Ο Θοδωρής Λάλος στην Gallery13

Η έκθεση διαρκεί έως την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2022.

Η GALLERY13 παρουσιάζει την Έκθεση του Εικαστικού Θοδωρή Λάλου, με έργα Ζωγραφικής και Κατασκευών από σπαράγματα παλαιών βιβλίων και φωτογραφιών σε νέα μορφή με τίτλο «ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΊΕΣ».

Λίγα λόγια για την έκθεση από την Μαργαρίτα Τιλελή-Αρχαιολόγος

«Η χρήση του βιβλίου όπως δεν την περιμένει και δεν την φαντάζεται ένας αναγνώστης. Βιβλία που απαρτίζονται μόνο από τα εξώφυλλα, τις ράχες, τη βιβλιοδεσία, τις σελίδες , βιβλία παλιά και σύγχρονα, με χειρόγραφες σημειώσεις, κιτρινισμένες σελίδες, σημάδια του καιρού και της μνήμης. Όλα τα στοιχεία τους αποδομούνται και ταυτόχρονα συντίθενται για να για να αποτελέσουν τμήμα μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας που αρχίζει από το βιβλίο σαν λειτουργική οντότητα και το μετατρέπει σε όχημα που κουβαλάει μνήμες, αφηγείται απτές και διαδραστικές ιστορίες, γίνεται παιχνίδι και ταυτόχρονα εισβάλλει στην καθημερινότητα οικείο και απόμακρο μαζί.

Η τεχνική που χρησιμοποιεί ο Θοδωρής Λάλος πρωτότυπη, σύνθετη και ιδιόμορφη, εφάμιλλη με την ξεχωριστή προσωπικότητα του, με τη χρήση των σελίδων ανοιχτών αλλά μη αναγνώσιμων, την εναρμόνιση ζωγραφικής, καλλιγραφίας, κολλάζ ,γλυπτικής και χρήσης ένθετων αντικειμένων στοιχειοθετούν ένα άρτιο και ολοκληρωμένο εικαστικό δρώμενο που ενεργοποιεί ταυτόχρονα όλες τις αισθήσεις και προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση της πραγματικότητας μέσα από τα μάτια ενός ενηλίκου που δε λησμόνησε ποτέ την παιδική του ηλικία.

Η πυκνότητα των νοημάτων ειδωμένη μέσα από μια φαινομενικά απλοϊκή προσέγγιση είναι αυτή που καθιστά τα έργα του μοναδικά παρουσιάζοντας τον χρόνο να κινείται και ταυτόχρονα να μένει στάσιμος σα να μην υπακούει στους φυσικούς νόμους. Με φαντασία, λογισμό και όνειρο, μια βόλτα στο χωρόχρονο και τη μνήμη, μέσω ενός ,ρομαντικού πλέον, αντικειμένου προορισμένου να μας ταξιδεύει με τα μάτια της ψυχής, σε μια κοινωνία που πρωταγωνιστούν οι γρήγορες εικόνες, οι επιφανειακές σκέψεις και μια αγχωτική ταχύτητα να τα αντιληφθούμε όλα στο τώρα.»

Θοδωρής Λάλος

Who is Who

Θοδωρής Λάλος 


Ο Θοδωρής Λάλος
σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης και Συντήρηση Έργων Τέχνης στην Αθήνα και τη Ρώμη. Έχει πραγματοποιήσει 11 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Ολλανδία, το Μεξικό, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Ιταλία, την Λιθουανία, τη Σουηδία, την Ρουμανία, τη Σερβία, την Ιαπωνία και τη Ρωσία.

Ασχολείται με τη ζωγραφική, τις κατασκευές, το εικαστικό βιβλίο και το κολλάζ.

GALLERY13

Η GALLERY13 αποτελεί ένα σημείο συνάντησης μέσα στο αστικό τοπίο, αφιερωμένο στον άνθρωπο και στον πολιτισμό. Λειτουργεί στο 13 της οδού Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου του ιστορικού κέντρου, εκεί όπου την περίοδο του μεσοπολέμου η συστάδα των μικρών διώροφων κτιρίων της περιοχής αποτελούσε τη «Νέα Αγορά» της πόλης της Δράμας.
Όραμα της GALLERY13 είναι να προβάλει στο ευρύτερο κοινό, μέσα από το σχέδιο, τη χαρακτική, την υδατογραφία, καλλιτέχνες όπου το χαρτί κυριαρχεί ως βασικό υλικό στα έργα τους. 
 
Παράλληλα, η λειτουργία του «Βιβλιοδετείου» στον χώρο της γκαλερί, συνδιαμορφώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της με στόχο να αναδείξει το βιβλίο ως αυτούσιο έργο τέχνης.
Η GALLERY13

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2022
Ωράριο Λειτουργίας
Τρίτη έως Σάββατο 18:00 – 22:00

GALLERY13Εκθέσεις Έργων ΤέχνηςΜητροπολίτου Αγαθαγγέλου 13, 66131, Δράμα2521181181, 6930299299www.gallery13.gr

Θοδωρής Λάλος
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Λίλα Κουφοπούλου: “Θέλω να αποτυπώνω στον καμβά το θετικό συναίσθημα που αισθάνομαι” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Η Λίλα Κουφοπούλου είναι μια εικαστικός που ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων. Στην προσπάθεια της για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση, εγκατέλειψε...

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this