Οι γιγάντιες ηφαιστειακές δημιουργίες του Dylan Gebbia-Richards από το Κολοράντο

Ο ζωγράφος Dylan Gebbia-Richards δημιουργεί τρισδιάστατα, πολύχρωμα έργα ζωγραφικής που μοιάζουν σαν έχουν δημιουργηθεί από μια μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη. Χρησιμοποιώντας χρωματιστό χρωστικό και σταγονίδια από λιωμένο κερί δημιουργεί απείθαρχα σχέδια και υφές που ξεφεύγουν από τον καμβά.

colorful wax paintings dylan gebbia richards

“Είμαι εμπνευσμένος από στιγμές έκρηξης φωτός που αντιλαμβάνομαι στο περιβάλλον μου”, λέει ο Richards και προσθέτει: “Με την ψευδαίσθηση προσπαθώ να καταγράψω αυτές τις εφήμερες ιδιότητες της έκρηξης στο τοπίο των καμβάδων μου”.

Κάνοντας πειραματισμούς με τα υλικά που επιλέγει, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης αναμιγνύει αυθόρμητα χρώματα και σχήματα στον καμβά για να δημιουργήσει 3D πίνακες που έχουν μια μοναδική και γοητευτική ποιότητα.

Ο Richards εξηγεί: “Η διαδικασία ζωγραφικής μου είναι εξελικτική. Κάθε νέο βήμα ενημερώνεται από το καθαρό αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων. “

colorful wax paintings dylan gebbia richards

Κάθε κομμάτι μοιάζει με εξωγήινο έδαφος από έναν μακρινό πλανήτη, όπου η γη είναι φτιαγμένη από τετηγμένο βράχο. Ωστόσο, ο Richard βρίσκει έμπνευση στον δικό μας πλανήτη και στα φυσικά μικροκοσμικά μέσα. Ο καλλιτέχνης εξηγεί: «Η δουλειά μου αποτελείται από τους ίδιους φυσικούς νόμους που υπαγορεύουν τον τρόπο με τον οποίο οι βρύσες της ερήμου διαβρώνονται, τα αιμοφόρα αγγεία εκτείνονται από την καρδιά και η ανύψωση δημιουργεί βουνά».

colorful wax paintings dylan gebbia richards

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ποικιλία τεχνοτροπιών ανάλογα με το μέγεθος της δημιουργίας του. Και οι εγκαταστάσεις αλλά και οι μικρότεροι καμβάδες, όλες οι δημιουργίες του αφήνουν άφωνο τον θεατή και τον ταξιδεύουν σε μαγικούς κόσμους. Ο καλλιτέχνης με έδρα το Κολοράντο, Dylan Gebbia-Richards δημιουργεί τρισδιάστατα, πολύχρωμα έργα ζωγραφικής που μοιάζουν με αυτά που έχουν δημιουργηθεί από μια αλλόκοτη ηφαιστειακή έκρηξη.

colorful wax paintings dylan gebbia richards
colorful wax paintings dylan gebbia richards
colorful wax paintings dylan gebbia richards

Dylan Gebbia-Richards: Website | Instagram

Πηγή: My Modern Met

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν ευγενώς από τον καλλιτέχνη στο mymodernmet.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αδριανός Σωτήρης: “Ζωγραφίζω για να ξορκίσω τους φόβους μου”  

Ο ζωγράφος Αδριανός Σωτήρης μιλά στo Αrtviews για την έκτη ατομική του έκθεση με τίτλο “The Thing in Itself”, στην γκαλερί Contemporary Athens σε...

Οι δραματικές μπαρόκ φωτοσκιάσεις του συναρπαστικού Καραβάτζιο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο / Michelangelo Merisi da Caravaggio γεννήθηκε πιθανόν στο Μιλάνο το 1571. Ο...

“Εμετός στο Κόρνερ” σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Ιάκωβου Μολυμπάκη

Γράφει η  Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) Στον υπέροχο χώρο του "RAMON" στο Παγκράτι μόνο για μία παράσταση στις 26.3.2024,  ανέβηκε το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this