Ώρα για μουσική στο Μουσείο: Διαδραστικό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά από 8 μηνών έως 2 ετών και έναν συνοδό

«Ώρα για μουσική στο Μουσείο!»

Ο νέος κύκλος του διαδραστικού μουσικού προγράμματος του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή είναι αφιερωμένος στην Ιταλία και ξεκινά στις 11 Νοεμβρίου

Ο νέος κύκλος της δράσης «Ώρα για μουσική στο Μουσείο!» του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ξεκινά το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και είναι αφιερωμένος στην Ιταλία και δυο από τους σπουδαιότερους Ιταλούς βιολονίστες, τον Antonio Vivaldi και τον Arcangelo Corelli, όπως και τις πόλεις τους την Βενετία και τη Ρώμη!

Το διαδραστικό μουσικό πρόγραμμα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ορχήστρα εγχόρδων De Profundis Ensemble, απευθύνεται σε παιδιά από 8 μηνών έως 2 ετών και έναν συνοδό καλώντας τους να εξοικειωθούν με τον χώρο του Μουσείου και τα έργα τέχνης της Συλλογής του με όχημα τη μουσική.

Τα παιδιά γνωρίζουν το Μουσείο και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο μέσα από τα έργα τέχνης της Συλλογής και τη μουσική μεγάλων κλασικών συνθετών. Με τη βοήθεια των έμπειρων μουσικών του συνόλου De Profundis και μέσα από ποικίλες μουσικοκινητικές δραστηριότητες με βάση διαφορετικά έγχορδα όργανα, μαθαίνουν βασικά στοιχεία της μουσικής όπως ο ρυθμός, οι δυναμικές και τα μουσικά μοτίβα ενώ περιστοιχίζονται από τα μοναδικά έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Η δράση πραγματοποιείται σε μηνιαίους κύκλους, με τον κάθε μήνα να είναι αφιερωμένος σε μια διαφορετική χώρα: κάθε Σάββατο, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με συνθέτες της τιμώμενης χώρας, ενώ αντιπροσωπευτικά παρουσιάζεται και ένας πίνακας από καλλιτέχνη της ίδιας χώρας. Παράλληλα, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, στην «Γνωριμία με την Ορχήστρα» παρουσιάζονται όλα τα έργα του μήνα που προηγήθηκε από ολόκληρη την ορχήστρα.

Σε αυτόν τον κύκλο, το Ίδρυμα αποχαιρετά το φθινόπωρο με έναν Ιταλικό Νοέμβρη και ετοιμάζεται σιγά σιγά να υποδεχθεί τον χειμώνα!

Ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στη Ιταλία και περιλαμβάνει συνθέσεις των Vivaldi και Corelli, ενώ θα γίνει αναφορά στον καλλιτέχνη Giorgio de Chirico και στο έργο του «Τροβαδούρος Ι» από τη Συλλογή του Ιδρύματος.

Σάββατο 11/11 | 10.00-10.40 & 10.50-11.30: Βιολί και Βιόλα
Σάββατο 18/11 | 10.00-10.40 & 10.50-11.30: Βιολί, Βιόλα και Βιολοντσέλο
Σάββατο 25/11 10.00-10.40 & 10.50-11.30: Βιολί και Κοντραμπάσο
Σάββατο 02/12 | 10.00-10.40 & 10.50-11.30: Βιόλα και Κοντραμπάσο

Κυριακή 03/12 | 11.00-11.40: «Γνωριμία με την Ορχήστρα»

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

Μεγάλη διάκριση για την bluegr Hotels & Resorts

Κατά τη διάρκεια λαμπρής τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Athenaeum InterContinental απονεμήθηκε στη bluegr Hotels & Resorts  το βραβείο για...

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this