«Ο κύκλος με τις πεταλούδες»: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Παιδιά στη Sianti Gallery

Το εναρκτήριο ραντεβού με τους μικρούς φιλότεχνους φίλους της Sianti Gallery ανανεώνεται με αφορμή την ομαδική έκθεση "Tondo" το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 11:30.

Ανανεώνοντας το ραντεβού με τους μικρούς φιλότεχνους φίλους της, η Sianti Gallery σας περιμένει το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη στο εναρκτήριο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα για την φετινή χρονιά 2023-2024.

Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύσσεται γύρω από την έννοια του κύκλου, ενός σχήματος συμβόλου στη τέχνη. Με αφορμή τον αναγεννησιακό όρο “tondo” που παραπέμπει σε κάθε στρογγυλό έργο, πίνακα ή γλυπτό, ξαναθυμόμαστε τον κύκλο των χρωμάτων και δημιουργούμε το ατομικό μας στρογγυλό έργο!

Χρωματικός κύκλος

Όμως, από πού εμπνέονται οι καλλιτέχνες; Παρατηρώντας τα έργα της έκθεσης στην γκαλερί αναζητούμε τους θεματικούς τους προσανατολισμούς. Ο κύκλος είναι ταυτόχρονα το τέλος και ο σπόρος, η ολοκλήρωση, αλλά και μια νέα αρχή, ακριβώς όπως και ο κύκλος της ζωής της πεταλούδας! Η πεταλούδα θα είναι η δική μας αφόρμηση για δημιουργία σε αυτή την πρώτη φθινοπωρινή μας συνάντηση! Στίχοι, εικόνες και ήχοι θα μας δώσουν έμπνευση και … φτερά για δημιουργία!

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Sianti Gallery, σε συνεργασία με την Δρ Πόπη Γεωργοπούλου, μουσειολόγο και μουσειοπαιδαγωγό, με πείρα στον σχεδιασμό και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για μουσεία και χώρους πολιτισμού, προσφέρουν πολυαισθητηριακά ερεθίσματα στα παιδιά για να διαισθανθούν και να κατανοήσουν μορφές και όψεις της τέχνης, να εμπλουτίσουν έτσι την προσωπικότητά τους! Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά κάθε ηλικίας πιο κοντά στις ιδέες και τον κόσμο των καλλιτεχνών.

“Πεταλούδα” Andy Warhol

Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα, βασισμένα στη θεωρία του εποικοδομισμού και τις κοινωνικοπολιτισμικές θεωρίες για τη μάθηση, θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω ημερομηνίες της χρονιάς 2023 – 2024.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:30π.μ.

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

Μεγάλη διάκριση για την bluegr Hotels & Resorts

Κατά τη διάρκεια λαμπρής τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Athenaeum InterContinental απονεμήθηκε στη bluegr Hotels & Resorts  το βραβείο για...

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this