Ολοκληρώθηκε το 6ο “Creative Ideas” Pitching Lab

To 6o Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab ολοκληρώθηκε με τη δημόσια παρουσίασή του στον κινηματογράφο Ορφέας του Πύργου την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Οι κριτικές επιτροπές της ΕΡΤ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις, προκειμένου να αποφασίσουν σε ποιο σχέδιο θα αποδίδονταν τα χρηματικά βραβεία 3.000 Ευρώ έκαστο που έχουν αθλοθετήσει οι δύο φορείς.

Η κριτική επιτροπή της ΕΡΤ (Δήμητρα Ακριώτου, Μένος Δελιοτζάκης, Ηλίας Δημητρίου) βράβευσε το σχέδιο “Cuddle Party”, της Ιωάννας Διγενάκη (παραγωγός: Μάνος Τζιβάκης): Δύο έφηβοι φίλοι βρίσκουν ένα σενάριο σε ένα σπιτικό πάρτι. Το σενάριο αφηγείται την ημέρα τους μέχρι την στιγμή που βρίσκουν το σενάριο. Τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι είναι σε ταινία. Ψάχνοντας για την σεναριογράφο, την Διγενάκη, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις μαμάδες τους, την σχέση μεταξύ τους και το δεδομένο ότι ίσως πρέπει να γράψουν το δικό τους τέλος.

Η κριτική επιτροπή του ΕΚΚ (Θεοδώρα Μαλλιαρού, Λίνα Σακάλογλου, Γρηγόρης Βαρδαρινός) βράβευσε το σχέδιο “Τάπες”, του Δημήτρη Θεοχαρίδη: Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν οικονομικά για την μικρή Αθηνά και την οικογένειά της, το κορίτσι θα πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια της και να «σπάσει» το καλούπι στο οποίο η κοινωνία την έχει βάλει.

Το σκεπτικό της επιτροπής της ΕΡΤ:

Μια ευφάνταστη και απολαυστική παρουσίαση αποκάλυψε μια πρωτότυπη και άρτια σεναριακή ιδέα που θέτει τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη ταινία. Οι συντελεστές σκύβουν με αγάπη και χιούμορ πάνω στην εφηβική ψυχοσύνθεση για να πουν στους έφηβους ήρωές τους ότι το πιο υπέροχο μέλλον που μπορούν να έχουν είναι αυτό που θα φτιάξουν οι ίδιοι. Το βραβείο της ΕΡΤ στο 6ο Olympia Creative Ideas Pitching Lab απονέμεται στην Ιωάννα Διγενάκη και τον Μάνο Τζιβάκη για το CuddleParty.

Το σκεπτικό της επιτροπής του ΕΚΚ: Η επιτροπή εντυπωσιάστηκε από το υψηλό επίπεδο των σχεδίων που παρουσιάστηκαν και θεωρεί ότι έχουν όλα τη δυναμική να γίνουν πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες. Λόγω της αμεσότητας, της φρεσκάδας και του δυναμισμού με την οποία αναπαριστά την παιδική ματιά της νεαρής ηρωίδας στην ελληνική πραγματικότητα, το βραβείο του ΕΚΚ απονέμεται στην παρουσίαση της ιδέας για την ταινία “Τάπες” του Δημήτρη Θεοχαρίδη.

Οι δύο προτάσεις που βραβεύτηκαν θα ενισχυθούν επιπλέον με τεχνικές υπηρεσίες στην τελική φάση υλοποίησης των ταινιών. Η εταιρεία Authorwave προσφέρει, δωρεάν, υπηρεσίες Post-Production (Color Grading, DCP Mastering, Deliverables). Η εταιρεία SteFilm προσφέρει Color Correction, μίξη ήχου stereo, DCP Mastering. Η εταιρεία Massive Productions προσφέρει μίξη ήχου 5.1 σε μία ταινία. Το Νεανικό Πλάνο θα συνδράμει τους δημιουργούς στη διαμόρφωση των φακέλων τους και θα προσφέρει επίσης μεταφραστικές υπηρεσίες σε όλα τα στάδια μέχρι και την υλοποίηση των ταινιών.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης τα εξής σχέδια:
• Το τρίγωνο των Δ. (Ευάγγελος Βλαχάκης)
• Natural Selection (Ίριδα Ζιόγκα)
• Μια κρυψώνα (Φλώρα Ηλία)
• Τα κοτσάνια (Σοφία Καλβουρτζή)
• Ξύσμα από πορτοκάλι (Μάτα Κούρτη)
• Ημέρες του καλοκαιριού πριν τον χειμώνα (Φίλιππος
Παπάζογλου)
• Melpo (Ines Perot)
• Κ20 (Αλέξανδρος Ρέλλος)

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας ευχαριστεί τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες και τις/τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να γράφουν σενάρια για ταινίες που ανήκουν στο είδος του “κινηματογράφου για παιδιά και νέους”, ενός είδους με κομβικό ρόλο για το σήμερα και το αύριο της αγαπημένης μας τέχνης, του κινηματογράφου.

Το 6ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA Ελλάδας. Εκπαιδεύτριες/τής: Γιώργος Αγγελόπουλος, Λίνα Γιαννοπούλου, Αγαθή Δαρλάση, Διονυσία Κοπανά.

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το 9ο Beyond Borders -Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου παρουσιάζει τη φετινή οπτική του ταυτότητα

Για 9η συνεχόμενη χρονιά το Beyond Borders-Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ανανεώνει το ραντεβού του (25/08–01/09/2024) με το κινηματογραφόφιλο κοινό και δημιουργούς απ’ όλον τον...

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this