Οι αμυγδαλιές άνθησαν και φέτος

Ο Vincent van Gogh ζωγράφισε τον διάσημο πίνακά του “Almond Blossom” στο Saint-Rémy-de-Provence τον Φεβρουάριο 1890 και τον πρόσφερε δώρο στον αδελφό του για τον νεογέννητο γιο του, Theo. Ο πίνακας αυτός εκτίθεται στο Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ.

Κοιτώντας τον με ηρεμία και προσοχή, αντιλαμβανόμαστε την αγάπη του van Gogh για τη φύση, τα ανθισμένα δέντρα και την επιρροή των ιαπωνικών μπλοκ στο έργο του.

Οι πίνακες του van Gogh είναι από τους πιο αξιόλογους στον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί από τους οίκους δημοπρασιών στη δημοσιότητα, άλλοι πίνακες του έχουν πουληθεί σε υψηλότατες τιμές και παραθέτουμε τα στοιχεία:

  • Το L’Allee Des Alyscamps, ένα τοπίο πουλήθηκε για 66 εκατομμύρια δολάρια το 2015.
  • Το βάζο με τις μαργαρίτες και τις παπαρούνες, μια νεκρή φύση πουλήθηκε για 61,8 εκατομμύρια δολάρια το 2014.
  • Το πορτρέτο του Δρ. Gachet, πουλήθηκε με ρεκόρ ύψους 82,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 1990.

Αν και η διάστασή του δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αυτοί οι πίνακες που αναφέραμε, είναι σίγουρα ένα όμορφο μοναδικό κομμάτι με σημασία για τη ζωή του van Gogh καθιστώντας το πολύτιμο για τους συλλέκτες.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

Penelope Cruz και Pedro Almodóvar: Από τα 90’s μέχρι σήμερα

Γράφει η Μαρία Δήμου Έπειτα από ένα θριαμβευτικό ξεκίνημα την δεκαετία του ’80, o εκκεντρικός Ισπανός σκηνοθέτης με τα τρελά μαλλιά και την υπέρμετρη αδυναμία στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this