«Ο Ευγενικός Ευγένιος»: Το νέο παιδικό βιβλίο της Ευρυδίκης Σιγαλού

Η συγγραφέας Ευρυδίκη Σιγαλού μέσα από τα βιβλία της προσπαθεί να αφυπνίσει τις ψυχές των αγαπημένων της αναγνωστών, για έναν καλύτερο κόσμο.

Ο «Ευγενικός Ευγένιος» είναι το καινούργιο της εγχείρημα, από τις εκδόσεις ΜΕΘΕΞΙΣ, υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO και του INTERNATIONAL ACTION ART.

Είναι μία καινούργια πρόταση στη συγγραφική της πορεία καθώς αποτελεί ένα “εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς” το οποίο δείχνει στα παιδιά, αλλά υπενθυμίζει και στους μεγάλους, τους καλούς και ευγενικούς τρόπους συμπεριφοράς για μία κοινωνία γενναιόδωρη, ευχάριστη, ηθική και δίκαιη.

Ο «Ευγενικός Ευγένιος» όμως, κυρίως, μας μαθαίνει να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να χαμογελάμε. Γιατί, το χαμόγελο φωτίζει τη ζωή μας!

Την εικονογράφηση του βιβλίου την έχει επιμεληθεί η εικαστικός Έλενα Πολυχρονιάδη, με τηνευφάνταστη και ιδιαίτερη τεχνική του κολάζ χρησιμοποιώντας σκηνές, χρώματα, στιγμές, εικόνες της καθημερινής ζωής με τον ήρωα «Ευγενικό Ευγένιο».

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Βαν Γκογκ και τα κυπαρίσσια της παρηγοριάς

Μάλλον δεν προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο πιο διάσημος καταθλιπτικός στην ιστορία της τέχνης, υιοθέτησε το μεσογειακό κυπαρίσσι ως μοτίβο στα...

Η παλλόμενη ζωγραφική τρυφερότητα στις συνθέσεις του Ρενουάρ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης. Ο Πιέρ Ωγκύστ Ρενουάρ / Pierre Auguste Renoir γεννήθηκε στην πόλη Λιμόζ της Γαλλίας το 1841. Ήταν...

Ξένοι δημοσιογράφοι μαγεύτηκαν από την Νάξο και διαφημίζουν το νησί της Αριάδνης σε όλο τον πλανήτη

Πρόεδροι δημοσιογραφικών ενώσεων και δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this