«Ο Ευγενικός Ευγένιος»: Το νέο παιδικό βιβλίο της Ευρυδίκης Σιγαλού

Η συγγραφέας Ευρυδίκη Σιγαλού μέσα από τα βιβλία της προσπαθεί να αφυπνίσει τις ψυχές των αγαπημένων της αναγνωστών, για έναν καλύτερο κόσμο.

Ο «Ευγενικός Ευγένιος» είναι το καινούργιο της εγχείρημα, από τις εκδόσεις ΜΕΘΕΞΙΣ, υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO και του INTERNATIONAL ACTION ART.

Είναι μία καινούργια πρόταση στη συγγραφική της πορεία καθώς αποτελεί ένα “εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς” το οποίο δείχνει στα παιδιά, αλλά υπενθυμίζει και στους μεγάλους, τους καλούς και ευγενικούς τρόπους συμπεριφοράς για μία κοινωνία γενναιόδωρη, ευχάριστη, ηθική και δίκαιη.

Ο «Ευγενικός Ευγένιος» όμως, κυρίως, μας μαθαίνει να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να χαμογελάμε. Γιατί, το χαμόγελο φωτίζει τη ζωή μας!

Την εικονογράφηση του βιβλίου την έχει επιμεληθεί η εικαστικός Έλενα Πολυχρονιάδη, με τηνευφάνταστη και ιδιαίτερη τεχνική του κολάζ χρησιμοποιώντας σκηνές, χρώματα, στιγμές, εικόνες της καθημερινής ζωής με τον ήρωα «Ευγενικό Ευγένιο».

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

Χρήστος Κονταρούδης: Ο άνθρωπος ανυψώνεται ηθικά και αισθητικά από τη θέαση της εικαστικής τέχνης 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design...

Νίκος Λαγός: H τέχνη δρα υπερβατικά και απελευθερωτικά 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Κοιτώντας τα τελάρα του εικαστικού Νίκου Λαγού, ο θεατής διαπιστώνει μια τολμηρή αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης στο όριο μιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this