Ο Κώστας Σιαφάκας στην gallery genesis

Η έκθεση με τίτλο «Το σύμπαν έπεσε μέσα στον καθρέφτη με το χειροποίητο σκοτάδι» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 20:00.

Η gallery genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Κώστα Σιαφάκα, «Το σύμπαν έπεσε μέσα στον καθρέφτη με το χειροποίητο σκοτάδι», σε καλλιτεχνική διεύθυνση – επιμέλεια του Γιώργου Τζάνερη.

Ο καλλιτέχνης, Κώστας Σιαφάκας, λέει για την έκθεση του

Ο κόσμος κοιμάται μέσα σε πανίσχυρους, σιωπηλούς ανέμους. Πριν απ’ αυτόν, ξυπνούν οι λεπτομέρειές του: o δείκτης του χεριού, που δείχνει την καρδιά του πράγματος∙ η αιχμή της βελόνας, που τρυπά το χάρτινο ένδυμα∙ οι απολήξεις του ξερόκλαδου, που δεν θα σπάσουν ποτέ∙ το ράμφος του μολυβιού, που κελαηδάει κλειστό. Τόποι, χώροι, αντικείμενα και ζώα αιωρούνται. Ο κόσμος ονειρεύεται τον υπνοβάτη εαυτό του, που μια νύχτα δραπέτευσε πηδώντας απ’ το παράθυρο που δεν ήταν παράθυρο. Ούτε η νύχτα ήταν νύχτα. Το σύμπαν έπεσε μέσα στον καθρέφτη με το χειροποίητο σκοτάδι.

Τα έργα που απαρτίζουν την παρούσα έκθεση δημιουργήθηκαν από το 2009 έως το 2021 και είναι ζωγραφισμένα με μολύβι. Βλέποντάς τα, ξέχωρα πλέον από τον δημιουργό τους, διαπιστώνω ότι αποτελούν απόπειρες ώσμωσης της οπτικής μνήμης και της φαντασίας, με σκοπό, κάθε φορά, να συγκροτείται μια πληρέστερη μορφή, ικανή να εξισώνει, ολοένα και πιο πειστικά, την πραγματική ζωή με το όνειρο.

Έργο του Κώστα Σιαφάκα

Who is Who

Ο Κώστας Σιαφάκας γεννήθηκε το 1975 στην Πάτρα.

Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1994-2000) και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2015).

Από το 2003 έως το 2019 δίδαξε Εικαστικά ως μόνιμος εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Από τον Ιούνιο του 2019 είναι μέλος Ε.Δι.Π. του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις

(Πολύεδρο, 2003, Πάτρα/ Γκαλερί Έκφραση, 2006, Αθήνα/ Πολύεδρο, 2008, Πάτρα/ Χώρος Τέχνης 24, 2011, Αθήνα/ Γκαλερί Genesis, 2021, Αθήνα) και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δοκίμια και λογοτεχνικά κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Νέα Ευθύνη και Φρέαρ.

Έχει γράψει τις συλλογές διηγημάτων «Αντανάκλαση» (2018) και «Το ψάρι και το ζάρι» (2021), που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σμίλη.

Έργο του Κώστα Σιαφάκα

Info

Διάρκεια έκθεσης
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 έως Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 21.00
Τετάρτη, Σάββατο 12.00 – 15.00

Gallery Genesis
Χάρητος 35, Αθήνα 106 75
211 7100566
www.gallerygenesisathens.com

Έργο του Κώστα Σιαφάκα
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το Τρίγωνο της Θλίψης: Ένας χειμαρρώδης Χρυσός Φοίνικας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Στο «Τρίγωνο της Θλίψης» ένα ζευγάρι νεαρών influencers του Instagram θα προσκληθούν δωρεάν λόγω της επικερδούς ιδιότητάς τους σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό,...

“Επιτέλους… Μια Ανοιχτή Αγκαλιά” Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Τέχνης από το Ίδρυμα Μόραλη, το Apolyto Creative Spot και το Artviews.Gr

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής, το σύγχρονο δημιουργικό εργαστήριο Τέχνης, Apolyto Creative Spot, επανέρχεται πιο γιορτινό και δημιουργικό από ποτέ.   Σε συνεργασία με το...

Δημοπρασία του Οίκου Magna’s στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Είναι από πολύ παλιά γνωστό ότι η τέχνη, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως αυτοί που ζούμε τον τελευταίο καιρό, μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this