Παίζουμε; Έκθεση με έργα του Τάσου Μαντζαβίνου και της συλλογής Maxie Leoussis

Η έκθεση διαρκεί έως την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας.

Ένα ταξίδι στην παιδικότητά μας με όχημα τη συλλογή παλιών παιχνιδιών που πρόσφατα απέκτησε το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και μια σειρά ζωγραφικών έργων και κατασκευών του Τάσου Μαντζαβίνου, επιχειρεί το ΙΑΜΥ, υπακούοντας στο εξόχως ποιητικό σύνθημα «μόνη πατρίδα, τα παιδικά μας χρόνια!».

Η Συλλογή της Μάξι Λεούση περιλαμβάνει πορσελάνινες κούκλες, πολύχρωμες γκέισες, πιάνα-παιχνίδια, διάφορα ζωάκια και μικρογραφικά αντικείμενα-έπιπλα που συνέθεταν το κουκλόσπιτο της εποχής. Υπάρχουν ακόμη αντιπροσωπευτικά παιχνίδια, τα περισσότερα τσίγκινα ή ξύλινα από τα τέλη του 19ου έως τα μέσα του 20ου αιώνα.

Παίζουμε;
Παίζουμε; Έκθεση με έργα του Τάσου Μαντζαβίνου και της συλλογής Maxie Leoussis

Η έκθεση Παίζουμε; συμπληρώνεται από την παρουσία ενός ζωγράφου, γνωστού για την αγάπη και τις ανεξάντλητες συλλογές του για ό,τι έχει σχέση με τον κόσμο του παιχνιδιού από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Τρισδιάστατες κατασκευές λειτουργούν σαν προέκταση της ζωγραφικής τραβώντας δάνεια από τη γλυπτική.

O Τάσος Μαντζαβίνος χρησιμοποίησε το χρώμα, το σχέδιο, τη σύνθεση, μα συμπλήρωσε με πολλά ετερόκλητα παράξενα αντικείμενα. Τα πήρε από το Μοναστηράκι και τα έδεσε με την τέχνη του. Ζαροκούτια, σβούρες και φιδάκια καταλαμβάνουν για ένα μήνα το ΙΑΜΥ και μας προσκαλούν σε παιχνίδι με την Τέχνη.

Ιδέα – σχεδιασμός έκθεσης: Ντίνα Αδαμοπούλου
Επιμέλεια:
Γιώργος Μυλωνάς

Info

Διάρκεια έκθεσης Παίζουμε;
Έως Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Ωράριο λειτουργίας
Καθημερινά 9.00 – 16.00

Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας
Μιαούλη 454, Ύδρα 180 40
2298 052355

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this