Ο Μάνθος Γαΐτης εκθέτει στην γκαλερί Αργώ

Η ατομική έκθεση με τίτλο Ζωγραφικοί περίπατοι στην ποίηση του Λόρκα εγκαινιάζεται την Τρίτη 12 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 14 Μαΐου 2022.

Η γκαλερί Αργώ υποδέχεται στους χώρους της τον Μάνθο Γαΐτη, ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, εμπνευσμένη από την ποίηση του Φρεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, με έργα ζωγραφικής κάτω από το γενικό τίτλο «Ζωγραφικοί περίπατοι στην ποίηση του Λόρκα».

Αυτή είναι η 9η ατομική του έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 12 Απριλίου στις 7 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως τις 14 Μαΐου 2022.

Λόγω της περιόδου του Πάσχα, η γκαλερί θα είναι κλειστή τη Μεγάλη Εβδομάδα
και θα ξανανοίξει με την έκθεση την Τετάρτη 27 Απριλίου.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης μας μιλάει για τη δουλειά του

«[…]Η κάθε ζωγραφική στιγμή (εικόνα), είναι εν δυνάμει μια συγκλονιστική αποτίμηση αυτού που έχουμε υπάρξει. Πρόθεσή μου είναι η ζωγραφική να αναδείξει στοιχεία του υποσυνείδητου, του φαντασιακού και του ονειρικού σκιαγραφώντας την ανθρώπινη περιπέτεια, οδηγώντας έτσι με το δικό της τρόπο στη συνειδητοποίηση της ανθρώπινης ζωής και του προορισμού της.
Οι εικόνες χωρίς πολλές φορές να το θέλω, αντανακλούν πολλαπλά σημασιολογικά επίπεδα και συνεχείς αλληγορίες που προκαλούν το θεατή να κάνει μια δική του διαδρομή, να συμμετέχει ή να αποστασιοποιείται από το μύθο που παρουσιάζεται.[…]»

Έργο του Μάνθου Γαΐτη

Who is Who

Ο Μάνθος Γαΐτης γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα.
Σπούδασε γραφιστική τον Αθηναϊκό Τεχνολογικό Όμιλο-ΑΤΟ του Κωνσταντίνου Δοξιάδη (1975-1978). Ασχολήθηκε για 10 περίπου χρόνια με τη διαφήμιση ενώ παράλληλα σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1981-1986) με καθηγητές τους Νίκο Κεσανλή, Γιάννη Μόραλη και Δημήτρη Μυταρά. Δίδαξε ζωγραφική στα σχολεία της Τήνου (από όπου κατάγεται) μέχρι το 1994. Πραγματοποίησε οκτώ προσωπικές εκθέσεις στην Γκαλερί «Αργώ» στην Αθήνα από το 1993 έως το 2016). Ενώ συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.
Τα πρώτα χρόνια της δημιουργικής του εργασίας, ο Γαΐτης ανέπτυξε ανθρωπομορφικές συνθέσεις σε εσωτερικούς χώρους με ρεαλιστικό χαρακτήρα. Αργότερα ασχολήθηκε με την τοπιογραφία και ιδιαίτερο χώρο στο έργο του κατέχουν τοπία της Τήνου με ιμπρεσιονίστικες επιρροές.

Από το 2000 η ζωγραφική του ακολούθησε καινούργιους δρόμους εικονογραφώντας τα ποιήματα του T. S. Elliot με αλληγορικά στοιχεία και συμβολισμούς. Από το 2009 επηρεασμένος από τις «αόρατες πόλεις» του Καλβίνο, έδωσε την δική του εικονοποιητική ερμηνεία καταγωγής της πόλης και του χωριού.

Έργο του Μάνθου Γαΐτη

Info

Διάρκεια έκθεσης
Τρίτη 12 Απριλίου έως Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Λόγω της περιόδου του Πάσχα, η γκαλερί θα είναι κλειστή τη Μεγάλη Εβδομάδα
και θα ξανανοίξει με την έκθεση την Τετάρτη 27 Απριλίου.

Επισκέψεις
Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 17:00-20:00
Σάββατο: 11:00-15:00

Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι Α Ρ Γ Ω
Νεοφύτου Δούκα 5, 10674 Κολωνάκι
210 7249.333
[email protected], website: www.argo-gallery.gr

Για την είσοδό σας είναι υποχρεωτικό να έχετε:
– Πιστοποιητικό εμβολιασμού,
ή πιστοποιητικό νόσησης,
ή αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό (PCR ή rapid test)
– Την Αστυνομική σας ταυτότητα
– Μάσκα προστασίας

Έργο του Μάνθου Γαΐτη
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκπλήρωση, Υπαίθρια έκθεση της Άλεξ Μυλωνά

Την αναβίωση ή/και την εκπλήρωση του οράματος της γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά (1920-2016) - με σύγχρονους όρους - προτείνει η υπαίθρια έκθεση που παρουσιάζεται έως...

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this