Pandemic Collection: Έκθεση της Kelly (Αθανασιάδου) στο Art Place

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, και ώρα 12:00 - 15:00.

Ο Κυριάκος Πεταλίδης υποδέχεται, στο ολοκαίνουργιο Art Place, την εικαστική δημιουργό Kelly (Αθανασιάδου). Πρόκειται για την πρώτη ατομική παρουσίαση ζωγραφικών έργων της δημιουργού με τίτλο Pandemic Collection. Η συλλογή, δημιουργήθηκε στην Αθήνα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού εγκλεισμού του 2020 λόγω της πανδημίας του ιού Covid 19.

Η γλύπτρια, βγαίνοντας από τις οικείες τεχνικές επεξεργασίας του ατσαλιού που συνηθίζει, εργάστηκε με ακρυλικά και σινική μελάνη σε μαύρους καμβάδες. Δημιούργησε μια σειρά ζωγραφικών πινάκων που αποτυπώνουν τον ψυχισμό της κατά τη διάρκεια της απόλυτης εσωτερίκευσης. Σε μια περίοδο που ο πλανήτης μοιάζει να έχει σταματήσει, η καλλιτέχνης εστιάζει στο μόνο πράγμα που κινείται, τη συν-αίσθηση. Τα χρώματα αναμειγνύονται και περιχύνονται στον καμβά δημιουργώντας κάθε φορά ένα ξεχωριστό περιβάλλον με έντονη ροή όπου όλα μεταβάλλονται.

Ο θεατής καλείται να εντοπίσει τα προσωπικά του σημεία αναφοράς μέσα από τις εύπλαστες φόρμες που δημιουργούνται, άλλες στην επιφάνεια και άλλες από το βάθος της εικόνας. Οι όποιες μορφές μπορεί να δημιουργηθούν είναι απολύτως τυχαίες μιας και η δημιουργός επιλέγει την πλήρη απουσία αναπαράστασης. Το μόνο της ενδιαφέρον είναι η αποτύπωση της εκάστοτε πνευματικής δόνησης και ψυχικής ποιότητας στην οποία βρισκόταν κατά τη δημιουργία του κάθε έργου. Μια καθαρόαιμη διαλογιστική διαδικασία με εργαλείο το χρώμα.

Kelly (Αθανασιάδου), pandemic 5, 40×40

Who is Who

Η Kelly είναι μεταλλογλύπτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ταξιδεύει διαρκώς και εργάζεται όπου αισθάνεται κάθε φορά έμπνευση. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στη Θεσσαλονίκη, «Μάρκετινγκ & Διοίκηση Επιχειρήσεων» στη Γερμανία και «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες» στην Αθήνα.

Από το 2009 ασχολείται ενεργώς με τα εικαστικά, επιλέγοντας ως κύριο μέσο έκφρασης τη γλυπτική. Εκπαιδεύτηκε στις τεχνικές επεξεργασίας του μετάλλου – το κύριο υλικό που μεταχειρίζεται στα έργα της.

Συνθέτει χωροπλαστικές εγκαταστάσεις από ατσάλι, έχοντας δημιουργήσει ένα σαφές και αναγνωρίσιμο υφολογικό στοιχείο στο στυλ των έργων της. Την απασχολεί η «Ιερή Γεωμετρία» σε μια διαρκή αναζήτηση να οπτικοποιήσει τους διαχρονικούς νόμους του σύμπαντος που επιφέρουν αρμονία σε κάθε μορφή ενέργειας τη στιγμή που ξεκινά να γίνεται ύλη.

Kelly (Αθανασιάδου), pandemic 3, 80×80

Η απόδοσή των έργων της είναι γεωμετρική. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι φόρμες που ενώ έχουν τη ρίζα τους στα καθαρά μαθηματικά, αποδίδονται με αφαιρετικό τρόπο επιτρέποντας την οποιαδήποτε «εξπρεσιονιστική» αντίδραση.

Από το 2019 είναι ενεργό μέλος του διεθνούς εικαστικού ρεύματος “Barbares d’ Esprit”. Δουλεύοντας στο Άμστερνταμ η ομάδα των Βαρβάρων, εξελίσσει το σύγχρονο κυρίαρχο εικαστικό ρεύμα του εξπρεσιονισμού, στην επόμενη του μορφή, αυτή του post-expressionism.

Έχει στο ενεργητικό της 14 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε πάνω από 50 ομαδικές, ενώ έχει συνεργαστεί με πάνω από 150 σημαντικούς καλλιτέχνες ούσα επιμελήτρια 60 και πλέον ομαδικών και ατομικών project.

Είναι managing director της εικαστικής πλατφόρμας RESTART Cultural Tourism, του μοναδικού επίσημα αναγνωρισμένου φορέα παραγωγής πολιτιστικών θεαμάτων που ειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό, διοργανώνοντας δράσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία στα νησιά.

Kelly (Αθανασιάδου), pandemic 9, 20×20

Info

Διάρκεια έκθεσης
Σάββατο 3 έως Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Art Place
Σκουφά 27, Αθήνα, 10673
2121072771- 6985085812
k.petalidis@gmail.com

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 21:00
Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 15:00

Υπενθύμιση
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να παρεβρίσκονται ταυτόχρονα στον εσωτερικό χώρο είναι 6.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

Penelope Cruz και Pedro Almodóvar: Από τα 90’s μέχρι σήμερα

Γράφει η Μαρία Δήμου Έπειτα από ένα θριαμβευτικό ξεκίνημα την δεκαετία του ’80, o εκκεντρικός Ισπανός σκηνοθέτης με τα τρελά μαλλιά και την υπέρμετρη αδυναμία στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this