωση, πολυτέλεια αλλά και τέχνη μπορούν να απολαύσουν οι ένοικοι των ξενοδοχείων του Ομίλου Μαμιδάκη στα δύο φιλόξενα ξενοδοχεία του στον...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this