Οι γιγάντιες ηφαιστειακές δημιουργίες του Dylan Gebbia-Richards από το Κολοράντο

Ο ζωγράφος Dylan Gebbia-Richards δημιουργεί τρισδιάστατα, πολύχρωμα έργα ζωγραφικής που μοιάζουν σαν έχουν δημιουργηθεί από μια μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη. Χρησιμοποιώντας χρωματιστό χρωστικό και σταγονίδια από λιωμένο κερί δημιουργεί απείθαρχα σχέδια και υφές που ξεφεύγουν από τον καμβά.

colorful wax paintings dylan gebbia richards

“Είμαι εμπνευσμένος από στιγμές έκρηξης φωτός που αντιλαμβάνομαι στο περιβάλλον μου”, λέει ο Richards και προσθέτει: “Με την ψευδαίσθηση προσπαθώ να καταγράψω αυτές τις εφήμερες ιδιότητες της έκρηξης στο τοπίο των καμβάδων μου”.

Κάνοντας πειραματισμούς με τα υλικά που επιλέγει, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης αναμιγνύει αυθόρμητα χρώματα και σχήματα στον καμβά για να δημιουργήσει 3D πίνακες που έχουν μια μοναδική και γοητευτική ποιότητα.

Ο Richards εξηγεί: “Η διαδικασία ζωγραφικής μου είναι εξελικτική. Κάθε νέο βήμα ενημερώνεται από το καθαρό αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων. “

colorful wax paintings dylan gebbia richards

Κάθε κομμάτι μοιάζει με εξωγήινο έδαφος από έναν μακρινό πλανήτη, όπου η γη είναι φτιαγμένη από τετηγμένο βράχο. Ωστόσο, ο Richard βρίσκει έμπνευση στον δικό μας πλανήτη και στα φυσικά μικροκοσμικά μέσα. Ο καλλιτέχνης εξηγεί: «Η δουλειά μου αποτελείται από τους ίδιους φυσικούς νόμους που υπαγορεύουν τον τρόπο με τον οποίο οι βρύσες της ερήμου διαβρώνονται, τα αιμοφόρα αγγεία εκτείνονται από την καρδιά και η ανύψωση δημιουργεί βουνά».

colorful wax paintings dylan gebbia richards

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ποικιλία τεχνοτροπιών ανάλογα με το μέγεθος της δημιουργίας του. Και οι εγκαταστάσεις αλλά και οι μικρότεροι καμβάδες, όλες οι δημιουργίες του αφήνουν άφωνο τον θεατή και τον ταξιδεύουν σε μαγικούς κόσμους. Ο καλλιτέχνης με έδρα το Κολοράντο, Dylan Gebbia-Richards δημιουργεί τρισδιάστατα, πολύχρωμα έργα ζωγραφικής που μοιάζουν με αυτά που έχουν δημιουργηθεί από μια αλλόκοτη ηφαιστειακή έκρηξη.

colorful wax paintings dylan gebbia richards
colorful wax paintings dylan gebbia richards
colorful wax paintings dylan gebbia richards

Dylan Gebbia-Richards: Website | Instagram

Πηγή: My Modern Met

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν ευγενώς από τον καλλιτέχνη στο mymodernmet.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

Penelope Cruz και Pedro Almodóvar: Από τα 90’s μέχρι σήμερα

Γράφει η Μαρία Δήμου Έπειτα από ένα θριαμβευτικό ξεκίνημα την δεκαετία του ’80, o εκκεντρικός Ισπανός σκηνοθέτης με τα τρελά μαλλιά και την υπέρμετρη αδυναμία στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this